Mindfulness & yoga reis

Kom naar het ongerepte eiland Sardinie voor een mindfulness & yogareis, de ideale locatie om tot rust te komen en te ontspannen!

3 tips om de lente goed te beginnen!

lente op Sardinie, 3 tips voor een frisse start

 lente op Sardinie, 3 tips voor een frisse startLente staat voor een frisse start

Ik denk dat de beste manier om een nieuw voornemen ook kans van slagen te laten hebben, is aan het begin van het voorjaar. 1 januari is midden in de winter, dan moet je nog 3 maanden en dan is het risico dat je sneller denk, ach het is koud en guur laat maar, vandaag niet. Terwijl als het lente wordt en het weer wat beter wordt, dit ook sneller uitnodigt tot naar buiten gaan en actiever worden. Niet voor niets gaan veel dieren in winterslaap of gebruiken ze in ieder geval heel weinig energie. Net als zaadjes onder grond zijn in de winter en daar rustig beginnen te ontkiemen aan het eind van de winter. Pas in het voorjaar steken ze hun kopje boven de grond uit. Dan pas wordt het tijd om in actie te komen.

Dus voel je niet schuldig maar ga vol goede moed de lente in.

1 Begin met een grote schoonmaak in je huis.

Het is fijn dit zelf te doen, zodat je ook eerst alles goed uitzoekt. Wat hoort nog bij en wat mag je loslaten? Denk aan kleding, schoenen, documenten in je computer, rommeltjes op de badkamer of in de keuken die daar niet horen. Als je het lastig vindt om veel weg te doen, maak dan een extra stapel met uitstel. Dus spullen waar je wel afstand van wil doen maar nu nog kunt. Deze gaan even op zolder of in de garage bijvoorbeeld. Een opgeruimd huis zorgt ook voor meer rust en ontspanning. Het is tijd om weer wat licht en lucht in huis te halen. Dus gooi op een zonnige dag alles open en haal verse zuurstof naar binnen. Maak alles schoon, was gordijnen en draai matrassen om. Als beloning zet je een mooi boeketje lentebloemen op tafel.

2 Ga de buitenlucht in

Juist nu de dagen weer langer worden en je de lente kunt proeven is het zaak dit ook heel bewust te doen. Ga lekker even wandelen en verwonder je over alles wat weer in bloei staat en heerlijk geurt en kleurt. Dit zorgt voor ruimte in je hoofd en laat je zorgen wat afnemen. Dit is ook het moment om weer wat meer lichaamsbeweging te gaan doen. Van een lager energie niveau in de winter naar een wat actiever niveau in de lente. Kies de beweging uit die bij jou past en zo houd je het ook langer vol.

3 Tijd voor innerlijke verandering

Zoals zaadjes nu gaan uitkomen, kun jij nu ook iets laten uitkomen wat je al heel graag wilt veranderen. Bijvoorbeeld nu echt gaan mediteren elke dag of leren hoe je zonder geïrriteerd te raken je werkdag door kunt komen. Zoek een methode die bij je past, lees een boek erover maar vooral pak aan. Ga het doen!

Ik wens je heel veel succes bij het in actie komen en geniet vooral van de lente met al haar geuren en kleuren!

Wist je ook dat Sardinie erg mooi is in de lente? Alles staat hier dan volop in bloei. Kijk ook een op Sardinietrips.