Mindfulness & yoga reis

Kom naar het ongerepte eiland Sardinie voor een mindfulness & yogareis, de ideale locatie om tot rust te komen en te ontspannen!

Decemberstress

decemberstress, 5 tips om deze maand door te komen met plezier.

 decemberstress, 5 tips om deze maand door te komen met plezier.5 tips om de decembermaand ook voor jezelf goed door te komen.

December, een leuke maand of ben je eigenlijk blij als deze maand weer voorbij is?

Decemberstress

Met januari begint een nieuw jaar en zou het fijn zijn dat je ook zelf energie genoeg hebt om weer een nieuw jaar in te gaan. Dat betekent dat je in december niet teveel reserves moet aanspreken en zorgvuldig met je energie moet omgaan. Het kan zo leuk zijn. Maar als je alleen bezig bent met de verplichtingen en niet aan jezelf denkt, dan wordt het een hele zware maand en mondt dit uiteindelijk uit in decemberstress. Met Sinterklaas gelukkig alweer achter de rug blijft nu nog de laatste helft van december over. Wat kun je doen om deze maand heelhuids door te komen en ook nog energie over te hebben als je het nieuwe jaar induikt?

Hieronder 5 tips:

Tip 1

En dit is meteen de meest belangrijke. Pak papier en pen( echt doen!) en schrijf voor jezelf op hoe jouw ideale decembermaand eruit zou zien. Laat je door niets tegenhouden, schrijf echt op wat jij wil. Bekijk daarna of dit haalbaar is. Zo ja, doen! Zo nee, denk dan 1 keer per dag hieraan en dagdroom even weg. En bekijk wat een compromis kan zijn. Uiteindelijk gaat het erom dat ook jij het fijn hebt.

Tip 2

Ben jij iemand die het heerlijk vindt om een heel kerstdiner te organiseren en heb je ook dit jaar alweer enorm veel ideeën voor leuke decoratie en menu? Ga je gang! Ben je dit niet, doe het dan ook niet. Je bent dit niet verplicht aan niemand en er zijn genoeg andere mogelijkheden om een leuk diner samen te hebben zonder je al te veel te hoeven uitsloven. Bedenk dat het gaat om het samenzijn. Laat je niet opjutten door tv, social media of omgeving. Op de vraag of je nog iets speciaals gaat doen met de feestdagen is elk antwoord goed als het maar uit je hart komt.

Tip 3

Maak een lijstje met dingen die echt moeten. Zaken die nog echt gedaan moeten worden. Maar maak ook een lijstje met alles wat in het nieuwe jaar weer moet, maar nu niet.  Je zal zien dat er best meer naar het nieuw jaar kan of uiteindelijk helemaal niet meer hoeft. Ruim op, rond af maar neem geen nieuwe zaken meer aan. Zo voorkom je decemberstress.

Tip 4

Groter, grootst, wanneer is het genoeg?

Doe niet mee aan over consumeren en leer je kinderen ook dat het gaat om het gebaar en de gedachte en niet de grote en hoeveelheid van cadeaus. Hier worden het echt betere mensen van, verwennen doe je alleen met liefde. Dus geef een extra knuffel, aai of kus en geniet ervan dat jullie ook dit jaar weer samen zijn.

Tip 5

De laatste maar wel een hele mooie tip. Ooit heeft iemand mij de basisregels van het moslimgeloof geleerd en daar staat een regel in waarvan ik vind dat we die allemaal zouden moeten toepassen. Een keer per jaar, en geen mooiere gelegenheid dan Kerst, doe je echt iets liefdevols en aandachtigs voor een ander. Deze persoon moet iemand zijn in je nabije omgeving. Dus niet 100 euro storten op een of ander gironummer, maar echt iemand in je omgeving blij maken met jouw aandacht. Nodig iemand uit die alleen is, zoek een bekende op die in een verzorgingstehuis zit, ga op bezoek bij een familielid die nooit visite krijgt.

Verbindt, want in mijn beleving is dit waar Kerst voor staat. En als je dit doet, alleen al mee bezig bent, dan zal je merken dat het inderdaad “ the most wonderful time of the year” is!