Ervaringen Mindfulnessreizen

 ervaringen Mindfulnessreizen. mindfulness op sardinie Ervaringen Mindfulnessreizen.

Hieronder lees je verschillende ervaringen van  de deelnemers.

2019

Hilde, 52 jaar

Eigenlijk is mijn woordenschat te beperkt om weer te geven wat deze trip mij doet. Een cadeau voor mijn body & mind. Door mijn eerste reisje in juni dit jaar was ik me er al bewust van dat Monique logica en spirit gebruikt in haar trainingen. Toni bekoort mij met zijn super verse bereidingen met liefde en passie gemaakt en dat voel je! En de bio- wij ook! Nu in oktober zowel de Safaritent als de Beach lodge kunnen uitproberen. De Beach lodge is voor mij de max!

Nog beter voelen en snappen wat stromen betekent en waar het toe dient om jezelf te vinden. In een groep onbekenden te trainen is een grote spiegel/ reflectie. Oefeningen voor thuis en het boekje Sunny mind up met het relaas van deze week zal nog dikwijls een reminder zijn. Deze weldaad voor hart en ziel doet mij beseffen dat ik hier graag ben! Wanneer de medische wetenschap beseft dat een samenwerking met een coach als Monique meer oplevert en er meer preventief gewerkt kan worden zullen er heel wat minder burn / bore outs, depressies en kankers zich ontwikkelen. Dit is hier een begin!

Jacqueline, 47 jaar

Verwarmd, gevuld, vol frisse moed. En met nieuwe ideeen en oefeningen. Een stukje verder in mijn ontwikkeling. Uit balans gebracht en weer teruggeveerd. Uitgedaagd en begeleid zullen we hier vertrekken.

2018

Angelique, 48 jaar

Dit jaar ben ik twee keer naar Monique afgereisd op het mooie Sardinië in april en oktober. April heb ik samen met Monique heel hard gewerkt in de groep en daarna tijdens de 1 op 1 sessies die ik had bijgeboekt. Nu in oktober weer geweest. Ik voelde en merkte dat ik in April al veel problemen wat ik al jaren met mij meedroeg een plek heb gegeven (dankzij de familie opstelling die ik in April heb gedaan en de mooie en fijne gesprekken met Monique)

Mijn ziekte

Daardoor had ik nu in oktober ruimte om met mijn ziekte (kanker) aan de gang te gaan. Ik kwam aan met een donderwolk boven mijn hoofd. Na de fijne week van trainingen, de 1 op 1 sessies en de verhelderende en fijne gesprekken en de fantastische tips van Monique en natuurlijk het lekkere, met zorg bereide maaltijden van Toni, kon ik geen mooier compliment van Monique krijgen: “dat mijn uitstraling veel zachter was na 1 week en geen donderwolk meer” Dit voelde ook zo! En toen ik in de spiegel keek, zag ik het ook.

Weer heel veel handvaten meegekregen om thuis mee aan de gang te gaan. Lieve Monique, dankzij jou heb ik veel dingen waar ik mee rondliep in mijn gedachten weer een duidelijke plek kunnen geven en ben ik krachtiger, positiever en relaxed weer thuis aangekomen.

Op naar volgende jaar, dit heb ik mijzelf beloofd, het is een fantastisch cadeau om aan jezelf te geven.

Mirjam, 51 jaar

Voor de 3e keer heb ik een reis gemaakt naar het prachtige eiland Sardinie en de mindfulnessreis van Monique gevolgd. Met twee goede vriendinnen ben ik deze reis gaan maken en gestart in Olbia. Vanuit Olbia zijn we met een gehuurde auto vertrokken richting het Zuiden van Sardinie. We hebben genoten van de prachtige kust van Costa Rei. Een goed begin om te starten met genieten. Na 2 dagen gaan we door naar Sant Antioco, het eiland van Monique en Toni. Het voelt heerlijk vertrouwd om hier weer te zijn. Monique weet met de verscheidenheid van oefeningen die ze aanbied, de combinatie van yoga, ademhalingsoefeningen en meditatie de training afwisselend en uitdagend te maken.

Eigen proces

Het meest bijzondere vind ik dat iedere deelnemer met zijn eigen proces bezig is, maar dat je met elkaar als groep ook een proces doormaakt. En het eten van Toni……dat maakt deze reis compleet, wat kan die man koken! Na het afsluiten van de mindfulnessreis hebben we nog 2 dagen om Sardinie verder te bekijken. Goed om niet ineens weer terug naar huis te gaan, maar rustig af te bouwen voordat we weer terugkeren naar onze “beslommeringen”. We reizen nu richting het Noorden. We eindigen onze reis waar we zijn begonnen… in Olbia. Het was een mooie week, met een traan en een lach, met lekker eten en hard werken aan mijzelf. Bedankt Monique, voor je deskundige en warme begeleiding. Tot de volgende keer!

Eline, 49 jaar

In september 2018 ging ik naar Sardinië voor de mindfullness & yogareis. De trainingen bevatten meer mindfulness elementen dan yoga. Het was een intensieve reis, ik heb veel inzichten opgedaan en geleerd over mijzelf als persoon. De ontvangst, het verblijf en de begeleiding waren top! Het is fijn dat Monique er is die je enerzijds aan het ‘wankelen’ brengt door de trainingen en anderzijds liefdevol klaar staat om je te ondersteunen, te helpen en je te bemoedigen in je proces. En denk ik tegenwoordig aan Italiaans eten dan denk ik automatisch aan Tony, heerlijk eten!

Wendy, 48 jaar

In mei ben ik te gast geweest op Sardinie voor de Mindfulness & Yogareis, met als doel om mijn (veel te) drukke hoofd tot rust te brengen en omdat ik er echt aan toe was om even los te komen van mijn (veel te) drukke leven. Dankzij de liefdevolle begeleiding van Monique en de fijne groep heb ik tijdens de reis zoveel belangrijke nieuwe inzichten opgedaan! Mijn hoofd is niet alleen tot rust gebracht, ik heb ook geleerd hoe ik er voor kan zorgen dat ik ook in mijn hectische leven thuis rust kan vinden. Ik zal deze heerlijke reis nooit vergeten, de prachtige omgeving, de rust en stilte, het fantastische eten en vooral ook de rustgevende aanwezigheid van Monique. Ik kan iedereen aanraden om deze reis een keer te ervaren!

A. van Veen, 47 jaar

In april een tweede reis gedaan bij Monique van Proosdij van Sunny Mind Travel. Bij deze reis had ik tevens een 1 op 1 sessie 2 x bij Monique bijgeboekt. Deze 1 op 1 sessies hebben mij ontzettend veel gebracht. Wat ik heel mooi vond van deze sessies, is dat Monique precies wist en voelde waar het probleem zat. Zij heeft bij mij de familieopstelling gedaan, dit was heel heftig en intens, maar door de goede en juiste begeleiding van Monique heb ik hier heel veel aan gehad. Ik ben er zeker nog niet, maar er is een begin. Mijn volgende reis is ook al geboekt / gereserveerd bij haar om hier weer verder aan te werken. Ik kan het iedereen aanraden om minimaal 1 x per jaar naar haar toe te gaan, dit is een ontzettend mooi cadeau voor jezelf.

Jacqueline, 48 jaar

Ik had een doel toen ik deze reis boekte, meer rust in mijn hoofd creëren zodat ik een betere nachtrust zou krijgen. Dit kan natuurlijk niet in een week, en merkte aan mijzelf dat ik daar teveel mee bezig was.  Als ik terugkijk op deze reis ben ik een rijker mens geworden. Ik heb deze week zoveel geleerd door het hele programma en ben mijzelf ook beter gaan leren kennen. Het mediteren (wat voor mij iets totaal nieuw was), de (ademhalings)oefeningen, de opdrachten, de gesprekken en de vele handvaten die mij deze week zijn aangereikt door Monique hebben mij goed op weg geholpen om hier thuis mee aan de slag te gaan! Ik kijk terug op een bijzondere en fijne week!

Annemiek , 45 jaar

Wanneer je echt even tot jezelf wil komen, je gedachten op een rijtje zetten en jezelf op nummer 1  wil zetten, dan moet je echt een keer afreizen naar het mooie Sardinie en de workshops van Monique volgen. Niet alleen de mooie omgeving, de rust en het lekkere eten zijn een verademing. Maar bovenal de trainingen van Monique geven je zoveel inzicht in jezelf, dat wanneer je na een paar dagen weer naar huis gaat, je steviger in je schoenen staat. Je rust in je hoofd hebt en een goed gevoel over jezelf hebt.

Anoniem

Ik voelde me thuis op deze mooie plek in Sardinië. April is een geweldige tijd: alles is nog groen, volop lente met heel veel bloemen. Samen met een groep vrouwen, ieder met een eigen verhaal. Monique begeleidt de groep en de persoonlijke processen vanuit een natuurlijk weten, een luisterend oor en waar nodig een arm om de schouders. Een geweldige combinatie samen met de fantastische keuken van Toni. Alles is aanwezig om weer even op te laden en dichter bij jezelf te komen…. ‘

2017

Erik, 51 jaar

Een weekje mindvol bezig zijn (mediteren en yoga) heeft mij veel rust en inzichten in mij zelf en het leven gegeven. Ben me bewuster geworden van mijn omgeving..

Angelique, 46 jaar

Van 3 tot 7 oktober gast geweest bij Monique van Proosdij van Sunny Mind Travel. Het doel van de reis voor mij is geweest om leren los te laten en liever voor mij zelf te zijn. Tevens om meer in het hier en nu te staan (zeker na de diagnose die ik vorig jaar november gekregen heb, longkanker met uitzaaiing naar mijn hersenen). Eindelijk dan toch terecht gekomen op het mooie Sardinië een reis die ik al heel lang wilde maken. En nu dan toch gedaan omdat ik ziek ben.

Niet uitstellen, gewoon doen!

Ik had het jaren eerder moeten doen.(Dus niet uitstellen en gewoon doen, het is een hele mooie en bijzondere reis) Ontzettend veel geleerd en handvaten meegekregen van Monique. Het is voor mij een hele mooie, persoonlijke reis geweest. En deze reis is zeker nog niet klaar voor mij. Volgend jaar ga ik zeker weer terug naar het mooie Sardinië. Zeker om weer te smullen van de heerlijke gerechten die haar man Toni bereid. (Vis lust ik eigenlijk niet, ik heb zelfs vis gegeten!!) En zeker ook weer om te leren in stilte, de rust, de natuur en het lekkere weer in samenzijn met Monique. Monique wat ben je toch een mooi en prachtig mens.

Mirjam, 50 jaar, case manager slachtofferhulp.

Van mijn werkgever krijg ik een loopbaanbudget, dit mag ik inzetten ter bevordering van mijn mentale en lichamelijke welzijn.

Dit is exact wat ik heb ervaren bij Monique, de zelfzorg waarvan ik mij weer bewust ben geworden, het werken aan het door mij gestelde doel, maar ook zeker de rust en ruimte die ik weer heb in mijn hoofd. De liefdevolle en zeer deskundige wijze van begeleiden van Monique, de trainingen die zeer gevarieerd zijn en goed vol te houden ook met een lichamelijke beperking.

Niet onbelangrijk zijn de uitstekend verzorgde maaltijden van Tony, wat heb ik hier van genoten! Een mooie plek in Sardinië, de zon, de adembenemende omgeving  waar je je oefeningen doet, maken deze reis compleet.

Een ervaring met een gouden randje, die voor mij  zeker voor herhaling vatbaar is.

Linda, 42 jaar, huisarts

Het voelt bij jullie alsof je net nog op de snelweg langs alles heen aan het haasten was en afslaat naar en landweggetje in een glooiend heuvellandschap, tempo 30, eindelijk weer eens naar alles goed kunnen kijken , ruiken , proefen en voelen.

Deelnemer september, 29 jaar

“Ben je jezelf kwijtgeraakt in de drukte? Ga dit doen.
4 dagen voelen als 2 heerlijke weken, je komt opgeladen, met een heleboel tools en inzichten weer thuis (en een kilootje zwaarder van het góddelijke eten van Toni). Ik heb intens gelachen, gehuild en heb het gevoel alsof ik een koffer zware baggage heb achter gelaten op de rotsen van Sant’Antioco. Sterk en met een glimlach gaat mijn reis weer verder.“

Inge, deelnemer september, 50 jaar

Deze mindfulness yoga reis heeft me een paar heerlijke relaxte dagen bezorgd. Monique is een zeer betrokken en lieve vrouw die echt goed naar je luistert en zeer veel kennis heeft. We hebben ‘s middags op de rotsen aan zee onze oefeningen gedaan en als ik nu weer mijn ogen sluit om even tot rust te komen voel ik weer het zonnetje en ik hoor het klotsen van de golven op de rotsen. Daarnaast is het eten zoo vreselijk lekker (bereid door Toni haar man)en de biologische rode wijn niet te vergeten 🙂

Deelnemer april, 40 jaar, psycholoog.

Een reis die mijn verwachtingen overtrof in alle opzichten! Tegelijk vond ik de indruk die ik van de website had gekregen wel heel kloppend, alleen het viel dus nog beter uit.

Hele lieve, gastvrije mensen, die zorgen dat je je op je gemakt voelt en het je aan niks ontbreekt. Monique is down to earth en tegelijkertijd voelt ze goed aan wat deelnemers nodig hebben, is ze zeer betrokken en begaan en weet ze wat ze doet. Ook is het afwisselende programma steeds afgestemd op de specifieke deelnemers en het proces dat ze doormaken, een persoonlijke aanpak dus.

Het eten is daarbij geweldig en met liefde en grote zorgvuldigheid bereid. Elke keer weer een feestje.

De mooi, haast magische, rustgevende plek en niet te vergeten de zon, maken het helemaal af en tot een heerlijke, onvergetelijke en voor mij persoonlijk zeer waardevolle reis.

Deelnemer april, 52 jaar

Wat een geweldige week ondanks (of juist mede dankzij?) de kou de eerste dagen. Een prachtige rustige plek waar je dankzij Monique en Toni niets anders hoeft te doen dan je overgeven aan hun goede zorgen, de omgeving en het gebalanceerde programma. De maaltijden zijn heerlijk, het programma is intensief, maar heel afwisselend met o.a. Yoga, QiGong, ademhalings- en mindfullnessoefeningen en meditaties. De omgeving, de buitenlucht, zon en overige weerselementen en vooral ook Monique’s warme professionele begeleiding brachten mij weer helderheid en terug tot mezelf.

Lizet, deelnemer april, 40 jaar

Een fantastiche ervaring in een perfecte omgeving! Een week die mij nieuwe inzichten heeft gebracht onder begeleiding van Monique die alle tijd neemt en je goed naar jezelf laat kijken en die daarnaast ook erg veel humor heeft wat alles in balans brengt. De week heeft mij veel rust en overzicht gebracht en mede door het fantastische eten van Toni en de dames die er samen met mij waren is het een onvergetelijke week geworden. Daarvoor wil ik jullie graag bedanken! x

2016

Brigitte, 56 jaar, deelnemer eind oktober reis

De mindfulness, yoga en meditatie reis naar Sardinië heeft mij veel inzichten gegeven. Zodra ik bij Monique en Toni aankwam voelde ik een enorme warmte, niet alleen van de zon maar van de warmte die Monique en Toni uitstralen waardoor ik me heel erg op mijn gemak voelde. Mijn verblijf was in een heerlijke omgeving en heb super workshops gevolgd waarbij ik weer helemaal bij mezelf kwam, het eten van Toni was heerlijk wat kan die man koken. Ik ga zeker volgend jaar terug maar dan geen 5 dagen maar iets langer om ook de omgeving te verkennen. Bedankt Monique & Toni voor jullie gastvrijheid.

Caroline, 44 jaar,deelnemer eind oktober reis

Monique, wat ben je een lief, warm en koesterend mens! Met heel mijn hart wil ik je bedanken voor de intens mooie ervaringen en lessen die je me hebt gegeven en geleerd. Je luisterend oor, je vriendelijkheid, je compassie en warmte hebben mijn verwrongen en pijnlijke lichaam en geest weer ruimte gegeven, ontdooid. Je oefeningen zijn heerlijk en je begeleiding vormt een perfecte eenheid. Ik was bang te voelen, van mezlef te houden, maar bij jou voelde ik me veilig en gedragen. Ik vind je bijzonder. omdat je niet oordeelt, veroordeelt en ieder in zijn waarde laat. Door jou heb ik mijn gevoel weer ontdekt, dat diep was weggestopt onder een dikke laag beton.Ik ervaar ruimte, lucht en liefde bij jou.

Helderheid in pure vorm. Je hebt me laten voelen dat ik er mag zijn en geleerd dichter bij mijn verkreukelde ik te komen. Ik voel dat ik gegroeid ben. Je hebt me een spiegel voorgehouden en ik heb meer respect en liefde gekregen voor mijzelf. Het grote probleem dat een terugkerende rol speelt in mijn leven heb jij ontrafeld en handvatten gegeven om het op te pakken. Thuis zal ik verder gaan met dit alles. Ik heb weer levenslust gekregen maar bovenal geloof! Dank!

Ilona, 34 jaar, deelnemer oktober

De werkelijk schitterende, serene omgeving met groen, rotsen, zee en zon dwingen je in het hier en nu. Het heeft me geholpen mijn diepste gevoel naar boven te krijgen. Hier bovenop de heerlijke yoga en mindfulness momenten brachten me een zelfinzicht waar ik raad mee weet.De fantastisch bereidde, speciaal voor mij vegetarische gerechten van Toni hebben mij geholpen om een kompleet plaatje van geluk te mogen ervaren. Lieve Monique en Toni, bedankt voor deze lifechanging experience.

Mario, 41 jaar, deelnemer oktober.

Ik heb de reis als zeer aangenaam ervaren. De diverse trainingen bieden genoeg handvatten om weer verder te kunnen groeien in het leven. Je moet het toch zelf doen. De grootte van de groep is ook ideaal, zes deelnemers is voor mij precies genoeg. De groep was ook heel aangenaam. Het is altijd een meerwaarde om met gelijkgezinden ervaringen te mogen delen. Het eten van Toni is heel gevarieerd en lekker.

Monique heeft genoeg respect om iedere deelnemer met de nodige feeling en inzichten te benaderen. Ook heb ik ervaren dat iedereen in zijn of haar waarde gerespecteerd wordt. Dat is een groot pluspunt. De omgeving is prachtig, woorden schieten te kort, het is een kwestie van zelf ervaren. Se dio vuole, dan kom ik zeker terug naar dit stuk paradijs. Op het moment dat ik dit schrijf voel ik me innwerlijk rustig. Ik dank de kosmos dat ik deze ervaring mocht beleven. Grazie!

Melanie, 43 jaar, deelnemer oktober

Ik ben me bewuster geworden van wat ik in mijn lichaam voel en hoe ik me voel.Nu neem ik mee, vertragen, bodyscan, zelfmassage, positieve mantra. Ook heb ik ontdekt waar in mijn lichaam de spanning zich ophoopt en hoe je met ademen spanningenin je lichaam kunt verzachten. Monique is een prettig mens, veel zijdige aanpak, verschillende methodieken, nuchter en met veel persoonlijke aandacht. zeer prettige omgeving, ik ben volledig tot rust gekomen door de weldadige stilte. Een verblijf bij Monique en Toni is op zijn minst een gastronomisch feest. Beiden doen hun uiterste best om het hun gasten naar de zin te maken.

James, 38 jaar, deelnemer oktober

Een heerlijke week doorgebracht in de Beach lodge tijdens de mindfulenss & yogareis samen met mijn goeie vriend Mario. Deelgenomen aan de trainingen van Monique om meer contact te leggen met mijn innerlijke stem en naar je eigen lichaam luisteren. Dit alles in een wondermooie, wilde ongerepte omgeving. Daar bovenop de pure, passievolle italiaanse kookkunsten van il capo Toni. Deze reis en bestemming is een echte aanrader voor mensen die houden van ongerepte natuur, met zalig relaxen en die tot rust willen komen waar je helemaal jezelf kunt zijn en helemaal zen wordt. Grazie per tutto Monique en Toni!

Marie-Jose, 43 jaar,  deelnemer oktober

De prachtige locatie, de stilte, de schone lucht, de heerlijke keuken van Toni, de begeleiding met veel zorg en aandacht van Monique- Alles tezamen zorgt voor een perfect kader om tot rust te komen. Ik kwam voor de tweede keer en heb opnieuw mogen ervaren hoe weldadig deze reis is. Ik keer terug met een uitgerust hoofd, een ontspannen lijf en veel ideeen en technieken om thuis mee verder te gaan. Grazie mille!

Jan, 58 jaar, deelnemer september reis

Ik heb een prima tijd gehad bij je en vond de groep ook echt leuk om mee samen te zijn. Nadat ik thuis ben gekomen heb ik gemerkt dat ik heb er zeker wat aan gehad en was echt bijzonder rustig ook in mijn hoofd na de dagen bij jou. Daarom wil ik jou persoonlijk danken voor je mooie lessen en vond je een heel leuk mens om te ontmoeten. Verder heb ik genoten van het eten van Tony en uiteraard van de mooie vergezichten. Jaloerrrrrsss 🙂

Kitty, 48 jaar, reis september

Ik heb veel uit mijn reis naar jullie prachtige plek op Sardinië kunnen halen. Voor het eerst alleen op reis naar het buitenland, een appartement delen met iemand die ik niet ken….Ik vond het best spannend. Het is goed om je eigen grenzen te verleggen en te ervaren hoeveel je daarvoor terugkrijgt. De persoonlijke begeleiding van Monique waarbij rekening wordt gehouden met eventuele lichamelijke beperkingen was heel deskundig en prettig! Gecombineerd met een gezonde dosis humor, waardoor de sessies voorbijvlogen die bestaan uit een goede afwisseling van yoga oefeningen en mindfulness/aandachtsoefeningen. Het meest waardevolle advies was voor mij de manier om de opgedane ervaringen thuis vast te houden: begin rustig, maak elke dag twee keer 5 minuten vrij voor een korte meditatie. Ik doe dit nu dagelijks, gecombineerd met een aantal yoga oefeningen die je ons hebt geleerd.

Tanja, 39 jaar, reis september

Ik heb een geweldige week gehad! Mijn week was een combinatie van ontspannenheid, aandacht voor mezelf, genieten van de prachtige omgeving en mezelf een week laten verrassen door het heerlijke eten van Toni. Door de gastvrijheid van Toni en Monique en de rustige omgeving en mijn verblijf in appartement met uitzicht op zee, maakte dat ik me meteen thuis en op mijn gemak voelde.Dit was inderdaad een cadeau aan mezelf en ik kan het iedereen aanraden!

Marijke, 67 jaar, reis september

Onze week was als een droom! Leren je te ontspannen en naar je lichaam luisteren door yoga oefeningen en mindfulness. We werkten 4 dagen lang elke dag 2×2 uur met ons prettige groepje. De rest van de dag genoten we van het prachtige uitzicht van de zee. We werden elke dag verwend met een lekker ontbijt, een zalige lunch en diner klaargemaakt door Toni. Hij gebruikt alleen streekgerechten en dat proef je. Toni krijgt van mij een 10 voor zijn kookkunst.Er was tijd genoeg om te doen wat je zelf wilde, naar het strand lopen en zwemmen of een wandeling. Wij hadden gekozen voor het weekprogramma en hadden nog een wandeling, een ayurvedische massage, een stadstour, een lokale wijnproeverij en een integrale yoga workshop van swami Siddharta.

Ik heb genoten, jullie hebben mij een fantastische tijd gegeven!

Jacqueline, 43 jaar, reis september

Steeds vaker kon ik vroeg en uitgerust opstaan en mijn chi kung oefeningen doen onder de heerlijk ruikende naaldboom, met de honden naast me. Ik, die bang was voor honden, werd zoo blij elke keer dat ik ze zag! Onbevangen stortten ze zich in elk nieuw avontuurtje, alsof er geen gisteren bestaat. Elk ogenblik is bij de honden nieuw. Cala Sapone heeft een heerlijk klimaat. We hadden ’s nachts ook eindelijk regen, begin September en zagen de planten weer groen worden. We wezen elkaar de wolkjes, de maan en de zonsondergang in zee aan.

Ik merkte hoe moeilijk ik het vond om echt goed te luisteren. Wat wil m’n cursusgenote kwijt/zeggen? Wat wil Monique mij meegeven? Hoe kan ik goed naar iemands verhaal luisteren als ik niet eens thuis ben in mijzelf? Monique en Marcella gaven mij inspiratie voor het zachtjes masseren van mijn huid, het voelen van mijn lichaam. Swami Siddharta’s  liedje was een belevenis.

Leren om nee te zeggen is hopeloos mislukt 😀. De glimlach van de hond (‘mag ik een aaitje?’) en het voortreffelijke eten van Toni zijn onweerstaanbaar. Uitgerust, verzorgd, dankbaar, zonnetjebruin en ietsjes dikker keerde we na een week weer terug naar Nederland. Twee piepkleine zoete peertjes in mijn handtas en blaadjes van de mirtenstruik in m’n schriftje. Meer souvenirs waren niet nodig, geld is niet uitgegeven, mail niet gelezen, zelfkennis vergroot.

Dank je Monique, dank je.

Lilyan, 55 jaar mindfulness & yogareis mei

In mei 2016 reisde ik voor de tweede keer af naar Monique en Toni in Sardinië. Vorig jaar ging ik, midden in een nare hectische periode in mijn leven, voor het eerst. En het beviel prima! Daarom twijfelde ik ook niet lang om dit jaar weer te gaan. En weer een hele fijne ervaring. Het was als thuiskomen, direct weer vertrouwd en veilig. Monique kan je dit gevoel als geen ander geven. Met als gevolg dat er van het begin af aan een fijne sfeer in de groep is. Vorig jaar lukte het Monique om de scherpe kantjes van mijn emoties en gevoelens af te halen, dit jaar heeft ze mij (nog) meer inzicht in mezelf en mijn denk- en voelpatroon gegeven.

Daarbij fijne oefeningen om mijn gedachtegang te onderbreken en om te buigen, en zo tot rust te komen. Zo kom ik steeds een stukje verder. Natuurlijk helpen de heerlijke maaltijden van Toni ook! Kortom, weer een gezellige, rustgevende en zinvolle week. Stiekem denk ik al na over de volgende keer …..

Corrie, 55 jaar, mindfulness & yoga reis mei

Ik had mezelf beloofd om terug te gaan, naar die fantastische plek in Sant’Antioco. Bij Monique en haar gezin.  Ik heb er ook geen moment aan getwijfeld om het niet te doen.  Ik keek er echt naar uit.

Toen ik bij hen aankwam, leek het wel of ik thuiskwam, de hartelijke ontvangst, de fijne sfeer, het mooie weer, heerlijk. Ik mocht weer verblijven op de plek waar ik zoveel fijne herinneringen aan had.  Samen met Lylian verbleef ik in de Beach Lodge, de mooiste plek,  mooi uitzicht op zee en het zo natuurlijke, rustgevende landschap om ons heen.

Monique had voor dit jaar een manual voorzien. Een fijne handleiding die we kregen, konden gebruiken (of niet) tijdens ons verblijf en als naslagwerk mee naar huis nemen om thuis de draad weer op te pakken. Heel handig. Haar aanpak van de sessies was weer anders dan vorig jaar maar ook heel fijn. De ademhalingsoefeningen, je eigen lichaam (terug) leren kennen, luisteren naar jezelf, je lichaam.

Mindful bezig zijn

In groep mindful bezig zijn, naar elkaar luisteren, troosten, meeleven, soms afsluiten, de confrontatie aangaan met jezelf of de ander, het kwam allemaal aan bod.  Monique die je dit alles laat beleven, die weet hoe ze hiermee om kan gaan zodat het aangenaam voelt.  Het leven in het nu, het genieten van het moment, dat kan ze je leren en leren aanvoelen, het accepteren. Het waren weer fantastische ervaringen.  Ook heel fijn waren de workshops/sessies op locatie, het strand, –Qigong- heerlijk … moet iedereen doen ! Zoo fijn, écht heel fijn om dit op het strand te doen.

Wij waren een paar dagen extra gebleven, ook om het eiland nog beter te leren kennen.  Met Monique en Desert als gids, schitterende plekken gezien waar je als het ware stil van wordt. Heerlijke wijn geproefd bij de wijnboer.

Een hele aparte ervaring was de workshop van Swami Siddharta, zij geeft yogalessen, maar ze laat je nog zoveel meer ervaren, een geweldige fijne Yogi.

Om de innerlijke mens te verwennen, moet je bij Toni zijn.  Hij bereidt de heerlijkste maaltijden voor je, het ontbreekt je aan niets en zo lekker, vers en puur.

Ik ben heel dankbaar dat ik deze fantastische plek heb gevonden, waar ik tot rust kom, waar ik mezelf kan zijn, waar ik kan genieten. waar ik zoveel leer en nieuwe energie opdoe.

Sabrina, 45 jaar, mindfulness & yogareis mei

“Wat een mooie en leerzame ervaring was deze yoga en mindfulnessreis voor mij. Ik had niet heel veel ervaring met yoga, maar ik was heel erg toe aan even wat tijd aan mezelf te besteden. Dit voelde echt als een cadeau. Op een prachtige plek op Sardinië hebben Monique en Toni iets bijzonders gecreëerd.  Wat een rust en ruimte. Met de meest prachtige zonsondergangen. Toni weet van iedere maaltijd een feestje te maken. Alles bereid van verse en lokale ingrediënten. Monique weet in haar yoga en mindfulness sessies iets bijzonders te creëren, door een combinatie van technieken met een mooie opbouw en afbouw per sessie, waarbij je weer echt bij jezelf komt en je gevoel. Ze doet dit met veel gevoel en een goede dosis nuchtere humor.

De middagsessies vonden plaats op het strand of op de rotsen aan zee, magische plekken. Het is zo’n bijzondere week geweest, dat ik er nu al aan denk om in het najaar of volgend jaar weer te gaan. Terug in Nederland ben ik meteen yoga lessen  gaan volgen in de buurt. En mediteer ik weer wat vaker. Het werkboek dat Monique heeft geschreven is ook fijn om het een en ander na te lezen om het goede gevoel vast te houden. En ik denk nog dagelijkse aan deze mooie boeiende en leerzame week op Sant Antioco.”

Corine, 36 jaar, mindfulness & yogareis mei

Een fantastisch mooie, liefdevolle en inspirerende reis gehad met Monique. Genoten van de omgeving, de zon, de inspirerende sessies en van het heerlijke eten van Toni. Kortom een aanrader voor iedereen die behoefte heeft aan tot rust komen, genieten, inzichten, heerlijk eten in een mooie omgeving.

Maaike, 36 jaar, mindfulness & yogareis mei

Ik wilde even een paar dagen weg en kwam op internet Sunny Mind Travel tegen. De locatie, vlak bij zee en de aandacht voor het goede eten sprak mij aan. En toen ik het profiel van Monique las en daarin ook het woord -humor- vond, was ik om! Ik heb genoten van de dagen en de tijd voor de laagdrempelige oefeningen. Daardoor voel ik me meer geaard. Jij  máákt het programma, en je hebt veel impact door jouw oprechte manier van doen waarin je ieder ook zijn ruimte laat. Ik ben ook blij met het boek waardoor ik nieuwe gewoontes die ik wil vasthouden, makkelijker kan volhouden. Kortom: heerlijk!

Cecilia, 55 jaar, mindfulness & yogareis april

Het was een prachtige, relaxte, gezellige en boeiende week met 7 “Texelse” vriendinnen, bij Monique en Toni op Sardinië ! Alweer twee weken thuis! Ik kan je vertellen dat de mooie experience van deze week,  motiverend werkt. Het enthousiasme van Monique, de warmte, de empathie voor wie dan ook, haar humor en relativerend vermogen, hebben allemaal bijgedragen aan de goede balans en sfeer gedurende deze week.

Je hebt ’n boeiend programma ontwikkeld Monique, je past het flexibel toe, met een mooie combi van yoga, mindfulness en qigong en nog veel meer, echt verrassend en boordevol met tips! Het heeft mij gemotiveerd om de ervaringen van deze week in te passen in mijn dagelijks gedoetje. Nu volhouden!

De lesjes in de natuur & aan zee zal ik niet snel vergeten! Jullie hebben veel met ons gedeeld, dank voor jullie gastvrijheid! Grazie Toni !  Onze privé kok, hij heeft van elke maaltijd een feestje gemaakt met verse ingrediënten uit de tuin van Sardinië. Vol energie, weer naar huis!

Mirjam, 56 jaar, mindfulness & yogareis april

Mijn lieve vriendin Christien heeft al heel lang banden met Sardinië.  Enige tijd geleden op een Sardinië beurs in Nederland ontmoet Christien Monique van de mindfulness & yoga  reis Sardinië. In het najaar 2015 ontstond de groep bestaande uit 7 vrouwen, deels van Texel , om deze reis te gaan doen, van 12 -19 april. Ik had er enorm veel zin in, ging er geheel onbevangen op af. Op maandag 11 april 2016 vertrok ik met mijn reisgenote Trudy richting Weeze. Na een goede nacht in een prima B & B ging onze vlucht om 6.50 uur richting Sardinië.

De chauffeur stond al klaar , koffers , tassen en de 7 dames in de auto en we konden richting Sant Antioco. Vanaf het eerste moment dat ik aankwam voelde ik me thuis. We werden hartelijk ontvangen door Monique en haar man Toni. Samen met vriendin Cecile installeerden we ons in de tentlodge. Aan de buitenkant een robuust uitziende legertent, de inrichting is smaakvol, gezellig, met aandacht gedaan. Om 13.00 stond de eerste lunch klaar van deze week. Mooi schalen gevuld met antipasta, daarna gevolgd door een heerlijk pastagerecht. Het eten is ontzettend lekker, goeie producten, met zorg bereid.

Heerlijk

Elke maaltijd was een feestje. Monique is een bijzonder persoon, een warm mens. Voor iedereen aandacht en de eerste middag werd tijd vrij gemaakt voor een persoonlijk gesprek met de 7 dames. De ochtendtrainingen op de binnenplaats en /of de yogahut waren afwisselend, goeie opbouw. Alle elementen van het loslaten, in het moment leven, vertrouwen, veilig voelen, ontspanning, kwamen voorbij. De middagmomenten op locatie waren heel bijzonder. Het is daar zo mooi, midden in de natuur, los van het dagelijks leven (er is daar geen Wifi, heerlijk!). Ik heb deze week ervaren als een geschenk uit de hemel, met veel bagage naar huis gegaan. Hiermee in kleine stapjes aan het werk en ik voel dat ik zeker nog eens naar deze mooi plek terugkeer.

Christine, 54 jaar, mindfulness & yogareis april

Monique en Toni hebben een eigen visie ontwikkeld over hoe je het beste voor jezelf kunt zorgen. Toni zorgt op fantastische wijze voor de inwendige mens en je proeft dat hij kookt met hart en ziel. Monique combineert diverse technieken en luistert heel goed naar de behoeften van de groep en de individuele deelnemers. Ik heb een prachtige week gehad. Een week van nieuwe inzichten en persoonlijke groei. Veel aandacht voor hoe je als mens in elkaar steekt en handvatten om aan jezelf te kunnen werken, beter en meer te ontspannen en meer te leven in het nu. Veel mooie oefeningen gedaan op een fantastische plek midden in de natuur. Een inspirerende week dankzij Toni en Monique, ik kom graag terug!

Annie, 79 jaar mindfulness & yogareis april

De lessen en wijsheid die je me hebt meegegeven ga ik zeker gebruiken. Je hebt een hele fijne manier van aanpak. Niet te streng, of eigenlijk helemaal niet te streng. Het welkomstdrankje en het lekkere eten was een fijne binnenkomer. Alle maaltijden waren heerlijk en afwisselend. De yogaverdieping was verrassend, vooral de neusreiniging, geweldige ervaring, ga ik zeker toepassen. Bijzondere vrouw. Ook de tour door Sant Antioco was leuk en interessant.

Josefien, 54 jaar mindfulness & yogareis april

Nogmaals dank voor jullie gastvijheid en warmte. Ik heb me erg thuis gevoeld bij jullie. Jullie kracht ligt m.i. bij jullie persoonlijke benadering van de deelnemers. Iedereen wordt gezien en gehoord door jullie, zonder onderscheid vanuit respect en acceptatie dat iedereen uniek is en mag zijn wie hij of zij is. De maaltijden van Toni zijn erg inspirerend voor mij als het gaat om ingrediënten vanuit de natuur. Wilde asperges, artisjokken, paddenstoelen, kruiden. Heerlijk en eerlijk! En jij Monique, jij bent een bijzonder mens. Losjes en ontspannen, maar niet zonder structuur en doel. Warm en empatisch met op z’n tijd een arm om je schouder of een zoen op je wang. Het gevoel alsof je elkaar al jaren kent. Een heerlijke week, voor mij een lifetime experience, waar ik weer veel van heb geleerd en veel wamte en liefde heb mogen ervaren.

Gretta, 55 jaar mindfulness & yogareis april

Heerlijk bijkomen op een prachtige plek met uizicht op zee! Genieten van de natuur om je heen. Aandacht voor de innerlijke mens door de oefeningen van Monique die je elke keer weer weet te inspireren. Haar man Toni doet daar nog een schepje bovenop door heerlijk en puur italiaans te koken. Een mooie mix van omgeving en mensen die het beste uit zichzelf en hun gasten willen halen. Heel mooi dat we verschillende technieken aangereikt kregen die je ook zelf verder kunt uitwerken thuis. Ze hebben mij weer verder gebracht. Monique is zeer aandachtig en zorgt ervoor dat iedereen zich persoonlijk gezien voelt.

2015

Bregje, 35 jaar, Mindfulnessreis oktober

De reis heeft me rust en kalmte in mezelf gebracht. Een week waarin het weer symbool stond voor mijn stemming en proces. In de dagen ontstond bewustwording, rust, verzet, bij mezelf komen en loslaten. De yoga, de dynamische oefeningen maar ook de stilte en de momenten waarop je specifiek stilstond bij jezelf waren heerlijk en verfrissend. Sardinie, je lessen maar ook je persoonlijkheid met rust, humor en scherpte waren daarvoor prettig en pasten bij mij. Ik ga naar huis met kracht en liefde voor mezelf en de mensen dichtbij me. Loslaten, vertrouwen, het moment en luisteren naar je hart ga ik samen met alle oefeningen meenemen naar huis om daar dit bewustzijn vast te houden en er meer van te doen! Dank je wel.

Linda, 40 jaar, Mindfulnessreis oktober

Ver van alle afleiding zoals TV, WIFI, werk en gezin tot stilte en jezelf komen. Deze wens is helemaal uitgekomen bij Monique op Sardinie. Op een hele respectvolle manier begeleidt Monique de deenemers van de reis om dichterbij zichzelf te komen. Op de achtergrond vogels, de zee en af een toe een geluid dat helpt om te oefenen aandacht te houden. Deze week was zonder bling en glamour en juist daardoor heerlijk om op adem te komen. Hopelijk kan ik iets hiervan bast houden thuis. En anders gewoon terug komen!

Joyce, 34 jaar, Mindfulnessreis oktober

Wat een verademing om hier te zijn! De prachtige natuur, oneindig blauwe zee, het heerlijke eten en de warmte en fijne woorden van jou Monique. Het brengt me weer een stapje dichterbij. Ik ben hier heel dankbaar voor!

Elien, 32 jaar, Mindfulnessreis oktober

Toen er in februari dit jaar lymfeklierkanker bij mij werd geconstateerd, was ik nog niet van slag. Pas toen na de chemo, de kanker niet weg was sloeg bij mij de bom in. Dit heeft mij wakker geschud en wist ik , het moet anders, zo kan ik niet doorgaan met leven. Met een bang en onzeker hartje begon ik aan deze reis. Bij de eerste contacten voelde ik echtheid en puurheid bij zowel Monique als het ganse concept. Het verhaal klopt. Op een of andere manier heb ik deze reis helemaal alleen mogen doormaken en dit is een godsgeschenk geweest.

Ik vond de sessies heel goed, doorgrond, op maat en echt. Monique je bent een puur persoon, je weet waar je mee bezig bent en waar je voor staat. Ook alleen dit kan maar inspirerend zijn. Je hebt een prachtig werkboek afgeleverd. Je werkt echt persoonlijk, gepassioneerd en tot de kern. Dit brengt vooral inspiratie en heeft me door vooral de dingen doen aanvoelen( zoals meditatie en qigongoefeningen) veel geleverd en tot inzichten gebracht. De rest mag ik zelf ervaren en neem ik mee in mijn veel rijkere leven. Dikke dank je wel. De meest rustgevende gedachte is dat ik ieder moment opnieuw kan beginnen. Onzekerheden maken het leven mooi en je leert er mee omgaan.

Barbara, 44 jaar, Mindfulnessreis mei

Dit was een groot cadeau voor lichaam en geest! Een prachtig op elkaar afgestemd programma. heel veel nieuwe, mooie ervaringen opgedaan. Hele veilige en rustige sfeer met vooral veel humor. Monique geeft de juiste combinatie tussen kwalitatief werken en relativerende humor. Toni’s  kookkunsten zijn fantastisch!! Ieder gerecht een nieuwe smaaksensatie en een lust voor het oog. Lieve Monique en Toni bedankt voor deze reis, wat is Sardinie, Sant Antioco prachtig, kom graag nog eens terug!

Sietske, 44 jaar, Mindfulnessreis mei

We kwamen allemaal met een reden. Tijdens de transfer voelde ik al snel dat ik in een aangename groep was terecht gekomen. Warm en hartelijk, allemaal invoelende mensen. Met vermoeide gezichten. Gezichten die na de reis vorderde ontspanden en zachter werden. Het is erg prettig om samen ‘solo’ op reis te zijn. De begeleiding van Monique, die kwaliteit op 1 heeft staan en humor op 2, -zoals ze zelf een keer aan tafel zei-, was zeer inspirerend voor ons allen.  De omgeving, de heuvel waar we zaten uitkijkend over de baai met het barretje van Mario, magisch.

Het voedsel voor de geest en lichaam, Toni is een geweldig goeie kok, werd gretig en met veel interesse verorbert. De grote kunst was voor mij om DAAR te verbinden met HIER; de grote stad. Ik kan zeggen dat dat is gelukt. “Best lastig die yoga, dit was ook nog maar mijn tweede les hoor.” Zei de vrouw met wie ik na afloop in de kleedkamer stond. Ik had voorafgaand aan de les mijn vinger opgestoken, na de vraag voor wie het de eerste keer was. Vermoedelijk had mijn ’flow’ er wat stram uit gezien. In haar ogen. In mijn ogen, ogen met tranen, was ik een held, een kanjer, een supergirl. Ik had door mijn reis naar Sardinie een patroon weten te doorbreken.  In mijn waakzame brein is een opening gecreerd  tijdens 5 dagen op de heuvel. Ik voel me dankbaar en gezegend.

Jeanette, 65 jaar, Mindfulnessreis mei

wat een geweldige ervaring! 5 dagen yogaflowlessen, een heerlijk begin en afsluiting van de dag. Meditaties en een wandeling met ontsapnningssessie gemixt met mindfulness oefeningen, dat alles onder de begeleiding van Monique. Zij maakte dat al die dagen onvergetelijke dagen werden. Dank je wel Monique voor de begeleiding met veel humor en passie. Ik heb veel handvatten aangereikt gekregen om de valkuilen op te vangen die ik ongetwijfeld in de dagelijkse routine weer tegenkom. Dank Toni voor het geweldig lekkere eten. Ecolounge Sardinia, wat mij betreft voor herhaling vatbaar.

Joyce, 31 jaar, Mindfulnessreis mei

Wat een mooie plek en wat een moois en heerlijks kregen we voorgeschoteld. ( letterlijk en figuurlijk) Monique heeft me met haar humor, ongedwongen houding, praktische tips en mooie oefeningen, geholpen weer wat lichter in het leven te staan. Ik zal de kookkunsten van Toni missen. Het plan is om in september terug te keren!

Ineke, 68 jaar, Mindfulnessreis mei

Aankomen in een heerlijke temperatuur en rust, alles valt van mij af.
Het is allemaal genieten, er wordt voor mij gezorgd, wat wil ik nog meer.
Het programma is gevarieerd.

Over de stilte wandeling wil ik graag iets vertellen.
We gaan met de groep naar een weg en Monique vertelt wat de bedoeling is, in stilte de weg gaan tot aan het einde. Monique gaat voor en ieder volgt op z’n eigen tempo. Het stuk omhoog gaat gemakkelijk en ik kan nog rond kijken en genieten van de omgeving. Na een tijdje gaat het rechts af. Dit is een weg met uitgesleten geulen van het water dat in de winter naar beneden stroomt. Er liggen stukken steen. Wortels van bomen komen tevoorschijn. Ik moet goed opletten waar ik mijn voeten zet. Mijn weg zoekende komt de gedachte boven dat ik over deze weg mijn leven loop. Deze gedachte raakt mij diep. Mijn leven was vol obstakels en hindernissen.

Obstakels

Pijn en verdriet komen naar boven, die ben ik toen niet uit de weg gegaan, nu  weer  ervaren en verwerkt.  Ik neem het besluit dat ik nu op het punt ben gekomen om te gaan genieten van mijn leven. Er zijn littekens die altijd weer schrijnen als er zich iets voordoet wat mij aan pijnlijke momenten herinnert. Daar kan ik nu beter mee omgaan. Ik neem nu de makkelijkere kant van de weg naar beneden het is goed zo. Het einde van de wandeling is prachtig, mooie grillige rotsen, de wind raast om mij heen. Het is duidelijk dat ook de andere mensen van de groep geraakt zijn door de wandeling. We zijn stil en genieten van het natuur. Na een poos nemen we dezelfde weg terug die nu een andere betekenis heeft gekregen.

Rosanne, 29 jaar, Mindfulnessreis mei

De reis was een mooie combinatie van rust en warmte. In een schitterende omgeving zijn er yoga- en meditatielessen( met humor) heerlijke maaltijden, en voldoende vrije tijd.

Esther, 48 jaar, Mindfulnessreis april 

Een reis om nooit te vergeten, voor altijd draag ik deze emotie en beleving met mij mee.
Wat een rust, vrijheid, zon, warmte van gelijkgestemden, als of wij elkaar al jaren kenden.
Toni een uitstekende kok, gastheer en vrij.
Monique jouw luchtige niet zweverige aanpak en de muziek die je kiest bij de lessen, wat een genot om het effect daarna op mijn geest en lijf te mogen ervaren!
Wat een heerlijk mens ben jij, Je zit in mijn hart! Deze reis een echte aanrader voor een ieder die van puur houdt.
Ik heb in een teug genoten van de groep, de liefdevolle huisdieren, jullie en van mijzelf.
Een “baby stap”gemaakt om dicht(er) bij mijzelf te komen voor de toekomst die voor mij ligt. Deze wil ik blijven toepassen zoals eten en slapen in het dagelijkse manier van leven is.
Wat een cadeau, om dit te kunnen en mogen ervaren.

Josette, 47 jaar, Mindfulnessreis april

Vanaf het moment van aankomst voelde ik me thuis en welkom. Dat thuisvoelen ga je ook doen na een aantal sessies waarin je weer in jezelf thuiskomt. De sessies geeft Monique op een prettige en luchtige manier. Ze heeft aandacht voor iedereen en krijg je de ruimte om na te denken over wat er bij je van binnen gebeurt. De maaltijden zijn fantastisch verzorgd door Toni. Het is zo heerlijk om een paar dagen niet na te hoeven denken over wat je gaat eten en drinken! Er is ruim voldoende en erg lekker, de maaltijden verlopen gezellig. De safarilodge is een fijne tent om in te verblijven, heerlijk om ‘s ochtends wakker te worden met de geluiden van de natuur.  De bedden zijn ook heel goed! Ik ben van plan nog eens bij jullie te komen. Ik kan het iedereen aanraden om jezelf eens te verwennen met deze reis.

Corrie, 55 jaar, Mindfulnessreis april

Heerlijke mindfulnessdagen gehad bij Monique en Toni.Wat een fantastische plek om tot jezelf te komen. De yogaflowlessen om de dag mee te beginnen, de adembenemende plaatsen om de ontspanningsessies te ondergaan. Monique die steeds voor je klaar staat, je alles kan laten beleven zodat het aangenaam voelt. Toni die de herlijkste maaltijden kookt, het ontbreekt je aan niets, alles zo lekker zo puur. En niet te vergeten het aangename gezelschap van de anderen van de groep. Samen, met Monique, hebben we gepraat, gelachen, persoonlijke dingen gedeeld, intens alles rondom ons gevoeld en beleefd, onze gevoelens en gedachten de vrije loop laten gaan. Dagen om nooit meer te vergeten, om te koesteren.

Anoniem, 41 jaar Mindfulnessreis april

Toen ik 3 jaar geleden na een week vakantie weg ging bij Monique wist ik, hier wil ik nog eens naar terug! Maar dan voor mezelf, in alle rust.In de jaren daarna zag ik op FB allerlei foto’s en tekstjes voorbijkomen van Sardinietrips van Monique en wist ik dit wil ik ook ervaren. Dit is nu gebeurd en zonder concrete verwachtingen, vragen of plannen is de week nog mooier geworden dan ik had kunnen bedenken. Doordat Toni en Monique alles wegnemen waardoor je zou kunnen nadenken ben ik volledig aan mijn innerlijke gevoel toegekomen. Het kwam vanzelf! Tenmidden van het genieten van zon, zee, goed gezelschap, fijne oefeningen, heerlijk eten. Zonder enige druk, sturing of gevoel van programma kwam alles vanzelf. Heerlijk! Ik dank iedereen die hier aan heeft bijgedragen.

Lilyan, 54 jaar Mindfulnessreis april

Deze reis heb ik gemaakt op een moment in mijn leven van heftige priveproblemen. Ik zag erg op tegen het voor het eerst in mijn eentje op reis zijn, maar de ontvangst door Monique maakte dat ik mij direct op mijn gemak voelde. De betrokken manier waarop Monique de sessies begeleidt en de liefdevolle manier waarop Toni het eten bereidt, heeft gemaakt dat ik met een hoofd vol problemen aan kwam met een (bijna) leeg hoofd weer terug ging. Thuis kom ik weer in een persoonlijk moeilijke omgeving terug, maar ik heb voldoende handvatten gekregen om met mijn problemen om te gaan.

Annelies, 32 jaar, deelnemer Mindfulnessreis april

Tijdens de MIndfulnessreis heb ik me optimaal kunnen ontspannen. De oefeningen waren een fijne afwisseling van ademhalingsoefeningen, yogahoudingen en meditatieve, mindfulnessoefeningen.De nadruk lag echt op de persoonlijke ervaring. er is veel ruimte en aandacht om de ervaringen te delen. Dit in combinatie met een zeer gastvrij verblijf met heerlijke maaltijden hebben er voor gezorgd dat ik tot rust gekomen ben en me zowel geestelijk als lichamelijk zeer ontspannen voel. Deze reis is als een cadeautje voor een ieder die wil leren”zijn”

2014

Hennie, 75 jaar, deelnemer Mindfulnessreis oktober 2014

Top de eind van de middag sessies op het strand of op de rotsen, prachtig! De kookkunst van Toni is voortreffelijk!

Marjan, 53 jaar, deelnemers Mindfulnessreis oktober 2014

Het was een bijzondere ervaring, weer een stap gezet.

Marie- Jose, 41 jaar, deelnemer Mindfulnessreis oktober 2014

Evenwichtig programma, met prettige begeleiding van Monique, voor mij precies goed qua afwisseling en omvang. Ook precies goed de groepsgrootte. Ik verheugde me elke keer weer op de maaltijden, leuk dat jullie werken met echt lokale producten en dat enthousiast weten over te brengen. Je proeft dat alles met zorg is bereid. Prachtige streek ook, het Zuidwesten van Sardinie!

Mirjam, 39 jaar, deelnemer Mindfulnessreis oktober 2014

Er zat een fijne opbouw in de sessies, ook prettig de individuele gesprekken en het oprechte inlevingsvermogen van Monique. Er is persoonlijke aandacht en niets moet, het programma is divers en de maaltijden zijn top! Samen leren van en met elkaar.

Anouk, 31 jaar, deelnemer Mindfulnessreis oktober 2014Verblijf was in Safari lodge, gave tent met mooi uitzicht en rust. De lessen in de avond waren top op het strand. Maaltijden waren top!

Yvonne, deelnemer Mindfulness reis voorjaar 2014

Wat een verrijking Sardinië !

Ik heb genoten van de dagelijkse yoga, heerlijk begin van de dag. Het uitzicht op zee, kijken naar de golven staat voor mij gelijk aan mediteren. Samenzijn met een groep want wat hebben we gelachen, gepraat, gewandeld etc. Ik ga zeker terug om me weer helemaal onder te dompelen in de rustgevende energie die dit eiland geeft.

Corinne, deelnemer Mindfulness reis voorjaar 2014

Een heerlijk verblijf gehad tijdens een mindfulness vakantie in het zonnige Sardinië.
Een week om niet meer te vergeten, heerlijk ontspannen en genoten van de yoga sessies die gegeven zijn door Monique.

 Geertrui, deelnemer Mindfulness reis voorjaar 2014

Bij deze toch nog eens een grote DANK JE WEL voor al je extra inspanningen en zorg naar mij toe! Ik heb jouw warmte en vriendelijkheid goed gevoeld!

Je leeft op een heel bijzonder eiland en ik denk dat de kracht van jouw/jullie plek jullie hartelijkheid is, het gevoel dat je als gast bij een echte familie komt – zonder afstandelijke, beleefde professionaliteit, maar met veel liefde en passie en een zekere ongedwongenheid.

Vele groetjes vanuit België!

Jannie, deelnemer Mindfulness najaar 2103

de combinatie van de smaken en de kookkunsten van Toni was voor mij echt een hoogtepunt.

Ton deelnemer Mindfulness reis voorjaar 2013

Ik vond het prettig dat er ook veel ruimte is voor jezelf en dat je ook zelf tijd hebt om je eigen plan te trekken,. Topreis! Kom zeker terug voor een oplaadvakantie in een van jullie lodges.

Vera deelnemer Mindfulness en Meditatie reis 2012

Een week om nooit te vergeten! Het hek gaat open ik stap het terrein op en ik zie een uitzicht…..zo ontzettend mooi dat ik even een paar minuten alleen maar kan staren en genieten van dit bijzondere moment! Een ontmoeting met Monique en Toni, 2 fantastische mensen die ervoor zorgen dat het je aan niks ontbreekt. De accommodatie de safari lodge wat een toffe tent! Je ziet een grote groene tent staan…stapt vervolgens binnen en dan zie je een heerlijk bed, super romantisch met een mooie klamboe erboven, super sfeervol ingericht, een terras+stoeltjes, een buitendouche! (en een binnendouche natuurlijk ook.)  ‘s Avonds eten in de buitenlucht aan een lange houten tafel met uitzicht op de ondergaande zon met het fantastische eten van Toni in 1 woord……GEWELDIG!! De omgeving is heerlijk om wandelingen te maken, lekker naar het strand te gaan (15min lopen).