Even alleen weg, mijn ervaring.

Steeds meer hoor je om je heen dat het goed is om even alleen weg te gaan. Echt even helemaal alleen zijn zorgt ervoor dat je weer tot jezelf komt en je antwoord krijgt op de vragen wie ben ik eigenlijk en wat wil IK eigenlijk?

Dit is allemaal makkelijk gezegd, maar niet makkelijk gedaan.

Alleen weg, mijn ervaring. Sunny Mind TravelOm de stap te nemen om echt even alleen weg te gaan, moet je best wat moed verzamelen. Vragen als,  “waar ga ik naar toe?” Ga ik met een groepsreis mee of echt alleen? Wat als ik het niet leuk vind? En vooral wat als ik me ga vervelen met mezelf? passeren de revue in een rap tempo. En na een tijdje zakt de moed je zodanig in de schoenen, dat je het maar weer uitstelt. Althans, ik spreek hier uit mijn eigen ervaring. Zo ben ik jaren bezig geweest de noodzakelijke stilteretraite behorend bij de Mindfulness opleiding uit te stellen met legio smoesjes. Maar toch merkte ik dat de wil om echt even alleen te zijn steeds groter werd.

Eindelijk alleen weg.

Uiteindelijk had ik genoeg moed verzameld om een plek uit te kiezen hier op Sardinie. Daar zou ik 4 nachten verblijven. Gewapend met 4 boeken en wat puzzelboekjes voor de rusteloze uurtjes ging ik dapper op pad in mijn eentje. Om even de broodnodige rust te vinden waar ik naar snakte. Ik was van plan te mediteren, te wandelen en yoga te beoefenen. Bij aankomst in mijn kleine stulpje dacht ik eerst te rusten en al snel merkte ik dat ik alweer wat probeerde te plannen. Ook was ik alweer in discussie met mijn gedachten. Zo bleef de eerste dag een gevecht tussen mijn gedachten of ik nu wel mocht lezen of dat ik eigenlijk meer mijn best moest doen te mediteren. Of ik wel mocht rusten of zou gaan wandelen en ga zo maar door. Tot ik me bedacht dat het altijd goed is te doen wat ik wil.

Wat wil ik?

Het voordeel van alleen weg zijn,  is doen waar IK zin in heb. Want daar ging het nu juist om, te doen wat ik wil en er ook achter te komen wat dat is.  Wat ik nu eigenlijk wil. Dat is het vooral. Dit weten wat je wil is een lastig vraagstuk, vooral als je opgeslokt wordt door werk, kinderen, man, ouders en allerlei andere zaken. Nu, hier helemaal alleen, kon ik zelf bepalen wat ik ging doen en dat duurde even voordat dit werkelijk tot mij doordrong. Ik besloot de lat niet al te hoog meer te leggen en vooral gewoon te gaan genieten van dit voor mij weer nieuwe gegeven. Mijn motto werd : “Zet jezelf op 1!”

Na die 4 dagen, die toen zijn omgevlogen, ging ik weer terug naar huis. Maar voelde dat ik een hele grote ervaring rijker was. Ik voelde me energieker dan ooit en was vooral trots op mezelf dat ik dit gedaan had.

Aanrader!

Ik kan het iedereen aanraden eens even lekker alleen te zijn voor een paar dagen. Je kunt ervoor kiezen om bij ons een paar dagen of langer natuurlijk te verblijven in een van onze lodges. Je hebt alle ruimte en privacy om alleen te kunnen zijn. Maar je kunt altijd terugvallen op ons, mocht je hier behoefte aan hebben. Ook kun je kiezen voor wat begeleiding van mij. Je kunt zelf bepalen hoeveel. Op mijn eigen site kun je meer lezen over mijn specialisaties.

Buiten het hoogseizoen hanteren we hier speciale prijzen voor, dus stuur me gerust een mail met je wensen en vragen.