Mindfulness & yoga reis

Kom naar het ongerepte eiland Sardinie voor een mindfulness & yogareis, de ideale locatie om tot rust te komen en te ontspannen!

Geen therapie, alsjeblieft!

therapie sardinie

Toen ik nog op school zat, wilde ik niets liever dan chirurg worden, maar ik werd uitgeloot en moest een ander plan bedenken. Mijn tweede keus was psychologie en hoewel ik erg geïnteresseerd was in de geest van de mens, was dit niet mijn studie. Weer werden mensen in een hokje geplaatst dmv ze allerlei test en onderzoeken te laten doen. Aan de hand van de uitslag hiervan werd bepaald welk ziektebeeld ze hadden volgens de DSM,zodat je meteen met het behandelplan kon starten. Ik heb nog wel geprobeerd bij een ziekenhuis te gaan werken en een opleiding tot OK assistente te volgen, maar hier vond men mij ook niet geschikt voor. Teleurgesteld ging ik werken in het café en werd daar bedrijfsleider.

Uiteindelijk toch maar weer naar school; ik vond een opleiding Mensendieck therapie. Deze opleiding trok mij vooral aan omdat er gekeken werd naar de hele mens en niet alleen het klachtgebied. Maar al tijdens de opleiding, en vooral tijdens mijn laatste stage in het academisch ziekenhuis, werd mij duidelijk dat ook deze vorm van therapie gebaseerd was op protocollen en “hokjes” en ook hier vond ik niet wat ik zocht. Ik ben toen helemaal uit de gezondheidszorg gestapt en heb me gericht op mijn passie voor theater. Ik ben bij Joop van de Ende gaan werken in de techniek. En ondertussen had ik mijn eigen danstheater met mijn zusje. Hier kon ik in ieder geval veel van mijn gedachtenspinsels in kwijt en door het maken van de theaterstukken en het steeds bestuderen van de thema’s die ik had gekozen, kwam ik steeds meer in de richting die ik zocht. Alleen had ik dit zelf nog niet door.

Toen ik 9 jaar geleden gekozen heb om naar Sardinie te emigreren met mijn man Toni en zoon Jim, kwamen steeds meer puzzelstukjes op zijn plek terecht. Ik leerde swami Siddharta kennen, die  mij leerde wat yoga echt inhoudt, ik leerde wat mindfulness was en ging dit vooral zelf ervaren. Ook ik had af en toe weerstand en dacht, ik hou er mee op, het brengt niets en ik heb er ook geen tijd voor. Maar juist op het moment dat ik even niets meer deed, merkte ik dat er toch weldegelijk wat veranderd was.

Inmiddels na vele studies en het bestuderen van verschillende therapie vormen, kom ik er steeds meer achter dat het gaat om jezelf en hoe jij in het leven wilt staan. Elke actie heeft gevolgen, en je kunt zelf kiezen voor welke actie je gaat in elke situatie. Ieder mens is uniek en heeft zijn/haar eigen weg te gaan in het leven. Het gaat erom hier achter te komen. En dit doe je vooral door naar jezelf te luisteren. Hoe je dit doet?

Door af en toe te stoppen met doen en te beginnen met zijn. Niets doen, alleen ademen en met je aandacht in je lichaam blijven.  Je hiervan bewust zijn en dit meerdere keren per dag toe te passen, brengt al heel veel verlichting en prettiger leven. Maar er zijn nog veel meer zaken die je leven kunnen verlichten en meer ontspanning brengen. Hiermee ga ik aan de slag tijdens onze Mindfulness & yoga reizen.