Mindfulness & yoga reis

Kom naar het ongerepte eiland Sardinie voor een mindfulness & yogareis, de ideale locatie om tot rust te komen en te ontspannen!

Heb jezelf lief!

Heb jezelf lief, Love yourself is het thema van dit jaar bij Sunny mind travel

Veel mensen vinden van jezelf houden egoistisch. Heb jezelf lief is echter niet egoistisch. Sterker nog het is noodzakelijk om vervolgens ook anderen echt lief te hebben.

Nog steeds is het zo dat we vinden dat vrouwen zich dienstbaar horen op te stellen. het is toch wel normaal dat een meisje ook wat meehelpt thuis en als ze gaat trouwen dan hoort ze ook voor haar man te zorgen. En als er kinderen komen dan dient de moeder de kinderen ten alle tijde voorop te zetten. Dus wanneer mag ze dan aan zichzelf denken?

U kunt denken als u dit leest, nou dat is toch bij ons niet meer zo. Maar dan vraag ik u hoe komt het dan dat vrouwen nog steeds niet het gelijke loon krijgen voor hetzelfde werk als mannen?

Qua mentaliteit moet er ook bij ons in het Westen nog steeds een hoop veranderen.

Vrouwen blijven het goed voor zichzelf zorgen maar uitstellen. Dat komt wel als de kinderen wat groter zijn. Maar het leven is nu.

En het is niet egoistisch. “Alleen als je van jezelf houdt dan geef je pas iets kostbaars als je ik hou van jou tegen een ander zegt”, zingt Harrie Jekkers en het is waar.

Als jij gelukkig bent dan straal je dit uit en worden de mensen in je omgeving ook besmet met het geluksvirus van jou.

Rebellie

Nu zie je wel steeds meer rebellerende moeders. Die gaan wel op stap met vriendinnen of iets leuks doen met anderen onder het motto leukedingendoen.nl

Maar worden we hier nu wel zo gelukkig van?

Is het niet een beetje opgelegd door de maatschappij, die vindt dat als je deze dingen niet meer doet, je eigenlijk saai bent. En voor je het weet ben je oud en afgedaan en dat is inmiddels de grootste vrees geworden in onze samenleving.

Doen wat je echt wilt

Maar van jezelf houden betekent jezelf door en door kennen. En dus weten wat je echt leuk vindt en graag wilt doen. Dus ook eens nee zeggen als je merkt dat het beter voor je is om het niet te doen. Te zeggen dat je liever vroeg naar bed gaat zonder bang te zijn dat je wordt uitgelachen. Of aangeeft dat je echt liever alleen thuis blijft, omdat je snakt naar een paar uurtjes heerlijk alleen zijn.

Voor anderen zorgen

Maar van jezelf houden betekent ook dat je je dienstbaar kunt opstellen. omdat je het fijn vindt iets voor iemand te doen. Zonder hier iets voor terug te verwachten. En hier ligt een wezenlijk verschil. Als we niet genoeg van onszelf houden doen we wel van alles voor een ander. Maar dit heeft een ander motief. Dit is niet oprecht. We willen er stiekum wel iets voor terug of we verwachten toch wel een bepaalde reactie. En deze energie wordt weer gevoeld door de ander.

Geven maakt gelukkig, meer dan ontvangen. Maar dit is alleen fijn als je eerst van jezelf houdt en dan pas liefde voor de ander laat stromen door te geven.

Conclusie: Door van jezelf te houden word niet alleen jij gelukkig maar iedereen om je heen ook!

Heb jezelf lief!

Wil je hier mee aan de slag? Dit jaar hebben mijn reizen als thema ” Love yourself”

Heb je interesse, kijk dan hier voor meer info over deze reizen.