Mindfulness & yoga reis

Kom naar het ongerepte eiland Sardinie voor een mindfulness & yogareis, de ideale locatie om tot rust te komen en te ontspannen!

Innerlijke kracht versterken

innerlijke kracht versterken

 innerlijke kracht versterken op sardinie tijdens de mindfulness & yoga reizen 2018Wat is je innerlijke kracht?

Je innerlijke kracht versterken, hoe doe je dit? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst van belang te weten wat is deze kracht eigenlijk? Allemaal hebben we innerlijke kracht in ons. Ik zie het als innerlijke onuitputtelijke energie. Daar worden we mee geboren. Alleen wordt deze innerlijke kracht uiteindelijk bedolven onder conditionering, trauma en opvoeding.

We komen onbevangen ter wereld en je zou kunnen zeggen dat onze innerlijke kracht dan optimaal is. Maar dan groeien we op en maken we het een en ander mee. Dit zorgt ervoor dat we onze innerlijke wereld steeds meer voor onszelf gaan houden. Het spreekwoordelijke muurtje om ons heen bouwen. Dit zorgt er ook weer voor dat deze innerlijke energie ingetoomd wordt en misschien wel nog maar op een heel laag pitje brandt. Het enthousiasme is ver te zoeken.

Instinct

Met name vrouwen wordt geleerd om zo min mogelijk vanuit instinct te leven. Denk maar aan de gedragscodes voor een vrouw. Deze zijn over het algemeen nog steeds aanzienlijk meer dan die voor de man. Een vrouw mag haar stem in gezelschap niet verheffen, ze wordt geacht haar emoties in bedwang te houden. Kwaad worden of schreeuwen is uit den boze. Ook kan een vrouw niet zomaar met iedereen het bed delen, daar heeft men ook een ander oordeel over dan als dit een man betreft.

Dit zorgt er dus ook voor dat met name vrouwen meer emoties en gevoelens leren onderdrukken.

Hart openen.

Er wordt dan gezegd, dat we ons weer moeten open stellen. Ons hart moet meer open gaan om liefde te kunnen ontvangen en geven. Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker als je inmiddels gewend bent dat dit gebied hermetisch gesloten is of omdat je al jaren geen aandacht aan je buik besteedt behalve dan dat die te dik is en te slap en je dan met veel spanning de boel in probeert te houden.

Buik openen

In onze buik bevinden zich onze instincten onze oer gevoelens. Ons hart en de borstruimte zorgen voor onze emotieve gevoelens. Als er geen connectie meer is tussen beide dan betekent dit dat je niet meer bij je innerlijke kracht kunt. Het is belangrijk zowel je instincten als je emoties te erkennen en waarderen. Alle emoties en alle oerdriften zijn onderdeel van ons en mogen er zijn. Natuurlijk is het belangrijk dat je deze leert te kanaliseren, dus niet als je kwaad bent dan maar het hele huis verbouwen. Maar de woede, die in je is, wel aandacht te geven. Dus niet te onderdrukken of te doen alsof het er niet is. Ik ben er van overtuigd dat dit ernstige klachten veroorzaakt uiteindelijk.

Innerlijke kracht versterken, hoe doen we dit concreet?

Allereerst is het belangrijk dat je je hiervan bewust wordt. Hierbij helpt meditatie. Door te mediteren leer je de aandacht naar jezelf te brengen en te zien wat je afleidt. Zodat je meer bewustzijn creëert.

Dan ga je met je aandacht naar je ademhaling. En word je je bewust van jouw ademhaling. Wat zegt dit over je? In de ademhaling ligt veel informatie besloten.

Daarna word je je bewust van hoe je lichaam aanvoelt. Waar bevindt zich spanning? Ook je lichaam zal je veel informatie geven over jezelf.

Met deze drie onderdelen kunnen we aan de slag gaan. Ons elke dag hiervan bewust zijn en zo meer aandacht creëren voor onszelf.

Door dit te doen herstel je de innerlijke verbinding tussen buik en hart, tussen de onderbuikgevoelens en de emoties. En kun je zo weer meer gaan genieten van alles wat op je pad komt!

Je innerlijke kracht versterken is dit jaar het thema van alle Mindfulness & yoga reizen. Dus wil jij hier ook mee aan de slag, geef je dan nu op. Er is nog beperkt plaats.