Methode Sunny mind up

 methode sunny mind up SardinieWat is de methode Sunny mind up?

De methode Sunny mind up heb ik gecreëerd door een aantal factoren die ik belangrijk vind samen te voegen. De twee grote pijlers van de methode zijn de ademhaling en ontspanning. Dit zal ik uitleggen.

Ademhaling

Ademhaling is uniek voor ieder mens. Deze ademhaling is er altijd en verandert met jou mee en past zich steeds aan in elke situatie. Daarom kan het jou ook belangrijke informatie terugkoppelen. Als we te ver van onszelf af leven, meer naar de buitenkant toe dan raken we het contact met onszelf kwijt en dan wordt er gezegd dat je moet leren jezelf beter te leren kennen. Op zoek te gaan naar jouw ware ik. Maar hoe doe je dit nu concreet?

Dat begint volgens mij altijd met het ontdekken van de jouw ademhaling. Wat zegt deze ademhaling over jou? Is deze snel en oppervlakkig of juist diep en langzaam? Al deze informatie geeft jou meer inzicht over jouw gesteldheid. Na mate je dit vaker observeert, leer je dus meer over jezelf te weten te komen.

Ontspanning

Als we ons ontspannen, komt ons lichaam tot rust maar ook onze geest. Eerst moeten we leren ons lichaam te ontspannen om daarna effectiever te kunnen mediteren en onze geest in kalmte te brengen.

Dit is nodig om onze geest te leren plaatsen, onze aandacht te richten. Als we dit kunnen, zal de geest tot rust komen en kunnen we al onze gedachten, gevoelens en overstelpende emoties leren zien. En leren we ook dat deze komen en gaan. En dat we dus steeds een keuze hebben. Of er in mee te gaan of niet. Als we er niet in meegaan, dan kiezen we voor leven in het nu. De enige plek waar we kunnen zijn en leven.

Uiteindelijk merk je dat je het leven zelf onder controle hebt, dat jij bepaalt en dit zorgt voor meer geluk en een hogere kwaliteit van het leven.

Ik gebruik verschillende elementen en technieken om deze doelen te bereiken omdat ik denk dat we op ieder moment anders zijn en ons vaak ook in verschillende fases bevinden waardoor een andere aanpak weer even beter kan werken.

De basiselementen

De basiselementen waar ik steeds mee blijf werken vanuit mijn methode Sunny mind up, zijn de volgende:

Zon

Is onze bron van zijn en energie. Zonder zon geen leven. Het zonlicht geeft je energie en een betere stemming, maar ook zorgt het voor het opnemen van zuurstof, nodig om te kunnen ademen.

Lichaamsinzicht

Weer bewust worden van ons lichaam zorgt ervoor dat je in het moment aanwezig bent. Maar ook je bewust worden, wat het lichaam allemaal doet voor je. Je niet alleen bewust zijn van de buitenkant maar ook van de binnenkant. Dat het een ingenieus voertuig is dat precies werkt zoals het moet werken. Leren de signalen die het lichaam je geeft op te pikken, zodat je sneller kunt ingrijpen. Wat er weer voor zorgt dat je goed voor jezelf gaat zorgen. De beste dokter ben je zelf.

Lichaamsbeweging

Het lichaam voelt zich het beste als het beweegt. Daarom is lichaamsbeweging erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat je ook beter kunt ademen en beter zuurstof opneemt. De zuurstof zorgt er weer voor dat het lichaam gevoed wordt. Maar wat ook een interessant gegeven is. Het is belangrijk om een sterk lichaam te hebben. Met name het trainen van het bovenlichaam zorgt voor minder depressie. Hier zijn verschillende onderzoeken naar geweest en een van de meest recente gedachten hierachter is, dat we deze kracht nodig hadden vroeger. Onze redding als er gevaar dreigde was om ons op te trekken in een boom. Dus een sterk bovenlichaam was essentieel. Nu blijkt uit onderzoek dat als je ook aandacht besteedt aan het trainen van bovenlichaam en armen, je minder snel depressief zal zijn.

Deze elementen zal ik steeds op een andere manier aan bod laten komen tijdens mijn begeleiding. Steeds op maat gemaakt. Ik begeleid elk jaar 6 Mindfulness & yoga reizen.

Je kunt verblijven in een van onze lodges van Ecolounge Sardinia.

 

klik hier voor meer info