Mindfulness voor bedrijven

 Mindfulness voor bedrijvenMindfulness voor bedrijven is een goed idee!

Veel verzuim in het bedrijfsleven komt door stress. Stress op het werk, door het werk, maar ook stress in de thuissituatie kan leiden tot stress op het werk. Het wordt een vicieuze cirkel die op een gegeven moment doorbroken moet worden, anders leidt dit tot een Burn out of andere ziektebeelden met langdurig ziekteverzuim. Wat  ook belangrijk is, dat iemand op de juiste plek zit. Daarbij is het nog niet eens zo heel erg van belang of het soort werk bevalt,  maar meer of de werksfeer goed is.

stressverzuim onder jonge werknemers neemt toe

Waarom is Sunny mind up een goed idee voor bedrijven?

Sunny mind up is mijn aanpak, gebaseerd op mindfulness en yoga, waarin ik ontspanning en ademhaling inzet om weer in balans te komen en meer veerkracht om tegenslag te kunnen verwerken. Deze aanpak voor bedrijven is een goed idee. Als uw personeel een goede kijk op de wereld heeft en positief in het leven staat, is de kans op depressie en burn out een stuk kleiner.  Met Sunny mind up wordt ook de veerkracht groter en kan men een tegenslag of kritiek beter verwerken. Men zit weer lekker in zijn of haar vel en heeft meer energie om het werk aan te kunnen. En is een prettiger collega op de werkvloer.

Wat gaan we dan doen?

Mindfulness voor bedrijvenMet mijn methode Sunny mind up heb ik een combinatie van verschillende oefeningen gemaakt. Hierbij maak ik gebruik van yoga, meditatie en Mindfulness. In 3 dagen zal ik dit laten ervaren, waarbij ik gebruik maak van onze prachtige locatie en de natuur. Deze aanpak is met name geschikt voor bedrijven, die graag willen investeren in hun personeel en de toekomst van hun bedrijf.

Wat mag je verwachten?

Je leert tijdens deze trainingen hoe je spanning beter en sneller kunt herkennen. Je leert spanning los te laten en je leert beter te ademen en zo energie te besparen. Ook heb je materiaal waarmee je thuis aan de slag kunt, wat je meteen kunt inpassen op je werksituatie.

Waar gaan we dat doen?

We bevinden ons op Sardinie, in het zuidwesten, Sant Antioco. Daar heb ik samen met mijn man Ecolounge Sardinia, waar we je ontvangen en tevens zorgen voor heerlijke maaltijden tijdens deze cursussen. Onze locatie bevindt zich aan zee en je hebt een prachtig uitzicht op zee.  Uiteraard heb je ook genoeg tijd tussen de trainingen door om van het strand te genieten, even te wandelen of gewoon even lekker niets te doen.

Wie gaat dit doen?

Monique van Proosdij. Na een studie voor oefentherapie Mensendieck, ben ik toch andere richtingen gaan zoeken, omdat ik nog niet gevonden had wat ik zocht. Eerst heb ik een certificaat voor Pilates gehaald, maar daar  miste ik ook iets. Toen ben ik me meer op yoga gaan richten, maar na Hatha yoga geprobeerd te hebben, kwamik bij Mindfulness uit. Dit interesseerde me, dit was een breder geheel. Iets waar verschillende stromingen samen kwamen. Momenteel richt ik me buiten Mindfulness ook veel op Sivananda enKundalini yoga. Deze vormen bieden ook veel ademhalingsoefeningen, die ik weer gebruik in mijn trainingen. ik blijf me verbeteren en trainen in andere methodes die werkzaam blijken te zijn en goed zijn in te voegen in mijn aanpak.

 

Mindfulness voor bedrijven

Speciaal voor bedrijven heb ik deze 3 daagse bedacht. In overleg kunnen we op aanvraag deze 3 daagse inplannen. Ook hanteer ik speciale tarieven voor bedrijven. Kiest u voor periodes van november tot en met april dan is er een speciaal laagseizoen tarief van toepassing.