Mindfulness voor bedrijven

 Mindfulness voor bedrijvenMindfulness voor bedrijven is een goed idee!

Mindfulness voor bedrijven is een trend. En ik kan me voorstellen dat het ook irritatie kan oproepen omdat deze term zo vaak gebruikt wordt. Het idee is geweldig, maar het moet wel goed over gebracht worden. Daarbij ben ik van mening dat werken met hele grote groepen geen goed effect heeft. Mijn werkwijze richt zich op groepen van maximaal 10 personen zodat ik zoveel mogelijk persoonlijk kan werken. Ieder verhaal is anders en ieder mens is anders. Het gevoel een beetje begrip te vinden hiervoor werkt motiverend om het geleerde ook toe te passen. Immer hebben we samen bekeken of dit mogelijk is en hoe.

Ziekteverzuim

Veel verzuim in het bedrijfsleven komt door stress. Stress op het werk, door het werk, maar ook stress in de thuissituatie kan leiden tot stress op het werk. Het wordt een vicieuze cirkel die op een gegeven moment doorbroken moet worden, anders leidt dit tot een Burn out of andere ziektebeelden met langdurig ziekteverzuim. Belangrijk hierbij is te weten dat stress niet de boosdoener is. Maar dat men leert beter met stress om te gaan door goed naar jezelf te luisteren en je grenzen beter te bewaken. Maar ook de veerkracht verhogen.

stressverzuim onder jonge werknemers neemt toe

Waarom is Sunny mind up een goed idee voor bedrijven?

Sunny mind up is mijn aanpak, gebaseerd op mindfulness en yoga, waarin ik ontspanning en ademhaling inzet om weer in balans te komen en de veerkracht verhoog om tegenslag beter te kunnen verwerken. Als uw personeel een goede kijk op de wereld heeft en positief in het leven staat, is de kans op depressie en burn out een stuk kleiner.  Met Sunny mind up wordt ook de veerkracht groter en kan men een tegenslag of kritiek beter verwerken. Men zit weer lekker in zijn of haar vel en heeft meer energie om het werk aan te kunnen. En is een prettiger collega op de werkvloer.

Wat gaan we dan doen?

Mindfulness voor bedrijvenMet mijn methode Sunny mind up heb ik een combinatie van verschillende oefeningen gemaakt. Hierbij maak ik gebruik van yoga, meditatie en Mindfulness. In 3 dagen zal ik dit laten ervaren, waarbij ik gebruik maak van onze prachtige locatie en de natuur. Deze aanpak is met name geschikt voor bedrijven, die graag willen investeren in hun personeel en de toekomst van hun bedrijf.

Wat mag je verwachten?

Je leert tijdens deze trainingen hoe je spanning beter en sneller kunt herkennen. Je leert spanning los te laten en je leert beter te ademen en zo energie te besparen. Ook heb je materiaal waarmee je thuis aan de slag kunt, wat je meteen kunt inpassen op je werksituatie.

Waar gaan we dat doen?

We bevinden ons op Sardinie, in het zuidwesten, Sant Antioco. Daar heb ik samen met mijn man Ecolounge Sardinia, waar we je ontvangen en tevens zorgen voor heerlijke maaltijden tijdens deze cursussen. Onze locatie bevindt zich aan zee en je hebt een prachtig uitzicht op zee.  Uiteraard heb je ook genoeg tijd tussen de trainingen door om van het strand te genieten, even te wandelen of gewoon even lekker niets te doen.

Wie gaat dit doen?

Monique van Proosdij. Na een studie voor oefentherapie Mensendieck, ben ik toch andere richtingen gaan zoeken, omdat ik nog niet gevonden had wat ik zocht. Eerst heb ik een certificaat voor Pilates gehaald, maar daar  miste ik ook iets. Toen ben ik me meer op yoga gaan richten, maar na Hatha yoga geprobeerd te hebben, kwamik bij Mindfulness uit. Dit interesseerde me, dit was een breder geheel. Iets waar verschillende stromingen samen kwamen. Momenteel richt ik me buiten Mindfulness ook veel op yoga en qigong. Deze vormen bieden ook veel ademhalingsoefeningen, die ik weer gebruik in mijn trainingen. ik blijf me verbeteren en trainen in andere methodes die werkzaam blijken te zijn en goed zijn in te passen in mijn aanpak.

 

Mindfulness voor bedrijven

Speciaal voor bedrijven heb ik deze 3 daagse bedacht. In overleg kunnen we op aanvraag deze 3 daagse inplannen. Ook hanteer ik speciale tarieven voor bedrijven.

Mogelijk kan ik ook trainingen in Nederland geven tussen november en april.