Mindfulness

mindfulness op sardinie met Monique van Proosdij

Wat is mindfulness?

In mijn beleving is mindfulness aandachtig aanwezig zijn in het moment. Omdat alleen in het moment echt ervaren kan worden; echt geleefd. In de toekomst en in het verleden kun je niet aanwezig zijn, alleen in gedachten.

Zelfinzicht

Zelfinzicht, wat is dat eigenlijk en waar heb je het voor nodig? In mijn beleving heb je zelfinzicht nodig om te weten wie je echt bent. Je authentieke zelf. Zodat je kunt leven zoals je diep van binnen echt wilt. Dit zorgt voor meer geluk.

Yoga

Tijdens onze mindfulness & yoga reizen zal ik veel gebruik maken van verschillende yoga technieken. Ik vind het belangrijk hier meer uit te leggen over hoe ik dit doe en wat mijn gedachten hierover zijn.

mindfulness op sardinie aan zee met Monique van Proosdij

Ademreis

Wil je graag leren wie je echt bent en wil je weer gelukkig leven?

Dan is de ademreis echt iets voor jou. In kleine groepjes van maximaal 6 personen leer je weer kennis te maken met jouw authentieke zelf en ontdek je wat je nu echt leuk vindt en wat niet. Zodat je ook meer energie kunt leren bij je te houden en deze energie in te zetten waarvoor jij het wilt gebruiken. Waarbij de ademhaling de hoofdrol speelt op verschillende manieren.

Angelique, 48 jaar: Dit jaar ben ik twee keer naar Monique afgereisd op het mooie Sardinië in april en oktober. April heb ik samen met Monique heel hard gewerkt in de groep en daarna tijdens de 1 op 1 sessies die ik had bijgeboekt. Nu in oktober weer geweest. Ik voelde en merkte dat ik in April al veel problemen wat ik al jaren met mij meedroeg een plek heb gegeven (dankzij de familie opstelling die ik in April heb gedaan en de mooie en fijne gesprekken met Monique)

Weer heel veel handvaten meegekregen om thuis mee aan de gang te gaan. Op naar volgende jaar, dit heb ik mijzelf beloofd, het is een fantastisch cadeau om aan jezelf te geven.

mindfulness, yoga vakantie op sardinie met sunny mind travel

Individuele coaching

Wil je liever even helemaal alleen zijn en gericht op jouw wensen aan de slag met mindfulness?

Dan kun je ook prive trainingen bij mij volgen. Ik gebruik verschillende technieken waarvan ik denk dat die jou kunnen helpen weer contact met jezelf te verkrijgen. En je zelfinzicht te vergroten. Zo kom je weer tot rust bij jezelf en vermindert spanning en onrust.

mindfulness op sardinie met Monique van Proosdij

Burn out

Steeds meer mensen krijgen last van teveel druk en spanning en dit kan uiteindelijk leiden tot een burn out. Ook dit heeft te maken met hoe jij jezelf ziet en wat je van jezelf vindt. Het zelfinzicht vergroten leert je wat jij echt wilt en waar je de lat moet leggen zodat het voor jou prettig leven is.

traumaverwerking, mindfulness op Sardinie traumaverwerking met Monique van Proosdij

Traumaverwerking

Allemaal dragen we onze rugzak met problemen en zorgen met ons mee. Als deze op een gegeven moment te vol raakt dan kunnen we hier niet meer mee omgaan en ontwikkelen we klachten. Dit kan zich op vele manieren uiten. Psychische klachten maar ook fysieke klachten zijn terug te voeren om onze onverwerkte gebeurtenissen. Het lichaam houdt deze gebeurtenissen vast en het is belangrijk dit in te zien en langzaam te laten wegvloeien. Ik werk hiervoor met het lichaam en het is mijns inziens niet noodzakelijk de gebeurtenissen weer op te rakelen maar vooral van belang de spanningen die we vasthouden in ons lichaam te erkennen en te leren afvloeien.

individuele coaching reis

Monique van Proosdij

Mijn naam is Monique van Proosdij en als je meer wilt lezen over wat ik voor je kan betekenen dan kun je ook op mijn site kijken. Hier kun je meer lezen over mijn methode Sunny mind up.