Mindfulnessreizen

  Mindfulnessreizen

mindfulnessreizenMindfulnessreizen naar het onrepte eiland Sardinie zorgen voor ontspanning en rust. Je komt vol energie weer terug. Op vakantie is het vaak moeilijk zaken van de thuissituatie los te laten. Daarom begeleid ik je op deze reis persoonlijk.  Je leert los te laten en meer te ontspannen. Zo kom je lichter, met minder bagage weer thuis.

 

Doel van de reis

  • meer ontspanning
  • meer inzicht in jezelf
  • opladen van je batterij

Resultaat na de reis

  • sneller signalen lichaam oppikken
  • meer energie en vitaliteit
  • spanning omzetten in ontspanning

Je merkt na deze reis dat je beter naar jezelf kunt luisteren waardoor je sneller kunt opmerken dat je gespannen bent of je niet lekker voelt. Hierdoor leer je signalen sneller herkennen. Dit voorkomt dat je overspannen raakt. Ook zorgt het voor een grotere veerkracht om trauma te verwerken, depressiviteit aan te kunnen en niet burn out te raken.

Voor wie zijn onze mindfulnessreizen  geschikt?

Voor diegene die toe is aan rust en deze rust graag in zijn of haar dagelijks leven wil vasthouden.

Groepsgrootte

Maximaal 6-8 deelnemers.

Programma

Omgeving

Sommige plaatsen zijn zo adembenemend mooi… Je zou die het liefst voor jezelf willen houden. Toen wij jaren geleden arriveerden in Sant Antioco, ten Zuidwesten van Sardinie, hadden wij precies dat gevoel. Wij waren ons er meteen van bewust dat we hier voor altijd zouden blijven. Dit intense gevoel, dit enthousiasme bleef ons leven maar overheersen en bracht ons ertoe dat we dit bijzondere plekje toch graag willen delen. Met jou!

Je kunt hier heerlijk genieten van de mooie omgeving; de rust, de natuur. Je komt hier weer helemaal tot jezelf. Sardinie is het eiland bij uitstek waar de mensen mindful leven. En dat willen we je tijdens onze mindfulnessreizen laten ervaren. 

 mindfulnessreizen, zonsondergang SardinieAccommodatie

Verblijf is in een van onze lodges van Ecolounge Sardinia

of in een appartement op 400 meter afstand.

Inhoud van onze Mindfulnessreizen

Onze reizen staan in het teken van mindfulness. Leren met volle aandacht in het hier en nu te zijn. Hierdoor leer je opgebouwde spanningen los te laten en meer te ontspannen. Je begint iedere dag met een ochtendtraining. Deze is gebaseerd op yoga, die ervoor gaat zorgen dat je aandacht naar je lichaam verplaatst. Maar ook op ontspannings -en ademhalingsoefeningen gevolgd door een meditatie. Aan het eind van de middag is de avondtraining op het strand of een andere mooie locatie in de natuur. Hier staan vooral ontspanning en ademhaling centraal.

mindfulnessreizen yoga vakantie sardinie

Monique van Proosdij

Hallo, ik ben Monique van Proosdij en ik geef de trainingen. Ik heb eerst Psychologie en daarna Oefentherapie Mensendieck gestudeerd. Met mijn medische achtergrond ben ik me gaan richten op holistische technieken. Ik heb verschillende certificaten gehaald zoals pilates en verschillende technieken uit de yoga, Qigong, Bio-energetica en Ayurveda. Ook heb ik de studie voor mindfulness trainer gevolgd en verschillende studies afgerond zoals Cognitief gedragstherapie en ademhalingstechnieken. Ik verdiep me momenteel in studies Traumaverwerking en lichaamsgerichte therapie.

Doel

Mijn doel is je zoveel mogelijk te laten ervaren wat een verrijking het kan zijn als je in het moment leeft en je kunt ontspannen. Zo leer je jezelf beter kennen en kom je erachter wat jij nu echt wil.

 

Ervaring Corrie, deelnemer april reis

Heerlijke mindfulnessdagen gehad bij Monique en Toni.Wat een fantastische plek om tot jezelf te komen. De yogaflowlessen om de dag mee te beginnen, de adembenemende plaatsen om de ontspanningsessies te ondergaan. Monique die steeds voor je klaar staat, je alles kan laten beleven zodat het aangenaam voelt. Toni die de heerlijkste maaltijden kookt, het ontbreekt je aan niets, alles zo lekker zo puur. En niet te vergeten het aangename gezelschap van de anderen van de groep. Samen, met Monique, hebben we gepraat, gelachen, persoonlijke dingen gedeeld, intens alles rondom ons gevoeld en beleefd, onze gevoelens en gedachten de vrije loop laten gaan. Dagen om nooit meer te vergeten, om te koesteren.
Corry, 55 jaar, deelnemer april reis
meer ervaringen lezen.

mindfulnessreizen sardinieCulinair genieten tijdens onze Mindfulnessreizen v

De kennismaking met mindfulness zal op Sardijnse wijze zijn. Hier op Sardinie, een van de vijf blue zone gebieden van de wereld worden mensen het meest gezond oud. Dat heeft te maken met hun levenswijze die zeer mindful is. De primaire levensbehoeften komen op de eerste plaats, lekker eten en gezellig samenzijn. Toni maakt de heerlijkste gerechten voor je klaar en het is elke keer weer een verrassing wat er op het menu staat. Hij maakt alleen gebruik van verse, lokale en biologisch geteelde producten en dat proef je. Samen met zijn enorme liefde voor koken wordt dit een ervaring om nooit te vergeten. We hanteren de schuif aan eet mee – formule en we stellen het op prijs als je je door ons laat verrassen.

Ga naar Prijzen

 

 Je bent niet de enige!

Bijna iedereen heeft wel eens last van stress. Stress hoort bij het leven. Belangrijk is te weten dat na een periode van stress ook een periode van rust en herstel nodig is. Hoe kun je meer ontspanning inpassen in jouw hectische leven. Want als je weer wat meer ontspannen bent, kun je meer genieten van het leven en ben je een prettig persoon voor jezelf en je omgeving.

 

Hoe ga ik te werk als je meedoet aan een van onze Mindfulnessreizen?

De handvatten, die ik je tijdens een van onze Mindfulnessreizen ga aanreiken, zijn heel gemakkelijk in te passen en vergen vaak maar heel weinig extra tijd. Dit doe je door meer in het moment te zijn en hiervan te genieten. Veel mensen zien vaak op tegen oefeningen doen op een dag of beginnen heel enthousiast en na een paar weken is de motivatie weer verdwenen. Maar als je zorgt dat iets routine wordt in je dagelijks leven net als tandenpoetsen, douchen of andere dagelijkse rituelen, dan merk je na minstens 8 weken dat dit in je systeem zit en zal je het niet meer als extra tijd zien.

Verschillende technieken

Ik zal tijdens onze mindfulnessreizen niet alleen mindfulness toepassen. Ik heb een grote schat aan ervaring op het gebied van Oefentherapie Mensendieck, verschillende vormen uit de yoga, pilates, qigong, coaching en uit de theaterwereld. Hieruit zal ik steeds op het moment een keuze maken wat het meest geschikt is voor jou en wat jou het meest laat ervaren. Deze reis zal met name in het teken staan van ervaren. Ook heb ik maar maximaal 8 deelnemers  zodat ik voor iedereen persoonlijke aandacht heb. Ik zal tijdens deze reis zoveel mogelijk op jou gericht werken en er zorg voor dragen dat jouw vragen beantwoord worden. Ik heb hiermee, op verschillende Mindfulnessreizen,al verschillende positieve resultaten bereikt, die je ook hier kunt lezen. Lees hier resultaten

Resultaat na 3 maanden:

Mijn leven is nog steeds 180 graden veranderd, nadat ik heb deelgenomen aan een van de Mindfulnessreizen van Monique. Ik mediteer bijna elke ochtend en voor het slapen. Verder doe ik elke maand iets wat een aanvulling is op wat wij bij jou hebben gedaan. Door al deze zaken heb ik zelden nog spanning en mijn waakzaamheid is ook uit mijn lichaam. En als ik wat gespannen ben doe ik een ontspanningsoefening of een meditatie en het is opgelost.

Veel energie

Ik heb ongelofelijk veel energie gekregen en het leven is voor mij heel erg mooi geworden. Vooral dat jij geen druk op de dingen legde en zei kijk maar wat goed voelt heeft mij een heel goed gevoel gegeven, daardoor voelde ik mij vrij om sommige oefeningen niet prettig te vinden en het ook niet meer te doen maar dat er uit te halen wat bij mij past.  En het allerbelangrijkste is denk ik dat mijn man en zoontje het heel duidelijk merken. Ik ben niet anders geworden maar veel meer ontspannen en veel minder teruggetrokken. Ik ben makkelijker benaderbaar en ik merk zelf ook dat ik nu veel meer sociale contacten opzoek.

Maranda, deelnemer oktober reis

 

Meld je hier aan

 

 Tip !

Eventueel kun je er ook een week vakantie van maken als je ergens anders wilt aankomen ivm betere prijzen en of gunstigere tijden. Lees hier het verslag van Mirjam en Bianca en laat je door hen inspireren!

lees hier meer