Mindfulness & yoga reis

Kom naar het ongerepte eiland Sardinie voor een mindfulness & yogareis, de ideale locatie om tot rust te komen en te ontspannen!

Niet rennen, maar stilstaan!

stilstaan geeft tust. haast is zelden goed

Opzij, opzij, opzij

maak plaats, maak plaats, maak plaats, we hebben ongelofelijke haast

opzij, opzij, opzij
want wij zijn haast te laat
we hebben maar een paar minuten tijd
we moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen,
opstaan
en weer doorgaan
we kunnen nu niet blijven
we kunnen nu niet langer blijven staan

 

Dit liedje van Herman van Veen komt altijd in me op als ik weer eens merk dat ik aan het haasten ben.  Steeds vaker merk ik ook, dat ik aan het haasten ben maar eigenlijk helemaal geen haast heb. Stilstaan en analyseren wat je aan het doen bent zorgt ervoor dat je meer rust in je leven aanbrengt.

Zoals hier bijvoorbeeld in de winter, als er geen toeristen zijn, de mensen zich als slakken voortbewegen, met name in de auto. Eerst dacht ik bij mezelf, kom op zeg iets sneller mag wel. Maar nu begin ik te begrijpen dat ze helemaal geen haast hebben. En alle tijd hebben en die dus ook nemen. De auto kan wel sneller maar zij willen dat niet. Ze gaan gewoon met 40 km/h hun rustige gangetje naar de supermarkt of het land wat ze gaan bewerken.

Stilstaan zorgt voor rust

Wij noordelingen zijn deze snelheid of eerder gezegd traagheid helemaal niet meer gewend. Er is altijd wel een reden om te haasten. Al is het alleen al omdat je dan daarna meer tijd hebt om andere dingen te doen. Alles gaat snel, sneller snelst en je wordt dan ook geacht dit bij te houden. Vandaar dat je aan het eind van weer zo’n dag helemaal uitgeblust op de bank ploft.

Probeer het eens te bemerken als er een situatie zich voordoet, die je uit je snelheid haalt, denk aan een file, een rij voor de kassa, iemand die voor je heel langzaam rijdt enz. Neem dan eens een time out, even stilstaan en ga bij jezelf na wat er allemaal in jezelf gebeurt op zo’n moment.

Haal dan eens een paar keer adem. Probeer er dan van te genieten dat je machteloos bent. En nu even mag uitrusten. Rustig aan doen en genieten van het geschenk dat je geoorloofd niets mag doen. Dit laadt je weer op. Haal hier weer energie uit in plaats van dat het je energie kost!