Resultaat

 resultaat mindfulness & yoga reis bij Sunny mind travel op SardinieWat is het resultaat ?

Een ontspanningsreis is een investering in jezelf. Maar wat is het resultaat? Het is fijn om te weten of het een goede investering is. Tegenwoordig is er zoveel aanbod en je wilt graag weten welke reis bij jou past. Hier kun je lezen wat bij voorgaande deelnemers het resultaat was van hun komst bij mij. Hun ervaringen tijdens de reis kun je hier lezen.

Als je hebt deelgenomen aan een van de Mindfulnessreizen, ontvang je na drie maanden een mail van mij, waarin ik je vraag of iets anders is of veranderd na je deelname. Ik ben benieuwd of je bepaalde dingen hebt kunnen inpassen in jouw leven.

Deelnemer mindfulness & yoga reis april  vertelt:

Sowieso kijk ik nog steeds met veel plezier en warme gevoelens terug op het verblijf bij jullie en hetgeen jullie boden. Dat gevoel is dus gebleven. Daarbij doe ik sinds de reis iedere ochtend yoga oefeningen (incl een paar heupopeners die jij me had aangeraden) en ook bij iedere avond een korte meditatie. Die stimulans iets korts te doen, was dus een goed advies, want daardoor houd ik het vol en wil ik ook niet meer zonder. Daar buiten doe ik ook regelmatig oefeningen en spoorde het me aan bij een yogaschool te gaan ipv van een sportschool, waar ik ook erg blij mee ben.

Dus de reis heeft zeker ook na afloop zijn doorwerking en positief resultaat voor mij.

Corrie, 58 jaar, deelnemer verdiepingsreis mei  vertelt:

Er komt steeds meer “binnen”. Toen ik net terug was, steunde ik op mijn ervaringen die ik had beleefd bij jou.  Nadien rol je weer even in je zogenaamde werk/alledaagse-patroon tot je zelf voelt en zegt ‘kom, even stilstaan en terugdenken en voelen wat ik in Sardinië beleefde’ en vooral de ademhalingstechnieken en positief denken toepassen.

Het boek Sunny mind up

Ik neem regelmatig het handboek en lees er in. Het is niet een handleiding die je in 1 keer van voor naar achter doorleest, maar de ene keer heb je dit nodig en de andere keer weer iets anders. Zoals ik bij jou had ervaren, staan de onderwerpen Qigong en Ho’oponopono prioritair op mijn lijstje.  Hier wil ik echt meer mee doen en van weten. De oefeningen in het Sunny mind up hoofdstuk vind ik ook heel fijn om te doen. Ik kan alleen maar concluderen dat, als ik bij jou geweest ben, alles fijner verloopt, in mij en rondom mij.  Ik overzie alles veel rustiger en positiever. Tevreden over het resultaat!

Sabrina, 42 jaar, deelnemer mei reis vertelt:

De yoga mindfulnesreis heeft bij mij wel een verandering teweeg gebracht. In het hele proces van waar ik in zat heeft dit mij zo’n enorme positieve boost gegeven. Ik kwam echt wel een beetje herboren terug. Voelde me beter, en langzaam aan merk ik ook dat ik groei in mijn gevoel en meer in balans kom. Bij terugkomst ben ik meteen op zoek gegaan naar plekken aan het strand waar er yoga wordt gegeven. Ik merk dat ik er sterker van word, zowel fysiek als mentaal. Nu kom ik altijd heel blij bij zo’n les vandaan. Verder doe ik veel Vinyasa flow yoga, maar soms ook een les yin yoga, of yin/yang.

Meer energie

Ik merk ook dat ik hierdoor weer meer energie heb gekregen, waardoor ik weer iets meer kan werken, maar ook meer energie  heb om vrienden te zien. Ik heb ook geleerd en dat gaat steeds beter om minder te oordelen en de dingen te accepteren zoals ze zijn, ook mezelf en het leven dat ik leid. Kortom, ik heb heel veel gehad aan de reis, en ik denk er nog vaak aan terug. En ik ben ervan overtuigd dat de reis naar Italie en in het bijzonder de dagen bij jou me echt veranderd hebben.

Joyce, 26 jaar, deelnemer oktober reis vertelt:

Het is als de dag van gister, maar inmiddels is het alweer 4 maanden geleden!
De reis in oktober heeft me een aanzet gegeven om meer in het nu te zitten en niet te veel controle op dingen uit te oefenen. Het werd me duidelijk dat ik daar meer mee bezig ben dan ik had verwacht. Door dat stapje voor stapje wat meer los te laten, kan ik ook steeds iets meer genieten en toe te geven aan hetgeen er nu gebeurt. Soms ook best onwennig en eng, maar ik krijg er ook weer meer en nieuwe energie van.

Ademhaling

Ook mediteer ik regelmatig en let ik meer op mijn ademhaling en gedachten. Het helpt echt om meer naar mezelf te luisteren. Hiervoor gebruik ik een aantal van jouw oefeningen (zoals de stilte wandeling en ademhalingsoefening) en ook van een mindfulness app van VGZ. Heel handig met verschillende soorten oefeningen en een alarmbelletje voor de oefening. Normaal beleef ik de maand januari als een lange en sombere maand, maar ik ben positiever en energieker dan ooit ervoor.
Dus ja, de reis heeft mij een zetje in de rug gegeven en al wat inzichten gegeven. Ik overweeg om ook dit jaar zo’n reis weer te maken, want het was een mooie, bijzondere ervaring!

Bregje, 32 jaar, deelnemer oktober reis vertelt:

De mindfulness trip heeft geleid tot meer dichtbij mezelf blijven en meer rust vinden daarin. Het heeft geleid tot keuzes. De reis was heerlijk, ik sta nog steeds veel stil bij wat ik daar meegekregen heb alleen het lukt me niet om de oefeningen in mijn leven dagelijks vast te houden terwijl dat wel heel helpend is. Daar zoek ik dus nog wel naar hoe ik dat toch weer op zou kunnen pakken. Het programma was fijn en ik vond vooral de oefeningen in beweging heel prettig dus zou dat graag inbouwen in mijn leven maar weet nog niet hoe ik dat voor elkaar krijg. De rust in mijn lijf, teruggaan in momenten daar om dat gevoel weer op te pakken dat blijft en is al heel erg helpend. Het voelt nog steeds als een cadeautje voor mezelf wat om herhaling vraagt ;-).

Jeannette, 69 jaar, deelnemer mei reis vertelt:

Ik heb de reis als zeer “vruchtbaar”ervaren. Het is niet zo dat ik al mijn valkuilen volledig onder controle heb. Dat zou mooi zijn natuurlijk. Maar het heeft mij geholpen in mijn weg naar het meer duidelijk krijgen wie ik ben wat ik wil. Jouw oefeningen en tips probeer ik op moeilijke momenten voor me te halen en daar put ik zeker weer kracht uit.” Oh ja daar hebben wij het toen over gehad wat was het ook al weer”het feit dat ik jou oefeningen tips kan raadplegen, helpt. Dus kort samengevat mag je wel stellen dat ik zeker veel heb gehad aan de oefeningen, en adviezen van de Mindfullnessreis.

 Annelies, 21 jaar, deelnemer april reis vertelt:

Toen ik in april bij je was, was ik al deels bekend met yoga. Maar ik moet zeggen dat jij de ‘yoga’ vlam weer in mij hebt doen oplaaien. Je gaf informatie bij de oefeningen, waardoor ik beter begreep wat yoga met je lichaam doet en waar het voor dient. Dit heeft er ook voor gezorgd dat ik nu in Leiden de yoga weer heb opgepakt. Ik heb de reis als een groot cadeau ervaren. Het zo aandachtig met je lichaam bezig zijn, brengt je heel dicht bij jezelf.
Daar kwam nog eens bij dat jullie elke zorg uit handen namen en we drie keer per dag konden aanschuiven voor de heerlijke maaltijden. De locatie en omgeving waren ook nog eens de perfect setting voor deze reis. Ik ben heel tevreden met het resultaat.

Joyce, 39 jaar, deelnemer mei reis vertelt:

Mijn man had me buitengesloten en ik kon hem niet bereiken. Voorheen zou ik me  opvreten hoe hij dat nu heeft kunnen doen. Nu maak ik het beste van het moment. Ik merk dat ik dat er in elk geval aan heb overgehouden. Dat ik niet opga in tegenslag, maar dat sneller loslaat. In m’n werk merk ik dat ik me in drukke tijden beter focus op een ding waar ik me voorheen al druk aan het maken was om al het andere dat erna nog gedaan moest worden. Het komt niet direct door oefeningen die ik thuis doe, het is meer het besef dat je ergens over opwinden, of je opgejaagd voelen niks brengt.

Aandacht voor mezelf

Elke zaterdagochtend doe ik aan holistische yoga en dat is ook iets waar ik veel aan heb. Even helemaal in je lichaam zitten. Na de mindfulnessreis was ik er wel echt van overtuigd dat die zaterdagochtend heilig voor me is . Wanneer ik het nog wel moeilijk heb is op dagen wanneer ik met mijn dochtertje alleen ben, zij buien heeft en het buiten ook regent. Dan overvalt me een futloos en inspiratieloos gevoel. Maar ik zie ook in dat ze ontzettend snel opgroeit (iets wat je me ook op het hart hebt gedrukt). Ik doe mijn best haar echt goed in me op te nemen en haar de aandacht te geven die ze verdient. Dat is de basis waar ik wel steeds naar terugga.

Dat de reis heerlijk was, daar is geen speld tussen te krijgen. Het was heel bijzonder om al die weertypes door te gaan en dat dat ook klopte met elementen uit het programma. De wandelmeditatie met opspattend water door de wind en de afsluiting op de warme, koesterende rotsen. Geweldig! We hebben mooie oefeningen gedaan die ik eigenlijk niet wil herhalen omdat het een unieke ervaring is. Andere oefeningen staan opgeschreven, en ik heb een paar keer thuis een zonnegroetje gedaan.

Ineke, 66 jaar, deelnemer mei reis vertelt:

Wat er anders is? Nog meer bewust geworden van mijn zijn. Ik vertelde dat ik tegen een breekpunt aan zat te hikken en dat stukje is eruit gekomen afgelopen week.Het heeft even geduurd, maar dat is schijnbaar nodig, want het lijf bepaald wat het loslaat. Geduld heb ik geleerd en nog meer voelen wat mijn lijf wil. Meditatie was er al en gaat steeds beter. Al zit er niet bij maar ben met het hout bezig.Ik ben nog steeds blij met onze reis en zou het zo weer doen. Nagenieten is ook goed en sparen voor een nieuwe reis doe ik gewoon en dan kom ik nog eens terug. Iedereen die het horen wil vertel ik hoe mooi jullie eiland is en hoop dat jullie nog veel groepen mogen ontvangen.

Corrie , 46 jaar, deelnemer mindfulness reis april reis vertelt:

De Mindfulnessreis heeft me enorm deugd gedaan.  Je kan het geloven of niet;… maar ik denk bijna dagelijks aan die leuke tijd ! Ik was al wel met Mindfulness bezig, probeer het toch als het ware een deel van m’n leven van te maken maar de tijd bij jullie en de lieve dames, heeft me enorm gegrepen. Ik ben een vrij open persoon bij mensen die ik ken.  Maar open gesprekken met “vreemden” valt niet altijd mee omdat je vaak denkt dat het de mensen niet interesseert.  De sfeer tijdens de reis, was, mede dankzij jou, zo vertrouwt en het voelde zo fijn aan, dat ik daar totaal geen moeite mee had. Ik had het gevoel van totale overgave en dat was fijn. Ik probeer zelfs het meditatiegevoel terug te halen van op het strand, dat vond ik GEWELDIG, HEERLIJK !!! De muziek heb ik intussen ook, heerlijk om naar te luisteren.

Nog een keer komen

Dat is ook iets wat ik heb ‘overgehouden’ aan de reis,…. jullie blijven écht allemaal in mijn gedachten !!! Ik vind dit zo bijzonder !!! Ik heb dit eerlijk gezegd, nooit eerder meegemaakt ! Dat zal de magie zijn van San Antioco, jullie familie in combinatie van het gezelschap !!!

Josette, 38 jaar, deelnemer Mindfulnessreis april  vertelt:

Op dit moment zit mijn man in de lappenmand. Ik werk ongeveer 6 a 7 dagen per week van ’s ochtends tot ’s avonds. Dankzij de mindfulnessreis van april kan ik het goed volhouden. Elke dag sta ik zeer vroeg op om genoeg tijd te hebben voor alle oefeningen die ik die ochtend graag wil doen. Vol energie begin ik dan de dag. ’s Avonds voor het naar bed gaan weer hetzelfde ritueel. Vooral de ademhalingsoefeningen en de mantra’s helpen mij daarbij, heerlijk.

Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld als nu. Dus de tijd van de babystapjes is wel voorbij. Helaas kan ik mijn man nog niet zover krijgen een heel klein beetje met me mee te doen, jammer.  Ik hoop nog steeds het najaar naar jullie toe te komen voor een korte vakantie. En ik kijk nog steeds met heel veel plezier terug op de mooie dagen bij jullie. Wat een ervaring was dat zeg!

Maranda, 34 jaar, deelnemer Mindfulnessreis oktober reis vertelt:

Mijn leven is nog steeds 180 graden veranderd. Ik mediteer bijna elke ochtend en voor het slapen. Soms met oefeningen, daarnaast is er nu ook een hele leuke yoga lerares bij ons op de sportschool en soms doe ik daar ook aan mee. Verder heb ik nog een Ki training gevolgd en dit is ook heel makkelijk toe te passen in het dagelijkse leven. Verder doe ik elke maand iets wat een aanvulling is op wat wij bij jou hebben gedaan. Zo ga ik in maart weer een klankmeditatie sessie volgen. Door al deze zaken heb ik zelden nog spanning terwijl het eerder dagelijks was en mijn waakzaamheid is ook uit mijn lichaam. En als ik wat gespannen ben doe ik een ontspanningsoefening of een meditatie en het is opgelost.

Leven in het hier en nu

Ik heb ongelofelijk veel energie gekregen en het leven is voor mij heel erg mooi geworden, ik geniet nu echt van alles en leef in het hier en nu. Dat waar ik altijd naar op zoek ben geweest heb ik gevonden en het is nog mooier dan ik dacht. Vooral dat jij geen druk op de dingen legde en zei kijk maar wat goed voelt heeft mij een heel goed gevoel gegeven, daardoor voelde ik mij vrij om sommige oefeningen niet prettig te vinden en het ook niet meer te doen maar dat er uit te halen wat bij mij past.  En het allerbelangrijkste is denk ik dat mijn man en zoontje het heel duidelijk merken. Ik ben niet anders geworden maar veel ontspannender en veel minder teruggetrokken. Nu ben ik makkelijker benaderbaar en ik merk zelf ook dat ik nu veel meer sociale contacten opzoek.

Anouk, 24 jaar, deelnemer Mindfulnessreis oktober reis vertelt:

ik heb de reis als heerlijk ervaren. Heb mijn rust gehad en leuke mensen ontmoet.

Ik ben thuis aan het oefenen geslagen met yoga en probeer af en toe te mediteren. Al moet ik zeggen dat ik het eigenlijk regelmatiger zou moeten doen. Het sluipt er bij mij nogal in om in de winter s’ochtends toch liever nog eff te blijven liggen, komt ook door de kou. Ik merk wel als ik in de ochtend enkele oefeningen doe, dat ik dan de dag wel als prettiger en meer ontspannen ervaar.

Weerstand

Soms denk ik wel eens, ach ik doe de oefeningen later op de dag wel een keer. Maar dat gebeurt dan niet meer. Over mijn verwachtingen van de reis, waarop ik dacht met antwoorden terug te komen, heb ik de antwoorden nog steeds niet gevonden. Ik als persoon twijfel regelmatig over bepaalde dingen in het leven. Ik weet dat als ik meer zou mediteren dat de antwoorden dan vanzelf wel komen. Maar dan moet ik het ook doen ja!!

Marie- Jose, 41 jaar, deelnemer Mindfulness najaar vertelt:

Voor mij was de week op Sant’Antioco in ieder geval heel waardevol. Het heeft me erg goed gedaan. Veel momenten van pure ontspanning beleefd, waar alles gewoon helemaal goed was zoals het was. Ik probeer nu steeds meer van dat soort momenten te sprokkelen, en dat lukt aardig. Ik ervaar beduidend minder stress dan pak ‘m beet een jaar geleden! En de basis daarvoor is zeker die week gelegd, dus nogmaals heel veel dank daarvoor. Al met al een goed resultaat!