Mindfulness & yoga reis

Kom naar het ongerepte eiland Sardinie voor een mindfulness & yogareis, de ideale locatie om tot rust te komen en te ontspannen!

Blue zone gebied Sardinie

Sardinie is een van de vijf blue zone plekken ter wereld. Wat houdt dit in? Er zijn maar vijf plaatsen waar de mensen erg oud worden. Niet alleen oud maar ook gezond oud.

Sardinie is een van de 5 blue zone gebieden ter wereld. Meerdere factoren spelen hierbij een rol. Uiteraard is gezonde voeding erg belangrijk. Voeding is voor de Sardijn een van de meest belangrijke zaken van de dag en ‘s morgens bij het ontbijt wordt er al besproken wat er vandaag gegeten wordt. Dit hangt onder andere af van bijvoorbeeld wat er gevangen wordt of geschoten maar ook van het seizoen. Bijna alle producten komen van eigen bodem en veel eigen producten worden nog niet bespoten. Een interessant gegeven is de immuniteit van de wijngaarden op Sant’antioco van de Carignano druif, lees hier meer.

Dan is de manier van leven, de mate van stress, ook belangrijk. De instelling van Sardijn is “Carpe diem” pluk de dag en leef in het moment.

Ze genieten van elke fase van het leven en daarom is ouder worden hier dan ook geen probleem, want dat brengt zoveel voordelen met zich mee! Je hoeft niet meer te werken, kunt genieten van kleinkinderen zonder ze op te voeden, de steeds groter wordende familie zorgt weer voor jou. Ook heeft men een groot respect voor de ouderen vanwege hun levenservaring.

Maar wat ook opvalt is hun eenvoudige levenstijl. Men geniet van elkaar en van de omgeving en stelt weinig eisen. Op zondag spreken ze af bij elkaar te eten en iedereen neemt dan iets mee, zodat ze samen voor de vaak lange, maar vooral gezellige maaltijd zorgen. Samen praten, veel lachen, maar ook zingen en dansen is hier nog heel normaal en dit houd je jong. En het houdt stress buiten de deur. Vaak buiten zijn en plezier maken zijn 2 belangrijke factoren om stress te bestrijden.