Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Vergeving | 3 redenen waarom juist jij hier gelukkig van wordt.

Vergeving is alle hoop loslaten op een beter verleden.

Vergeving is een proces wat je in eerste plaats voor jezelf doet.

Vergeving is een beladen woord en wordt niet altijd goed begrepen. Vaak wordt er gevraagd, waarom moet ik altijd vergeven? Omdat jij van jezelf houdt!

Als je niet vergeeft, dan ruil je jouw kracht en authoriteit in voor slachtofferschap. En dat juist met diegene die je als de boosdoener beschouwd. Om uit je slachtofferschap te stappen is het dus noodzakelijk te vergeven. Zodra je dit echt kunt, zal je merken dat het leven meer gaat stromen. Haat en wraak zijn soorten vergif. Het enige wat er gebeurt is dat we het zelf innemen maar hopen dat de ander sterft. Daarom is het tegengif vergeving. Zodra je gevoelens als haat en wraak kunt omzetten in echte vergeving, met de hulp van liefdevolle vriendelijkheid en compassie, zal je geest gereinigd worden van nare gedachten. Dan kan het lichaam gaan helen.

Wat is vergeving?

Vergeven is de onschuld van de ander weer zien. Weet dat elke dader ook een slachtoffer is. Zodra je echt vergeeft, herstel je de gelijkwaardigheid en kom je uit je slachtofferschap. Dit geldt ook voor jezelf. Vaak voelen we onszelf een dader. En misschien heeft de ander ons allang vergeven. Maar hebben we onszelf nog niet vergeven. Door met dit gevoel contact te maken en ook jezelf met compassie te vergeven, kun je ook bij jezelf de balans herstellen.

Vergeving dient wel oprecht te zijn. Dus geen ego vergeving. Want dan vergeef je de ander door die te laten voelen dat jij erboven staat. En dat de ander wel bij jou in het krijt staat.

Irritante mensen

Mensen die je irriteren zijn je beste leraren. Zij komen je iets in laten zien. Iets van vroeger wat je nu los mag laten bijvoorbeeld. Vaak zoek je erkenning bij anderen zodat je bestaansrecht hebt. Maar die erkenning zal juist vanuit jezelf moeten komen. En diegene die je irriteert is de spiegel waar je anders niet in kijkt. Je voelt de energie resoneren in je. Dat is het moment om hier eens nader op in te zoomen. Uiteindelijk wil ieder mens geliefd zijn en is een ieder op zoek naar liefde. Net als jij. Kijk voorbij de angst en voel liefde voor elke ervaring.

Vergeving brengt:

1 Vrijheid

2 Vrede

3 Vreugde

Vrijheid zorgt ervoor dat je vrij bent van oordelen( dus ook geen veroordeling van jezelf meer)’ En vrede zorgt voor innerlijke rust. Kalmte in jezelf. Vreugde voel je en geluk omdat je jezelf gevonden hebt. En nu van jezelf houdt!

Ho’opono opono

Het hawaiiaans vergevingsritueel Ho”opono opono is heel simpel van opzet en je kunt het altijd toepassen. Ook al weet je op dat moment niet waar je mee zit of wat je wilt vergeven. Het bestaat uit 4 zinnen die je tegen jezelf zegt en herhaalt:

Het spijt me

Vergeef me alsjeblieft

Ik hou van je

En ik dank je

Je laat jezelf weten dat het je spijt. Je ziet nu in welke les je moest leren. En dat zah je eerst niet, waardoor je geleden hebt.

Dan vraag je jezelf om vergeving. Je voelt je niet schuldig maar neemt nu verantwoordelijkheid.

Je houdt van jezelf omdat je weet dat vergeving altijd onderweg is, omdat je nu hebt geleerd van wat je eerst niet zag. En alleen zo leren we en groeien we.

En je dankt jezelf dat je jezelf met liefde en compassie steeds weer vergeeft zonder oordeel.

Coaching en vergeving

Tijdens mijn coaching sessies werk ik veel met dit principe vanuit mijn V model. de laatste stap is vergeving. En in mijn mening kun je niet verder als je deze zeer belangrijke stap niet maakt. Het vereist moed en kracht om dit te doen. Maar het zorgt er uiteindelijk voor dat je echt kunt loslaten wat je niet meer nodig hebt. En zo weer ruimte maakt voor wat je wel nodig hebt.

Lijkt het je het fijn hiermee aan de slag te gaan op Sardinie in een prettige omgeving?

Dan is een individuele coaching retraite iets voor jou!

Share

Zoeken

Opkomende Retraites & Cursussen

Gratis Ebook

Wil je leren hoe jij je in 5 minuten tijd weer ontspannen voelt en volledig gefocused? 

Download mijn E book : De kracht van AA

Aanmelden voor deze cursus

Aanmelden voor deze retraite

Aanmelden voltooid!

Je kunt nu ontspannen!

Het is nu mijn beurt. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.