Mindfulness & yoga reis

Kom naar het ongerepte eiland Sardinie voor een mindfulness & yogareis, de ideale locatie om tot rust te komen en te ontspannen!

Verveling vervelend?

verveling vervelend. mindfulness sessies op maat

We leven in een tijd dat verveling echt niet kan, je hoort druk te zijn ,druk te doen, maar ook weer niet te druk want dan krijg je weer een ander label opgeplakt, zeker als kind. Terwijl kinderen echt uitblinken in zich vervelen. Ze vervelen zich als ze alleen in het gezelschap van volwassenen verkeren. Ze vervelen zich als ze op school zijn en ach ja ze vervelen zich ook … ja wanneer niet?

Met de komst van het digitale tijdperk is er een drastisch einde gekomen aan de verveling. Je kunt nu overal en nergens bezig gehouden worden, in de wachtkamer, op school, thuis. Waar dan ook kun je nu emails checken, social media bijhouden, googlen, surfen of zelfs werken zonder hier een vaste plek voor te hebben. Nooit meer wachten en puffen en steunen van wat duurt het wachten lang, geen spontane gesprekjes meer met medewachtenden. En nooit en dan ook nooit meer verveling. Wat vervelend nu.

Verveling is belangrijk.

Door ons te vervelen komen we dichter bij onze eigen echte kern, onze innerlijke bron van wijsheid. Hoe meer we hiervan worden afgeleid hoe verder we verwijderd raken van onze eigen ik, ons hart.

Vroeger gingen we op vakantie om bij te komen. We kwamen gestresst van het werk en de reis aan op onze bestemming. Maar na een paar dagen nietsdoen en wennen aan het vakantietempo trad dan de ontspanning in. Tot we ons op een gegeven moment begonnen te vervelen. En dan tegen elkaar zeiden, zo nu is het ook wel weer fijn om naar huis te gaan. Het is goed zo. En uitgerust en opgeladen kwamen we weer thuis aan. Nu is dit anders, we moeten wifi hebben op ons vakantieadres. Want ja het kan zijn dat er toch nog even gewerkt moet worden. Tja, dat heb je als je zzper bent. Dan is de winkel eigenlijk altijd open. En we moeten ook contact houden met de buitenwereld. Stel je voor dat we iets missen.

Ontspanning

Ontspanning en rust treedt pas echt in als je in de vervelingsstand terecht komt. Maar om daar te komen is het van belang dat je je zo min mogelijk laat afleiden en bezighoudt. Oftewel op zoek naar het zalige niksdoen, nietse. Of zoals de italianen het zo mooi noemen La dolce far niente!