Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wandel coaching | Een reis in jezelf door het prachtige Zweden.

Wandel coaching reis door het prachtige, ongerepte natuurlandschap van Zweeds Lapland. Deze bijzondere reis ga ik samen met Wildlife guide Victor Angelier doen. Het zal een coaching reis zijn, waar bij je letterlijk en figuurlijk je eigen bagage draagt en langzaam aan steeds lichter gaat lopen.

Een wandel coaching reis in Zweeds Lapland, waar de prachtige natuur en uitgestrekte landschappen een serene omgeving bieden, is een krachtige manier zijn om jezelf te ontdekken en een innerlijke reis te maken. Dergelijke ervaringen combineren de voordelen van natuurlijke schoonheid, fysieke activiteit en introspectieve coaching.

Wat kun je verwachten tijdens een wandel coaching reis in Zweeds Lapland:

 1. Natuurlijke omgeving:
  • Zweeds Lapland staat bekend om zijn adembenemende natuur, waaronder uitgestrekte bossen, meren en bergen. De rustige en afgelegen omgeving biedt een uitstekende setting voor zelfreflectie en innerlijk werk.
 2. Fysieke activiteit:
  • Wandelen in de natuur heeft fysieke voordelen en zorgt ervoor dat je vertraagt en je geest tot rust komt. Het helpt ook om het lichaam actief te betrekken bij het coachingproces, waardoor een holistische benadering van welzijn ontstaat.
 3. Stilte en rust:
  • De serene omgeving van Zweeds Lapland biedt momenten van stilte en rust, wat gunstig is voor diepere zelfreflectie en het verkennen van innerlijke gedachten en gevoelens.
 4. Coachingtechnieken:
  • Tijdens de wandelcoaching is er ruimte om vragen stellen, te luisteren, andere opdrachten als visualisaties en Bodymind coaching om je lichaamsbewustzijn te vergroten en zelfontdekking te stimuleren.
 5. Groepsdynamiek:
  • De dynamiek van de groep is ondersteunend en biedt ruimte aan verschillende perspectieven en inzichten.
 6. Praktische overwegingen:
  • Het is belangrijk om praktische zaken in overweging te nemen, zoals het klimaat in Zweeds Lapland, de fysieke conditie van de deelnemers en de duur van de wandelingen. Lees meer over de reis.

5 vragen aan Victor, de wildlife guide tijdens de wandel coaching

Victor Angelier is een wildlife guide en woont al een aantal jaren in Zweden. Hij is onze gids gedurende de coaching reis en weet veel te vertellen over de prachtige ongerepte natuur. Ik stelde hem een paar vragen

Wat maakt Zweeds Lapland voor jou zo bijzonder?

De ongerepte natuur. Het gevoel dat je fysiek en mentaal echt vrij bent is iets wat ik terug vind in de natuur van Zweden, waaronder Lapland.

Waarom ben je in Zweden gaan wonen?

Ik ben geemigreerd naar Zweden om de natuur, de vrijheid en de Zweedse mentaliteit. “Lagom” is voor mij een heel belangrijke Zweedse term. Het Zweedse woord “lagom” heeft niet een directe equivalent in veel talen, maar het duidt op het concept van “precies goed”, “voldoende”, “gematigd”, of “in balans”. Het idee is dat iets niet te veel en niet te weinig is, maar juist voldoende of perfect in hoeveelheid, intensiteit of mate. Het wordt vaak gebruikt om de Zweedse culturele neiging tot matiging en evenwicht uit te drukken. “Lagom” kan van toepassing zijn op verschillende aspecten van het leven, zoals het klimaat, de hoeveelheid werk, het eten en drinken, en zelfs het sociale gedrag.

Zweeds Lapland is ruw, het land waar de Sami hun rendieren houden, geen toeristen zijn en de natuur zijn vrije gang kan gaan. Dit in tegenstelling tot andere “natuur” welke in Zweden uiteraard ook vrij en open is.

Waarom heb je gekozen om Wildlife guide te worden?

Ik leef voor de wildernis, zodra de lente aanbreekt zul je mij in de natuur vinden. Dit doe ik uiteraard ook in de winter maar dat is minder vaak. Wat mij speciaal aantrekt is dat je met niks, intens gelukkig kan zijn en je vrij kunt voelen in de wildernis. Als wildernis gids kan ik mensen een nieuwe, pure wereld laten zien.

Kan iedereen aan deze reis deelnemen?

Iedereen is een groot woord, daarop is het antwoord nee. Niet iedereen is in staat om het gevoel van “alleen” zijn om te zetten in vrijheid en geluk. Ook niet wanneer ze in een groep mee gaan. Naast het fysieke aspect, zul je ook mentaal in staat moeten zijn de “controle” los te laten. Een bekende frase uit een film en ook een popsong is “free your mind”.

Alles loslaten en ruilen voor de wildernis is voor sommige een hele grote stap. Voor de mensen die het wel lukt, zij zullen een nieuwe manier van genieten en ontspannen ontdekken. Mentaal en fysiek loskoppelen van je dagelijkse bestaan kan eng aanvoelen maar het brengt je bezinning, kennis en nieuwe inzichten.

Waar ben je zelf al eens tegen aangelopen gedurende zo’n tocht?

Wat ik vooral heb geleerd is rustig lopen. Ik ga vaak ook alleen en heb gemerkt dat ik dan als een gek ga lopen. Ik moet meer tijd nemen en de omgeving in me opnemen.

Een ander ding wat ik heb gemerkt is dat ik helemaal tot rust kom mentaal al na dag 1. Het inademen van frisse lucht ook wanneer je eet en slaapt doet heel veel goeds met je hoofd, en dat merk je al snel.

Wandel coaching door Zweden

Zin om mee te gaan in augustus?

Je kunt je nu aanmelden voor deze bijzondere ervaring!

Share

Zoek

Opkomende Retraites & Cursussen

Gratis Ebook

Wil je leren hoe jij je in 5 minuten tijd weer ontspannen voelt en volledig gefocused? 

Download mijn E book : De kracht van AA

Aanmelden voor deze cursus

Aanmelden voor deze retraite

Aanmelden voltooid!

Je kunt nu ontspannen!

Het is nu mijn beurt. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.