Yogavakantie

Yogavakantie met mindfulness op het onrepte eiland Sardinie zorgt voor ontspanning en rust.

Een yogavakantie zorgt ervoor dat je ontspant en weer vol energie thuis komt. Je merkt na deze reis dat je beter naar jezelf kunt luisteren waardoor je sneller voelt of je gespannen bent. Hierdoor leer je signalen sneller herkennen. Dit voorkomt dat je overspannen raakt. Ook zorgt het voor een grotere veerkracht om trauma te verwerken, depressiviteit aan te kunnen en niet burn out te raken.

 yogavakantie, zonsondergang SardinieInhoud van onze yogavakantie

Bodymind

Elke ochtend kun je een Bodymind les volgen. Bodymind is een actieve les waarin we de geest weer aan ons lichaam verbinden. De oefeningen bestaan uit versterkende mobiliteitsoefeningen, het is balans brengen van de hersenhelften, ademhalingsoefeningen en het in balans brengen van het energiesysteem. HIerbij activeren we de chakra's. Ik maak hierbij gebruik van muziek die de beleving versterkt. Het is vooral ook een leuke les waar je vrolijk van wordt en die tevens. ontspant.

Mindfulness

Leren met volle aandacht in het hier en nu te zijn. Hierdoor leer je opgebouwde spanningen los te laten en meer te ontspannen. Je leeft in aandacht in het heden. Ik pas Mindfulness zoveel mogelijk praktisch toe.

YinYoga

Yoga betekent de geest weer met het lichaam verbinden en dit zorgt ervoor dat je weer bewust gaat leven in het heden. Ik gebruik hiervoor Yin yoga. Tijdens de Yin houdingen breng je jouw geest weer dicht bij je lichaam en let je op alle signalen die het lichaam je geeft. Door je ademhaling te verbinden aan de houding, leer je weer te luisteren naar wat je lichaam je aangeeft. Yin yoga werkt dieper in op onze gewrichten en is goed voor de aanmaak van ialuronzuur in ons bindweefsel. Dat houdt onze gewrichten goed doorgesmeerd. De Yang oefeningen zijn voor kracht, wilskracht en vastberadenheid.  

Voordelen groepsreis

 Onder goede begeleiding ontstaat een dynamiek waarin mensen van elkaar willen leren. Soms omdat mensen zichzelf gespiegeld zien in de ander en dat persoonlijke bewustwording brengt. Het komt ook vaak voor dat mensen leren van de manier waarop de ander iets doet. Ook zie je een zucht van verlichting gaan door een groep mensen als het duidelijk wordt dat groepsgenoten op vergelijkbare wijze worstelen met iets of iemand.

Humor, warmte, respect en veiligheid zijn hoofdingrediënten waarmee ik train. Dat is tevens de basis voor een zekere mate van openheid. Enige openheid is wenselijk voor een eerlijke en realistische kijk op jezelf.

 Tip !

Eventueel kun je er ook een vakantie van maken als je ergens anders wilt aankomen ivm betere prijzen en of gunstigere tijden. Ook kun je je welzijnsbudget inzetten. Lees hier het verslag van Mirjam en Bianca en laat je door hen inspireren!

 
 

Voordelen van een groepsreis

 • je bent niet alleen
 • fijn om met anderen te kunnen sparren
 • delen ervaringen met anderen
 • gezellig samen eten

Resultaat na deze yogavakantie

 • sneller signalen lichaam oppikken
 • gezonder, vitaler
 • meer energie
 • ontspannen
 • meer weerbaarheid

Voor wie is onze yogavakantie geschikt?

Voor iedereen die wil ontspannen op een mooie locatie en weer nieuwe energie wil opdoen. En van lekker eten en gezelligheid houdt. De lessen zijn gericht op de groep mensen die zich aanmelden en is altijd voor iedereen te volgen.

Groepsgrootte

Maximaal 8 personen

mindfulnessreizen

Omgeving

Sommige plaatsen zijn zo adembenemend mooi… Je zou die het liefst voor jezelf willen houden. Toen wij jaren geleden arriveerden in Sant Antioco, ten Zuidwesten van Sardinie, hadden wij precies dat gevoel. Dit bracht ons ertoe dat we dit bijzondere plekje toch graag willen delen. Met jou!

Je kunt hier heerlijk genieten van de mooie omgeving; de rust, de natuur. Je komt hier weer helemaal tot jezelf. Sardinie is het eiland bij uitstek waar de mensen mindful leven. En dat willen we je tijdens onze mindfulnessreizen laten ervaren. 

Verblijf tijdens de yogavakantie

In een lodge bij ons op het terrein.

Of in een van de ruime appartementen op 5 minuten lopen bij ons vandaan.

Heerlijke mindfulnessdagen gehad bij Monique en Toni.Wat een fantastische plek om tot jezelf te komen. De yogaflowlessen om de dag mee te beginnen, de adembenemende plaatsen om de ontspanningsessies te ondergaan. Monique die steeds voor je klaar staat, je alles kan laten beleven zodat het aangenaam voelt. Toni die de heerlijkste maaltijden kookt, het ontbreekt je aan niets, alles zo lekker zo puur. En niet te vergeten het aangename gezelschap van de anderen van de groep. Samen, met Monique, hebben we gepraat, gelachen, persoonlijke dingen gedeeld, intens alles rondom ons gevoeld en beleefd, onze gevoelens en gedachten de vrije loop laten gaan. Dagen om nooit meer te vergeten, om te koesteren.
Corry, 55 jaar, deelnemer april reis

Programma

8.00 meditatie

8.30 ontbijt

10.00 Bodymind les

18.00 Yoga les

19.30 diner

mindfulness reizen sardinie

Culinair genieten tijdens onze yogavakantie 

Sardinie is een blue zone gebied en dat betekent dat de mensen hier gezond oud worden. Dat heeft te maken met hun levenswijze die mindful is. En de goede producten. Toni maakt de heerlijkste gerechten voor je klaar. Hij maakt alleen gebruik van verse, lokale en biologisch geteelde producten en dat proef je. Samen met zijn liefde voor koken wordt dit een ervaring om nooit te vergeten. We stellen het op prijs als je je door ons laat verrassen.

Wat is de meerwaarde van onze yogavakantie? yogavakantie sardinie mindfulnessreizen

Ik geef je verschillende tools om na de reis mee aan de slag te gaan.

Mijn groepen zijn klein en je wordt gezien. Zodat je de tools op jouw situatie kunt toepassen.

Wil je meer weten over mij en mijn methode?

Kijk dan eens op mijn site Monique van Proosdij

Mijn doel is je te leren,

 • ervaren wat ontspanning met je doet
 • in het moment aanwezig zijn
 • meer zelfinzicht te ontwikkelen
 • spanning sneller signaleren
 • weer verbinding te maken met je hart
 • meer uit je hoofd te komen

Het is mijn missie dat iedereen autonoom wordt en zelf kan aanvoelen wat er aan de hand is. Zodat je meteen zelf kunt ingrijpen en niet afhankelijk bent.

Verschillende technieken waar ik gebruik van kan maken

 • Yoga
 • Mindfulness
 • Oefentherapie Mensendieck
 • Yoga
 • Pilates
 • Qigong
 • Coaching
 • Dans
 • Ademtechnieken
 • Bio- energetica
 • lichaamsgerichte therapie
 • energiewerk
 

Prijzen / Data / Opties

Wanneer: zaterdag 25 september – zaterdag 2 oktober

Prijzen per week per persoon gedeelde accommodatie:

 

Inzoomen op jezelf

Wil je meer halen uit de reis?  Dat kan! 

Je kunt kiezen voor individuele coaching. Deze is extra bij te boeken en je kunt kiezen om 1 f 2 Bodymind coaching sessies te boeken. Deze sluiten aan op de lessen en zo leer je meer over je lichaam en wat het je wil vertellen. Hierdoor word je je weer bewust van jouw echte kern, wie ben je en wat wil je.

Extra's om bij te boeken