Zelfhulpmethode Jin Shin Jyutsu

De zelfhulpmethode Jin Shin Jyutsu is een heel oude Japanse geneeskunst. Het is gebaseerd op aanraking en ademhaling. Aanraking is misschien wel de oudste manier van genezen. Intuïtief leggen we vaak onze handen daar waar we pijn voelen of bij anderen waar ze pijn voelen. Wanneer je je stoot, wrijf je automatisch over de pijnlijke plek. Bij iemand die het moeilijk heeft, leg je een arm om de schouder. We kunnen dit ook bewust doen.

Energie

Wij leven dankzij de energie die ons lichaam doorstroomt en ons voortdurend oplaadt. Deze energie houdt ons energiek en gezond. Moeheid kan komen doordat de energie niet meer gemakkelijk door ons lichaam stroomt. Het lichaam raakt uit balans en kwaaltjes en ziekte ontstaan, zowel van lichaam als geest.
Jin Shin Jyutsu is een eenvoudige methode om jezelf te helpen de energie weer gemakkelijk door je lichaam te doen stromen.
Door je handen stroomt energie. Door het aanraken van specifieke lichaamspunten worden de disharmonie in ons lichaam, onze gevoelens en gedachten geharmoniseerd. We houden onze vingers vast of leggen onze handen op bepaalde energiecentra van het lichaam. We kunnen dit bij onszelf en bij elkaar doen.

zelfhulpmethode Jin Shin Jyutsu nu bij Sunny mind travel

Door bepaalde plekken aan te raken worden de energiebanen weer ontsloten of in de bestemde banen geleid, zodat het lichaam zichzelf met de weer vrij stromende energie kan helen. Hiermee kun je jezelf en je gezin of de mensen om je heen helpen. Te denken valt aan slaapproblemen, pijn, allergie ongelukken, wratjes, ontsteking, griep, buikpijn, enz.

Zelfhulpmethode Jin Shin Jyutsuy; een brug tussen oost en west

Mary Burmeister is degene geweest die deze zelfhulpmethode naar het Weesten heeft gebracht. Ze heeft getracht een brug te slaan tussen de beide visies op geneeskunde. Ze is van mening dat we alle wijsheid al in ons hebben. Het is alleen zaak dit naar boven te laten komen. Voor deze methode gebruik je alleen je ademhaling en je beide handen.

Mindfulness & yoga reis met Jin Shin Jyutsu

Dit jaar organiseren we een gecombineerde reis. Carien Huijzer geeft de ochtend sessies. Ze geeft sinds 2002 cursussen en heeft haar eigen praktijk in Driebergen.

Aan het eind van de middag ga je met Monique van Proosdij

werken aan ontspanning en meer inzicht in jezelf. Vanuit de methode Sunny mind up werken we zoveel mogelijk in de natuur, aan zee of in de yogahut aan het inzicht krijgen in onszelf en ons te leren ontspannen.

datum

Dinsdag 22- zaterdag 26 oktober

Prijs

795,00 p.p. op basis van een eenpersoonskamer