Mindfulness & yoga reis

Kom naar het ongerepte eiland Sardinie voor een mindfulness & yogareis, de ideale locatie om tot rust te komen en te ontspannen!

De zon en mijn Sunny mind up

zon

De zon en Sunny mind Up

De zon is een van de redenen dat ik jaren geleden ben geëmigreerd naar Sardinië. Ik heb hier echt behoefte aan, hij maakt me vrolijk en verwarmt me. Ik word er blij van als de zon schijnt en prijs me zeer gelukkig met de plek waar ik mag wonen. Bijna elke ochtend kan ik samen met de zon opstaan. En elke ochtend ben ik hier dankbaar voor. Het gaat hier niet om een leven vol luxe, maar ik heb gekozen dichter bij de natuur te leven. Onze winters zijn mild, maar kunnen ook kille dagen hebben. We hebben geen centrale verwarming, maar we verwarmen onze huizen altijd in december, januari en februari, vanwege de koudere temperatuur en de regen. Dit verwarmen gebeurt via open haard, houtkachel of tegenwoordig een pellet kachel. Maar deze gaat pas tegen zonsondergang aan, tenzij het echt een hele regenachtige, kille dag is.

Vaker naar buiten

Bijna elke dag schijnt de zon en juist in de winter merk ik dat deze zoveel warmte geeft. Als het binnen toch een beetje fris is, hoef je maar naar buiten te gaan en in het zonlicht te lopen om het toch weer warm te krijgen. En dan geniet ik pas echt van het verwarmende zonlicht en hoe de natuur eruit ziet als de zon schijnt. Niet iedereen kan naar de zon verhuizen en in veel landen schijnt de zon veel minder, toch wil iedereen gelukkig zijn. Sommige mensen wonen op een plek in de natuur, maar veel mensen wonen in een stad met weinig natuur. Toch kun je de zon en de natuur in jezelf ontdekken, door je zonnige kant te laten schijnen. Hoe je dit doet zal ik je in mijn  boek duidelijk maken.

De zon

Ik ben van mening dat als je Sunny combineert met Mind, dit zorgt voor een lichter en zonniger leven. De zon speelt de hoofdrol. Die is belangrijk voor ons en geeft ons licht en warmte. Vaak voelen we ons opgewekter in de zomer. Dit komt niet alleen doordat het warmer is, maar ook omdat we dan vaker buiten zijn. In het daglicht zit zonlicht dat ons opgewekter maakt. Dus vaker naar buiten gaan werkt al positief. Hierop gebaseerd heb ik Sunny Mind Up bedacht. Je hoeft geen moeilijke oefeningen te doen, geen ingewikkelde, lange meditaties, maar alleen maar alledaagse kleine momenten in te lassen in je leven.

Wil je meer weten over Sunny mind up, geef je dan op voor een mindfulness & yogareis of prive training.