Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lente retreat | Laat jouw plan nu maar zien!

Lente retreat, wat houdt dat in? Tijdens dit retreat leer je te werken met de energie die bij de lente hoort. Deze energie is opgericht en stijgend. En het is nu tijd na de voorbereiding in de winter om jouw plan of doel zichtbaar te maken. Zodat het kan gaan groeien.

De lente energie

De zon is een van de redenen dat ik jaren geleden ben geëmigreerd naar Sardinië. Ik heb hier echt behoefte aan, hij maakt me vrolijk en verwarmt me. Ik word er blij van als de zon schijnt en prijs me zeer gelukkig met de plek waar ik mag wonen. Bijna elke ochtend kan ik samen met de zon opstaan. En elke ochtend ben ik hier dankbaar voor. De zon geeft warmte af en licht. Dankzij de zon is er zuurstof beschikbaar zodat je kunt ademen. De zon is een energiebol die zijn energie naar buiten straalt. Dat is de zomer energie, naar buiten toe stralen.

Lente energie inzetten om je doel zichtbaar te maken.

Na de (ondergrondse) voorbereidingen in de winter, is het nu tijd je plan te laten zien. De lente energie is volgens de TCM verbonden met het element hout. Denk aan een boom die stevig is in de stam, flexibele takken heeft en licht in de bladeren. Deze elementen heb jij ook in je. Nu is het tijd voor de stappen:

  • uiten
  • onderzoeken
  • plannen
  • beslissen

Tijdens het lente retreat beantwoord je vragen als:

  • hoe komt het dat ik niet duidelijk krijg wat ik wil?
  • Waarom durf ik me niet te laten zien?
  • Wat wil ik eigenlijk?
  • Welke patronen komen steeds terug?
  • Welke emoties zitten mij steeds in de weg?

Lever / galblaas meridianen horen bij lente energie

Volgens de TCM is de lente de energie van het ontkiemen en groeien. En het begin van het meridianenpaar lever / galblaas. De levermeridiaan heeft als functie de levensenergie te verspreiden via het bloed. En de galblaas zorgt voor de opslag en uitscheiding van gal. Het verspreidt de voedingstoffen door het lichaam. Zo zet de lever woede om in mededogen. En de galblaas zorgt voor evenwicht.

Lente retreat op Sardinie

Wil je ook beter gebruik leren maken van de lente energie? Zodat jij je plan of doel voor komend jaar kunt laten groeien en laten zien?

Geef je dan op voor een individueel coaching retreat met als thema Lente.

Share

Zoek

Opkomende Retraites & Cursussen

Gratis Ebook

Wil je leren hoe jij je in 5 minuten tijd weer ontspannen voelt en volledig gefocused? 

Download mijn E book : De kracht van AA

Aanmelden voor deze cursus

Aanmelden voor deze retraite

Aanmelden voltooid!

Je kunt nu ontspannen!

Het is nu mijn beurt. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.