Over ons

 Hier kun je alle informatie vinden over ons.

over ons- Monique op sardinie Over ons- Monique

Hallo, ik ben Monique, Samen met mijn Sardijnse man Toni en onze 2 kinderen Jim en Desert, woon ik een aantal jaren op Sardinie, in Sant Antioco om precies te zijn.Toni is geboren op Sardinie,  ik kom uit Nederland en samen hebben we Ecolounge Sardinia opgezet.

Ik begeleid de Mindfulness & yoga reizen die we organiseren. Hier laat ik je ervaren hoe je beter kunt ontspannen. En leer ik je spanning om te zetten in ontspanning. Ook wordt je je bewust van je gedachten die je hebt.
Dit doe ik door gebruik te maken van verschillende yoga technieken en mindfulness. Maar ook Qigung, bio- energetica,meditatie maar vooral met ademhalingsoefeningen. Hierdoor leer je jezelf beter kennen en zorgt dit voor een gelukkiger leven. Tevens kun je de handvatten, die je van mij mee krijgt, snel en makkelijk inpassen in het dagelijks leven. Hiervoor heb ik de Sunny mind up aanpak bedacht. Dit staat beschreven in mijn boekje. En eenmaal thuis kun je alles nog eens nalezen.

Sunny Mind Up

Hiervoor heb ik een eigen methode ontwikkeld, Sunny Mind Up. Deze zal ik toepassen tijdens de reizen. Je ontvangt van mij ook mijn basisboek Sunny Mind Up, waar alles nog eens staat uitgelegd aangevuld met extra oefenmateriaal en opdrachten voor meer beleving.

Mijn mening is,  dat het goed is te beginnen met 2 keer per dag 5 minuten de tijd te nemen voor jezelf. Even de rust op zoeken en  alleen aandacht voor jezelf te hebben. Zo maak je een begin voor een stabieler en evenwichtiger leven, waarin je meer energie en vreugde zult ervaren.

Coaching

Ook kun je kiezen om een of meerdere coaching sessies te boeken met mij. Hiervoor het ik het V model ontwikkeld. Ik ga er vanuit dat door middel van lichaamsbewustzijn en ademhaling je meer inzicht in jezelf krijgt. En ik werk met 6 door te lopen stappen.

Mijn opleidingen en ervaringen

Zelf heb ik in Nederland, na psychologie te hebben gestudeerd,een studie oefentherapie Mensendieck gedaan en heb ik hierdoor een medische basis gelegd voor het begeleiden van pilates, yoga en mindfulness- en meditatie trainingen. Ik heb een pilatescertificaat gehaald en ook heb ik verschillende meditatie cursussen gevolgd. Vervolgens heb ik dit aangevuld met de opleiding tot mindfulness trainer. Regelmatig volg ik masterclasses Qigong, omdat dit ook een onderdeel is van mijn training. Ook blijf ik me scholen in het verbeteren van mijn yogalessen bij swami Siddharta. Momenteel verdiep ik me in studies om met lichaamsgerichte therapie trauma te verwerken en depressie te verminderen.

Ik droom van een wereld waar we weer aandacht voor elkaar kunnen hebben, omdat we ontspannen door het leven gaan.

Wil je meer lezen over mijn aanbod en de mogelijkheden? Kijk dan ook eens op mijn site  Monique van Proosdij

over ons- Toni op SardinieOver ons – Toni

Toni is geboren op Sardinie, Sant’Antioco om precies te zijn, maar zijn moeder komt van Carloforte( San Pietro) en zijn vader van Sicilie. Op 17jarige leeftijd is hij eerst in Noord -Sardinie en later in Toscane voor verschillende restaurants gaan werken. Even is hij helemaal uit het restaurantwezen geweest, in Nederland, totdat we zijn teruggekeerd naar Sardinie. Door zijn ruime ervaring is hij de Sardijnse keuken meer gaan waarderen, aangezien dit een zeer pure keuken is zonder veel toestanden maar met veel smaak. Dit komt door het gebruik van de goede lokale producten die men hier heeft. Ook neemt men de tijd voor het koken  en… het overbrengen van generatie op generatie van de recepten.

Koken

Toni kookt met veel passie en dat proef je. Hij vindt het belangrijk dat zijn gasten zich prettig voelen en genieten van verschillende smaken. Verblijf je in een van onze lodges, dan kun je ook eens een kookworkshop boeken. Dan ga je samen met Toni in zijn outdoor keuken de meest heerlijke gerechten maken.  Dit gaat op een laagdrempelige manier en onderwijl genietend van een drankje. Alles op zijn tijd!

Onze filosofie

Zelf zijn we erg enthousiast over het samenvoegen van goede voeding met ontspanning en dit willen wij op verschillende manieren aanbieden. Wil je meer over ons weten, kijk dan ook een op onze andere sites Ecolounge Sardinia en Sardinietrips.

En als je bij ons boekt verzorgen we je vanaf je aankomst tot je vertrek. Als je ervoor kiest halen we je op. We verzorgen jouw maaltijden en verzorgen je accommodatie. Dit doen we allemaal met volle aandacht en bewust. Onze mening is dat als we volledig voor jou zorgen, dit ten goede komt voor jou. Je je echt thuis voelt bij ons en even een periode bij ons bent waar alle aandacht voor jou is!

over ons sunny mind travel op SardinieSardinie is wat mij betreft een heel Mindful eiland en dit gevoel wil ik je graag laten ervaren tijdens onze reizen.

Wij kijken er naar uit je als gast te mogen ontvangen bij ons op Sardinie!