Stilte

mindfulness en stilte op sardinieStilte is niet meer vanzelfsprekend, overal is geluid. Op welke plek kun je de stilte nog horen?

Weer in contact komen met jezelf en beter leren luisteren naar je lichaam door de rust en stilte op te zoeken. Tijdens een verblijf in een van de lodges van Ecolounge Sardinia kom je helemaal tot jezelf en kun je de prikkels in je dagelijks leven weer beter aan.

 

Voel je je opgejaagd?

Ervaar je teveel prikkels en maakt je dit nerveus?

Ben je het contact met jezelf even helemaal kwijt?

Kun je moeilijk je grenzen aangeven?

Snak je naar rust en stilte om je heen?

Wil je even er helemaal uit zijn om je op te laden?

Antwoord je op bovenstaande vragen met ja, kom dan eens bij ons uitrusten!

In onze huidige maatschappij zijn zaken als innerlijke rust, stilte en afstemming op je bewustzijn steeds zeldzamer aan het worden. Van oudsher zijn we gevoelig voor geluiden. Het enige geluid waar we bij kunnen slapen is het geluid van de vogels, dat geeft aan dat alles veilig is. Al het andere geeft aan dat je alert moet zijn, Er zijn veel geluidsprikkels en dus verkeer je in een continue staat van alertheid. Veel klachten ontstaan doordat je het contact verliest met je eigen bron van intuitie en kennis over jezelf. Door de grote hoeveelheid aan prikkels via internet, social media, cursussen, workshops en zelfhulpboeken raak je zelfs meer en meer in verwarring. Door als deze prikkels wordt het steeds lastiger om het contact met je eigen innerlijke bron van wijsheid te behouden.

Het kan ook anders

Zou het niet prettig zijn als je weer beter in contact komt met jezelf en sneller signaleert wanneer er iets mis is met je, of je gespannen voelt en vermoeid?

Hoe kun je dit bereiken

Meditatie, bezinning en het beoefenen van stilte zijn van alle tijden. In veel culturen en religieuze ordes is het regelmatig beoefenen van meditatie en stilte altijd de belangrijkste basis geweest voor een spirituele scholing van het bewustzijn en een dieper inzicht in het wezen van de mens, de natuur en de kosmos. Stilte is er echter niet zomaar. Het beoefenen van diepe aandachtige stilte is geen doel op zich. Stilte is een middel om het contact te herstellen met de eigen innerlijke bron van wijsheid die in ieder mens aanwezig is. In de diepte van de innerlijke stilte bevinden zich de antwoorden op vele vragen. Stilte is een poort naar meer omvattende en diepere lagen van het bewustzijn. Gedurende de beoefening van stilte kunnen er deuren open gaan naar spirituele en kosmische dimensies van het bestaan. Tijdens verblijf in een van de lodges ben je op een locatie waar je je in de onrepte natuur bevindt. Je hebt prachtig uitzicht over de Middellandse zee en ervaart de stilte van de natuur. Op loopafstand kun je naar verschillende mooie meditatieplekken lopen om even tot bezinning te komen.

Wat doen wij voor jou

Tijdens jouw periode bij ons zullen we je zo min mogelijk storen, maar wel verzorgen. Zo kom ik je 3 keer per dag op je eigen terras je maaltijd brengen. Maaltijden die Toni verzorgt en altijd met veel zorg en liefde zijn bereid. Verder ben je geheel vrij om je eigen plan te trekken, maar mocht je een klankbord nodig hebben dan is dit mogelijk, ik kan je eventueel wat begeleiden tijdens stilte sessies en bezinning.

Geinteresseerd 

Stuur ons een mail voor meer info over de mogelijkheiden en prijzen. Info over de lodges kun je ook vinden bij Ecolounge Sardinia