Zoek
Sluit dit zoekvak.

Home / Stilte retraite

Stilte retraite

Stilte retraite, is het dan de bedoeling dat ik mijn hele vakantie niet praat?

Ga ik de stilte retraite alleen doen of zijn er meerdere mensen aanwezig?

Is het in de natuur of kan ik een plaatsje bezoeken?

Kan ik ook een stilte weekend doen en dan verder reizen?

Waarom zou ik een stilte retraite doen?

stilte retraite op Sardinie.

 

Weer in contact met jouw innerlijk kompas

Als je kiest voor een stilte retraite, dan wil je jouw innerlijke kompas weer voelen. Door de dagelijkse drukte komt deze in de verdrukking en voor je het weet word je geleefd. De druk is te hoog, je hebt misschien last van angst en je voelt teveel stress. Vaak ga je ook slechter slapen. En kun je je stuurloos gaan voelen. Je bent je richting kwijt. Waar wil je naartoe, wat is het pad dat jij graag wilt bewandelen? En hoe meer je hier over praat des te meer raak je van jouw pad af.

Alleen jouw innerlijke stem, de stem van jouw ziel, kan je hier antwoord op geven. Als je kiest om in stilte te verblijven, probeer je je even af te sluiten van je dagelijkse problemen en omgeving. Je gaat mediteren en weer contact maken met jouw kern. Maar ook ga je lekker ontspannen en nu eens doen wat jij wil. Als je alleen bent, hoef je met niemand rekening te houden. En dat alleen is al zo fijn om weer eens te ervaren.

 

Vanuit je hart leven

Tijdens een stilte weekend komt er weer ruimte voor je hart. En ga je weer luisteren naar wat je voelt. Als je te druk bent geweest, dan staat je hoofd continue aan en voor je het weet benader je alles vanuit denken en niet vanuit voelen. Dan is het goed even uit de hectiek te stappen en stilte op te zoeken. De natuur biedt je in alle liefde de mogelijkheid je weer met je hart te verbinden. Zodat je weer voelt waar je blij en gelukkig van wordt.

 

Een stilte retraite houdt meer in

Je zoekt de stilte in de natuur niet alleen op, je verbindt je er ook mee. En dat heeft tijd nodig. Als je langer verblijft, kun je echt de tijd nemen om aan de stilte te wennen. Ook het lichaam heeft tijd nodig om zich te kunnen ontladen van alle opgebouwde spanning die het vast houdt. Met een stilte retraite ga je die tijd nemen om echt tot rust te komen. Want zodra je echt tot rust komt, merk je dat je lichaam zich ontlaadt. En zo ervaar je van binnen weer kalmte. Dan pas kom je tot jezelf. Alsof je weer thuis komt in jezelf waar al jouw antwoorden op jouw vragen al klaar liggen.

   

  Waarom een stilte retraite?

  • Behoefte aan rust
  • Last van spanning en stress
  • Teveel prikkels
  • Even weg uit hectische wereld
  • Alle aandacht voor jezelf
  • Hoofd legen
  • Angst confrontatie
  • Als je jezelf kwijt bent
  • Weer verbinden met de natuur

  Wat levert je dit op?

  • Je gaat je dieper ontspannen
  • Meer geestelijke rust
  • Meditatie toepassen thuis
  • Meer zelfinzicht
  • Emoties verwerken
  • Betere concentratie
  • Houd meer energie over
  • Gaat beter met stress om
  • Weer verbonden met de natuur

   

   

  Op maat gemaakt

  Bij ons bepaal jij hoe jouw retraite eruit ziet. Kom je voor een stilte weekend of wil je een midweek bij ons verblijven in stilte. Je kunt prima kiezen voor zoveel mogelijk stilte en zo min mogelijk je telefoon te gebruiken. Bijvoorbeeld alleen op een vast tijdstip. Of je probeert in stilte te zijn voor een of twee dagen. En de rest van je verblijf onderneem je andere dingen. Je kunt zelf je verblijf bijstellen als je eenmaal hier bent.

  Af en toe een stilte weekend boeken is echt aan te raden. Even jezelf ontdoen van alle prikkels en misschien ook wel even geen telefoon of andere digitale input. Op zoek naar rust en terug naar de natuur. Zodat je weer alle levensenergie die hier aan zee zoveel aanwezig is, kunt opnemen. Dat is pas echt opladen!

   

  Jij bepaalt de hoeveelheid stilte Als je veel stress ervaart of last hebt van paniek -en angst aanvallen, dan kan de stilte je in eerste instantie aangrijpen. Tot rust komen lijkt heel fijn, maar het kan ook heftig voor je zijn. Het kan zijn dat je van plan bent om een week lang in stilte te verblijven, maar dat het je toch wel zwaar valt. Dan is het fijn als je zelf kunt kiezen wanneer je stil bent. Ben je van plan ook een digitale detox te doen, maar vind je het toch lastig, dan kun je ook kiezen voor een vast tijdstip op de dag om even digitaal online te gaan. Bij ons is de kans groot dat je alleen bij ons verblijft. Je bent dus niet samen in stilte. Dit is een individueel traject.

  Tijdens het stilte retraite doe je, door niets te doen, het meest belangrijke werk. Je baant je een weg naar binnen om erachter te komen wat je echt nodig hebt en wat je echt wil. Je kunt je zo spiritueel verder ontwikkelen. Wat is jouw levensdoel en wat wil jij nu eigenlijk echt? In de stilte komt onder alle drukte van gedachten en emoties jouw antwoord op jouw vraag tevoorschijn.

  Meditatie
  Ongerepte natuur
  Schommelen met uitzicht over zee
  Mediteren voor je tent
  Vorige slide
  Volgende slide

  Aan de afgunst kun je ontkomen als je de kunst verstaat in stilte blij te zijn.

   

   Stilte retraite op Sardinie

  Ben je op zoek naar een mooie locatie in de natuur aan zee waar je de stilte nog kunt horen?

  Vind je het fijn om de mogelijkheid te hebben om begeleiding te kiezen?

  Wil je stilte liever combineren met andere actieve dagen?

  Kom dan voor een stilte retraite naar ons toe op Sardinie!

   

  The Sound of silence

  Deze song van Simon and Garfunkel is nog steeds een bijzonder mooi nummer waar je meteen het juiste gevoel krijgt. Het geluid van de stilte is zo krachtig en als je hier weer naar wilt luisteren, kom je weer tot jezelf en ontdek je wie jij werkelijk bent. 

  Ervaring van anderen

  Review van Yana
  Lees verder
  Vanaf het eerste moment dat ik in contact kwam met Monique voelde ik haar energie en haar aanpak sprak me direct aan. Ik kreeg individuele coaching van haar en dit traject heeft mijn verwachtingen waargemaakt. Wat Monique belooft, levert ze ook daadwerkelijk. Het begon allemaal met een online sessie, waarin Monique de tijd nam om echt naar mijn verhaal te luisteren en te begrijpen wat ik nodig had. Daarna begon het avontuur pas echt! Een zesdaags intensief coachingstraject bij haar op locatie. Aan het einde van de week voelde ik me als een totaal ander mens, zelfs al was ik aanvankelijk nogal sceptisch. Ik moet toegeven dat ik behoorlijk zenuwachtig was toen ik begon. Ik heb moeite met het loslaten van controle en het overgeven aan het onbekende, maar Monique leidde me er feilloos doorheen. Wat ik zo waardeer aan Monique's aanpak is dat ze niet alleen coacht, maar ook inspireert en motiveert. Haar passie voor persoonlijke ontwikkeling is aanstekelijk, en je kunt niet anders dan geïnspireerd raken.
  Review van Annemiek Godefroy
  Lees verder
  Geniet van zon, zee, prachtige natuur, yoga en meditatie en kom helemaal tot jezelf. genieten met hoofdletter G!
  Review van Simone
  Lees verder
  Monique ziet haarfijn wat er nodig is en geeft dit liefdevol terug. Ik heb veel over mezelf geleerd en voel dat ik nu de keuze kan maken die ik al heel lang wilde maken.
  Review van Margje
  Lees verder
  Spannend maar superblij dat ik het gedaan heb. Ik ben een ander mens!
  Review van Teun
  Lees verder
  Goede, professionele begeleiding van Monique. Je merkt dat ze zeer ervaren is, ze speelt prefect in op ieders situatie. En heerlijke humor ook, daar hou ik van. Ik kom zeker weer!
  Review van Wendy
  Lees verder
  Weer genoten van een heerlijke week bij Monique en Toni in de beach Lodge! Monique is een geweldige coach die je echt weet te raken en je met haar humor en nuchtere kijk op zaken verder weet te helpen. Een lach en een traan liggen heel dicht bij elkaar. Ik heb genoten van het geweldige gezelschap, de waardevolle coachsessies en natuurlijk het heerlijke eten van Toni. Echt een aanrader om een weekje naar toe te gaan, je doet jezelf er een enorm plezier mee. Ik kan er weer even tegenaan!
  Review van Johan
  Lees verder
  Ik heb een prachtige retraite gehad. Veel geleerd van Monique. Super fijne coach die voor mij precies wist te vertellen waar ik aan kan werken. Lekker down to earth en niet te zweverig. Ik heb ongelooflijk veel geleerd. En Toni, wat kan hij koken zeg. Je bevindt je op loopafstand van het strand waar je rustig alles wat je die dag hebt opgedaan kan laten bezinken. Een prachtig gebied, een prima accommodatie en prettige personen om mee te werken. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit iets is wat je jaarlijks moet doen. Even aan jezelf werken op een goeie locatie met leuke mensen.
  Review van Anita
  Lees verder
  Een geweldige mooie plek waar je alle tijd en rust hebt om tot jezelf te komen. Met Monique krijg je een pakket op maat waardoor de hobbels die je op je pad dacht te zien veranderen in een volledige focus op jezelf. Ik heb een heerlijke week gehad! Uiteraard heeft ook het heerlijke eten van Toni en het prachtige weer daar ook een bijdrage aan geleverd 🌞
  Review van Loes
  Lees verder
  In oktober 2017 heb ik een week genoten van een individuele retraite bij Monique en Toni. Een prachtige, inspirerende ervaring. Zowel de inhoud van de 'lessen' en oefeningen als de, met liefde, bereidde maaltijden als de locatie en natuur zijn onvergetelijk, voor mij geweest. Absolute aanrader.
  Review van Rosella
  Lees verder
  Penso che chi ha vissuto questa esperienza con Monique, non la dimenticherà mai più, è una persona che ti trasmette la magia e l'amore della vita.
  Review van Fabio
  Lees verder
  E affascinante fare quello che Monique ci fa fare perché assumendo posizioni inimmaginate ti ritrovi in spazi mentali nuovi e diventi consapevole delle tue possibilità.

  7 dagen en 6 nachten

  Boeking informatie

  Enjoy the Silence Jij bepaalt jouw thema en als je geen vraag of direct helder doel hebt, dan kun je erop rekenen dat in het verblijf van de stilte deze vanzelf naar boven komt. De twee coaching sessies helpen je hierbij. Ik ben je klankbord tijdens je verblijf en de coaching sessies met mij geven jou weer inzicht.
  • Mooie locatie • Ongerepte natuur • Uitzicht over zee • Topgerechten • Prachtige stranden • Je hoort de stilte nog
  Een belangrijk onderdeel is het eten en drinken. Toni is je chef kok en verzorgd met name de diners. Hij kookt graag helemaal vrij. Hij gaat elke ochtend in de bar ontbijten zoals alle Italianen dat gewoon zijn en daar hoort hij wat de vangst van de dag is. Of welk fruit of groenten er vers van het land komen. daarop geinspireerd gaat hij het diner verzorgen. De wijn die bij het diner geschonken wordt, is door vrienden gemaakt en bevat geen conserveringsmiddelen. Deze wijnen zijn 100% biologisch. De lunch kun je zelf samenstellen van het ontbijt of als er iets van het diner is wat je graag wilt bewaren. je krijgt van ons een bakje. Je kunt zo ook eens bij het strand lunchen.

  Op het terrein zijn 2 grote lodges aanwezig met ruimte voor maximaal 3 personen. En je kunt ook kiezen voor een single room lodge. Deze biedt ruimte voor 1 persoon. De prijs is 1997 euro voor een single room lodge of gedeelde grote lodge. Wil je een grote lodge voor jezelf dan betaal je een toeslag van 200 euro. Elke accommodatie heeft standaard opgemaakte bedden, 2 handdoeken en een strandlaken. Ook mag je gebruik maken van de aanwezige yogamaterialen.( matje, meditatiekussen, fleece, bolster, blokken)

  • Ochtendmeditatie • Wandel coaching • Adem coaching • Alle overnachtingen • Ontbijt en diner • Lunchpakketje ( je kunt zelf een pakketje maken van het ontbijt) • Onbeperkt thee, koffie, water en fruit • Transfer van en naar treinstation Carbonia Exclusief: – Vlucht – Verzekering – Prive transfer van of naar het vliegveld, 100 euro per rit.

  Gerelateerde blogs

  Aanmelden voor deze retraite

  Gratis Ebook

  Wil je leren hoe jij je in 5 minuten tijd weer ontspannen voelt en volledig gefocused? 

  Download mijn E book : De kracht van AA

  Aanmelden voor deze cursus

  Aanmelden voltooid!

  Je kunt nu ontspannen!

  Het is nu mijn beurt. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.