Zoek
Sluit dit zoekvak.

Home / Retraite-Italie

Retraite Italie

Een retraite naar Italie is ook culinair genieten.

Kiezen voor een retraite naar Italie, is een keuze die je misschien op gevoel maakt of misschien trekt Italie je aan. Elk land heeft haar eigen charme en Italie is een land dat veel karakter heeft en veel te bieden heeft.

In Italie kun je genieten van ongerepte natuur en of goede maaltijden.

Dat is waarom je naar Italie komt.

En op het eiland Sardinie bieden wij je dit allebei!

Retraite Italie geniet van lekker eten

Retraite in Italie, op Sardinie om precies te zijn

Onze retraite plek vind je op een van de grootste eilanden van Italie, Sardinie. Het Zuidwesten, waar wij ons bevinden, op het schiereiland Sant Antioco, is vrij onbekend voor massatoerisme en ideaal voor een retraite. Je verblijf heeft voldoende ruimte en natuur om zich heen en zorgt zo voor genoeg privacy. Dus je kunt je zo helemaal terugtrekken. Wil je toch wat mensen zien, dan loop je in een kwartier naar het strand, waar een camping zit en twee strandtentjes.

Retraite in Italie als tegenstelling

Wat ik zelf heel grappig vind is de combinatie van retraite en Italie. Als ik aan Italie denk, dan zie ik meteen druk gebarende mensen die net iets te hard praten of zich net iets te druk maken. Toeterend in de auto, scheurend op de Vespa of met veel kinderen tegelijk bij een speelpark kletsend. Dus een retraite in Italie klinkt dan als iets onmogelijks.

Terwijl ik op Sardinie een hele andere ervaring met Italie heb. Nu zijn de Sardijnsen best trots en willen ze net als de Corsicanen graag onafhankelijk zijn van Italie. En eerlijk gezegd lijkt Sardinie ook niet echt op Italie. Het heeft een eigen cultuur, een eigen keuken, een eigen taal en vooral een rustige, kalme mentaliteit.

Men rijdt hier over het algemeen heel rustig. Zelfs in de auto vaak niet harder dan 40 km per uur. Echt druk maken ze zich hier niet en toeteren hoor ik ook niet vaak. Meer als groet een klein claxonnetje. Ze staan rustig midden op de weg even stil om te praten en de auto’s die zich erachter plaatsen, blijven rustig even wachten. Men heeft hier de tijd.

retraite italie op sardinie

Blue Zone Sardinie

Sardinie is een van de 5 Blue zone gebieden ter wereld en dat betekent dat mensen hier gemiddeld een hogere levensduur hebben. Maar vooral ook dat ze gezond oud worden. Factoren zijn: lokale en seizoensgebonden producten, bewegen gedurende de dag, bij een gemeenschap horen en een levensdoel hebben. Deze filosofie heeft Toni ook en hij kookt daarom het liefst zo vers en lokaal mogelijk. Boodschappen doet hij ook graag direct zonder tussenpersonen en dat kan hier nog zeer goed. Hij ontbijt in de plaatselijke bar waar hij een praatje maakt met iedereen.

Meestal gaat dit over voetbal of het weer. En dan over het eten. Wat ga jij eten vandaag? Dat is de standaard vraag die elke dag gesteld wordt. En dan haken er vanzelf anderen aan die melden dat ze net verse vis hebben gevangen of verse groenten van he tland in hun auto hebben. En zo wordt er hier boodschappen gedaan. Hij koopt zo min mogelijk in de supermarkt.

Vrouwen retraite op Sardinie,

Italie als keuze voor je retraite

Dit land staat vooral bekend om haar fantastische keuken. Dus als je van lekker eten houdt, dan is Italie een goede keuze. Tijdens je retreat in Italie kun je dan ook heerlijke gerechten verwachten. Dat is niet bij elk retreat vanzelfsprekend. En vaak zijn de maaltijden wat ondergeschikt bij de retreats. In Italie zal je zeker ook heerlijke maaltijden kunnen verwachten. Waar je ook verblijft, elke regio heeft zijn ster maaltijden.

Toni is je kok gedurende je verblijf en hij is op Sardinie geboren. Hij heeft op verschillende plaatsen in Noord- Italie gewerkt. In Neurenberg heeft hij een restaurant gehad samen met een collega kok. Hij kookt graagt een fusion van verschillende regionale recepten. Zijn vader kwam uit Sicilie en zijn moeder van San Pietro. Dus veel verschillende invloeden in de keuken.

Ervaring van anderen

Review van Manuela Merche
Lees verder
Mooie ervaring, mooie plek. Monique perfect om je te begeleiden op het pad van mindfulness. Tony is heel goed, om je te laten genieten van echte gerechten die door hem bereid zijn. Bedankt 🙏
Review van Miranda Van der Ven
Lees verder
de rust en de fijne ontvangst. toni en Monique zijn zulke lieve mensen
Review van Annemiek Godefroy
Lees verder
geniet van zon, zee, prachtige natuur, yoga en meditatie en kom helemaal tot jezelf. genieten met hoofdletter G!
Review van Cherie de Haas
Lees verder
Verwen jezelf eens met een ontspannende reis van Sunny mind travel op Sardinie! Je komt herboren terug!

Lekker Italiaans eten van Toni

Toni is geboren op Sardinie en heeft op verschillende plekken in Italie gewerkt in de gastronomie. Hij heeft een talent voor smaak en combineert graag verschillende gerechten en smaken. Hij is beroemd om zijn vele soorten pasta’s en verschillende salades.

Ook maakt hij zelf Limoncello, Mirto en andere digestiefjes. Zijn maaltijden zijn altijd weer een verrassing. Zeker als je hem de vrije hand geeft!

Lifestyle coaching op sardinie.

Waarom zou je een yoga retreat in het buitenland doen?

Een yoga retreat in het buitenland zorgt ervoor dat je even uit je comfort zone bent. Daardoor heb je alle aandacht voor je lichaam en geest. Een yoga retreat in Italie heeft als voordeel dat je zowel heerlijk eet als ook kennis maakt met het “Dolce far niente”

De italiaan kan als geen ander heerlijk nietsdoen. Waar hij op gezette tijden drukgebarend en veel pratend zijn tijd doorbrengt, kan hij ook helemaal niets doen. Door heerlijk aan zee te luieren en in de verte te staren.

Tijdens een stilte retraite in Italie is deze eigenschap heel nuttig. Want als je helemaal alleen bent, wat ga je dan doen? Ok je zet je telefoon uit en dan? Ga je dan lezen of opdrachten maken? Schrijven? Je wil altijd iets gaan doen en de kunst is dan om het “Dolce far niente”het zalige nietsdoen, toe te passen.

Kun je helemaal niets doen en alleen maar zijn? Dan komt de stilte je geest echt tot rust brengen. Dus kies je voor een stilte retraite in het buitenland, denk dan eens aan Italie!

Extra s

 • Bezoek Sant Antioco
 • Zeiltocht langs de kust
 • Met vissersboot op pad
 • Wijnproeven
 • Lichaamsmassages
 • Energiebehandelingen
 • Wandeling
 • Huren E bike

De omgeving

 • 1000 meter van zee
 • Op heuvel met uitzicht over zee
 • Zonsondergang op zee
 • 1000 meter van strand
 • Strandtentjes
 • Mini supermarkt op 800 meter
 • Op 9,8 km. van Sant Antioco
 • Midden in de natuur

Aanmelden voor deze retraite

Gratis Ebook

Wil je leren hoe jij je in 5 minuten tijd weer ontspannen voelt en volledig gefocused? 

Download mijn E book : De kracht van AA

Aanmelden voor deze cursus

Aanmelden voltooid!

Je kunt nu ontspannen!

Het is nu mijn beurt. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.