Zoek
Sluit dit zoekvak.

Weekend alleen weg | Wat houdt je tegen de stap te nemen?

Weekend alleen weg. Daar was ik best aan toe, maar waarheen, wanneer en hoe pak ik dit aan?

Steeds meer hoor je om je heen dat het goed is om even een weekend alleen weg te gaan. Echt even helemaal alleen zijn zorgt ervoor dat je weer tot jezelf komt en je antwoord krijgt op de vragen wie ben ik eigenlijk en wat wil IK eigenlijk?

Om de stap te nemen om echt even alleen weg te gaan, moet je best wat moed verzamelen. Ik voelde al een tijd dat het goed voor me zou zijn en zeker ook nodig. Maar om alles achter te laten en te gaan, dat was nog even andere koek.

Zouden ze het wel zonder mij redden, was een gedachte die mij tegen hield om echt stappen te ondernemen. Nu ben ik erachter gekomen dat dit geen probleem was, en dus deze bezorgde gedachte meer alleen in mijn hoofd bestond.

Deze vragen had ik vooraf:

  Waar ga ik naar toe?

Ga ik met een groepsreis mee of echt alleen?

Wat als ik het niet leuk vind?

En vooral wat als ik me ga vervelen met mezelf?

En na een tijdje zakte de moed me zodanig in de schoenen, dat ik het maar weer uitstelde. Althans, dit was mijn ervaring. Zo ben ik jaren bezig geweest de noodzakelijke stilte retraite behorend bij de Mindfulness opleiding uit te stellen met legio smoesjes. Maar toch merkte ik dat de wil om echt even alleen te zijn steeds groter werd.

Eindelijk een weekend alleen weg

Uiteindelijk had ik genoeg moed verzameld om een plek uit te kiezen hier op Sardinie. Daar zou ik 4 nachten verblijven. Gewapend met 2 boeken en wat puzzelboekjes voor de rusteloze uurtjes ging ik dapper op pad in mijn eentje. Om even de broodnodige rust te vinden waar ik naar snakte. Ik was van plan te mediteren, te wandelen en yoga te beoefenen. Bij aankomst in mijn kleine stulpje dacht ik eerst te rusten en al snel merkte ik dat ik alweer wat probeerde te plannen. Ook was ik alweer in discussie met mijn gedachten. Zo bleef de eerste dag een gevecht tussen mijn gedachten of ik nu wel mocht lezen of dat ik eigenlijk meer mijn best moest doen te mediteren. Of ik wel mocht rusten of zou gaan wandelen en ga zo maar door. Tot ik me bedacht dat het altijd goed is te doen wat ik wil.

Wat wil ik?

Het voordeel van alleen weg zijn,  is dat ik kon doen waar ik zin in had. Want daar ging het nu juist om, te doen wat ik wilde en er ook achter te komen wat dat is.  Wat ik nu eigenlijk wil. Dat is het vooral. Dit weten wat je wil is een lastig vraagstuk, vooral als je opgeslokt wordt door werk, kinderen, partner, ouders en allerlei andere zaken. Nu, hier helemaal alleen, kon ik zelf bepalen wat ik ging doen en dat duurde even voordat dit werkelijk tot mij doordrong. Ik besloot de lat niet al te hoog meer te leggen en vooral gewoon te gaan genieten van dit voor mij weer nieuwe gegeven. Mijn motto werd : “Ik zet mezelf op 1!”

Na die 4 dagen, die toen zijn omgevlogen, ging ik weer terug naar huis. Maar voelde dat ik een hele grote ervaring rijker was. Ik voelde me energieker dan ooit en was vooral trots op mezelf dat ik dit gedaan had.

Weekend alleen weg, is wat mij betreft een aanrader

Ik kan het iedereen aanraden eens even lekker een weekend alleen te gaan. En als je het eenmaal een keer gedaan hebt, ervaar je dat het een must is om af en toe echt even alleen met jezelf te zijn. Door weer tot rust te komen, in stilte te zijn, komen alle wilde en drukke stemmen in je hoofd tot rust. Niet meteen, eerst lijkt het wel of het juist drukker wordt. Maar als je dan doorzet, dan komt er een diepere ontspanning over je. Die is niet te vergelijken met een weekendje weg op vakantie. dat is ook heel fijn, maar pas echt tot rust kom je als helemaal alleen in stilte verblijft.

Wil je een keer een weekend alleen weg naar ons?

Informeer dan bij ons voor de mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om bij ons een retraite vakantie te boeken voor een paar dagen of langer in een van onze lodges. Je hebt alle ruimte en privacy om alleen te kunnen zijn. Maar je kunt altijd terugvallen op ons, mocht je hier behoefte aan hebben. Ook kun je kiezen voor wat begeleiding van mij. Je kunt zelf bepalen hoeveel.

Vluchten naar Sardinie

Tussen 1 april en 1 november vliegt Ryan air minstens 3 keer in de week rechtstreeks naar Cagliari, de hoofdstad van Sardinie. Ook kun je elke dag vanaf Schiphol vliegen met of zonder overstap. We kunnen een weekend voor je samen stellen met verschillende opties. Wil je wel of niet alle maaltijden van ons ontvangen. Wil je alleen yoga en bodymind lessen of ook coaching?

Er is veel mogelijk al vanaf 3 nachten verblijf.

Weekend alleen weg naar Sardinie

Wil er even helemaal alleen uit?

Ben je op zoek naar een retraite in Italie?

Merk je dat je wat gespannen bent, last hebt van teveel stress?

Wil je een burn out voorkomen?

Meld je dan aan voor een yoga retreat bij ons!

Share

Zoek

Opkomende Retraites & Cursussen

Gratis Ebook

Wil je leren hoe jij je in 5 minuten tijd weer ontspannen voelt en volledig gefocused? 

Download mijn E book : De kracht van AA

Aanmelden voor deze cursus

Aanmelden voor deze retraite

Aanmelden voltooid!

Je kunt nu ontspannen!

Het is nu mijn beurt. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.