Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Home / Meditatie-retraite

Meditatie retraite

Mediteer en verrijk je leven.

Een meditatie retraite helpt je inzicht in je leven te verkrijgen. En hoe je jouw leven effectiever, sterker en gelukkiger kunt leiden. De stilte en de aandacht voor je gedachten en wat er in jou aanwezig is, helpt je weer hlder te krijgen wat je wil.

Herken jij jezelf hierin?

Voelt het alsof je hoofd overloopt?

Ben je een beetje stuurloos?

Ben je nieuwsgierig naar verschillende manieren om te mediteren?

Wil je leren hoe je meditatie in jouw dagelijks leven kunt toepassen?

Kom dan naar een meditatie retraite!

 

meditatie retraite op sardinie.

Wat houdt een meditatie retraite in?

Tijdens de retraite is er elke ochtend een begeleide meditatie, waar we samen mediteren. Mediteren is een belangrijk onderdeel van je verblijf hier. Het helpt je weer in contact met jezelf te komen.

De mindfulness wandeling langs de verlaten kusten van Sardinie is als een dynamische meditatie. We wandelen in stilte en onderweg stop ik voor een paar oefeningen, vaak ook Qigong, en we mediteren in de natuur. De natuur en de vergezichten helpen mee dat je in het moment aanwezig blijft.

Elke ochtend begint de dag met een meditatie. Dit kan op verschillende manieren. En dat kan ook in de vorm van mantra zingen zijn of klank maken met ademen. Ook kan ik muziek gebruiken ter versterking. Zo kan de dag langzaam naar binnen komen en kun je de focus te plaatsen op wat je laat groeien de komende tijd.

Gedurende je verblijf kun je ook kiezen in stilte te zijn. Ook nodig ik je uit zo min mogelijk te communiceren, dus ook even geen telefoongebruik. Je zal merken dat het even wennen is, maar uiteindelijk komt er een diepere rust over je. Je geest komt tot rust en je krijgt weer helderheid en inzicht.

Meditatie voor de drukke geest.

Je geest is de hele dag druk in de weer. Je kijkt ergens naar, maar dan gaan de gedachten meedoen. Daar komen de gevoelens om de hoek kijken en alsof het nog niet druk genoeg is, gaan ook de zintuigen een duit in het zakje doen. Dit, samen met alles wat je op een dag doet, zorgt voor hectiek en uiteindelijk heb je geen overzicht meer en wordt je overspannen.

In je hoofd is het alsof een aapje heen en weer slingert van boom tot boom in een druk bebladerde jungle. Er is gekwetter van zoveel gedachten, gevoelens, emoties en zintuigelijke waarnemingen en soms ook nog muziek. Mediteren helpt je orde in de chaos scheppen. Langzaam komt er vertraging in de drukte en wordt de kakefonie van stemmen steeds rustiger, totdat je kunt ontwaren wat er allemaal in je omgaat.

Meditatie retraite op sardinie

Mediteren

Dan hoor je dat meditatie kan voorkomen dat je overspannen raakt. Dit klopt maar hoe doe je dat?

Nou gewoon gaan zitten en op je ademhaling letten. Vaak denkt men dat de bedoeling is dat je zo min mogelijk gedachten mag hebben, het streven is geen gedachten.

Maar dit is weer een doel en het is prestatie gericht. En het gaat er nu net om dat er geen prestatiedruk is. Anders zou je weer stress van het mediteren krijgen!

Waar gaat het dan wel om?

Het gaat erom inzicht in je geest te krijgen. Wat denk en wat voel je daarbij? Houdt dit verband met elkaar en wat voor informatie geven de zintuigen je?

meditatie retraite aan zee op Sardinie met Sunny mind travel.

Al het begin is moeilijk

Als je net begint, lijkt het wel een jungle aan indrukken die je binnen krijgt. En het voelt misschien helemaal niet als tot rust komen, eerder als onrust. Maar laat je niet ontmoedigen, dit is een goed teken!

Allereerst is het belangrijk dat je je gewaar wordt wat er zich allemaal in jouw geest afspeelt. Zonder hier krampachtig een eind aan te willen maken, alles laten zijn zoals het zich aandient. Dit is al een hele moeilijk en belangrijke eerste stap.

Als je in staat bent te gaan zitten en als het ware de observator bent van je geest en de chaos in je hoofd waarneemt, dan ben je al een heel eind.

Ervaring van anderen

Review van Manuela Merche
Lees verder
Mooie ervaring, mooie plek. Monique perfect om je te begeleiden op het pad van mindfulness. Tony is heel goed, om je te laten genieten van echte gerechten die door hem bereid zijn. Bedankt 🙏
Review van Miranda Van der Ven
Lees verder
de rust en de fijne ontvangst. toni en Monique zijn zulke lieve mensen
Review van Annemiek Godefroy
Lees verder
geniet van zon, zee, prachtige natuur, yoga en meditatie en kom helemaal tot jezelf. genieten met hoofdletter G!
Review van Cherie de Haas
Lees verder
Verwen jezelf eens met een ontspannende reis van Sunny mind travel op Sardinie! Je komt herboren terug!

Meditatie retraite in de natuur

Wil je eens ervaren hoe fijn het is te mediteren op een prachtige plek in de natuur? De natuur helpt je om je gedachten los te laten. Zoals de zee ze laat komen en gaan zonder dat je ze meer vast pakt. Je kunt bij ons verblijven in een heerlijke lodge. Je bent meteen in de natuur met schitterend uitzicht over zee.

Lifestyle coaching op sardinie.

Geen druk

De reden waarom mensen snel weer opgeven is dat er druk wordt gelegd op datgene wat je doet. Mindfulness, yoga en meditatie zijn geen prestatiegerichte zaken, maar tools om je te leren inzicht in jezelf te krijgen. Mindfulness is bovendien een eigenschap die we allemaal in ons hebben, namelijk aandachtig aanwezig zijn. Deze eigenschap kun je ontwikkelen door je te oefenen in het aandachtig uitvoeren van alledaagse bezigheden.

 

Waarom op meditatie retraite

 • helpt tegen stress
 • brengt rust in je hoofd
 • ontspant je lichaam
 • verbindt je lichaam weer aan je geest
 • vermindert angst
 • aandacht voor jou

Wat levert je op?

 • beter omgaan met stress
 • helder hoofd
 • bent stabieler
 • meer energie
 • betere focus
 • weet wat er in je speelt

Wil je ook meer kennis vergaren over wat mediteren inhoudt?

En wil je graag leren meer rust in je hoofd te hebben?

Tevens ook je gedachten bezien en te accepteren?

Kies dan voor een stilte retraite bij ons!

 

 

Aanmelden voor deze retraite

Gratis Ebook

Wil je leren hoe jij je in 5 minuten tijd weer ontspannen voelt en volledig gefocused? 

Download mijn E book : De kracht van AA

Aanmelden voor deze cursus

Aanmelden voltooid!

Je kunt nu ontspannen!

Het is nu mijn beurt. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.