Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Traumaverwerking | Na de dood van zijn vrouw reisde Peter af naar Sardinië.

Traumaverwerking is een belangrijk werkvlak van mijn coaching. Als trauma expert laat ik mannen weer ervaren hoe zij de leiding kunnen nemen over hun leven en weer plezier gaan ervaren.

Peter kwam bij me met een duidelijke vraag. Hij wilde weer het leven voelen. Na de plotselinge dood van zijn vrouw was hij doorgegaan met leven. Maar hij voelde niet meer. Hij leefde niet meer. Hij was een automatisme geworden. Ik deed hem 2 voorstellen, een mild trainingsprogramma en een intensief trainingsprogramma. Hij koos voor de laatste en in een week hebben we 12 trainingen gedaan. Waar hij gaandeweg steeds meer merkte hoe zijn lichaam weer wakker werd en hij weer echt zijn zintuigen kon gaan inzetten.

Traumatische shock

Peter verkeerde in een shock. Nadat hij zijn vrouw ’s ochtends dood onderaan de trap vond, brak er iets in hem. Zijn lichaam ging in de overlevingsstand. Gaandeweg bevroor zijn lichaam steeds meer om verstandelijk wel door te kunnen gaan. Maar de connectie tussen zijn hoofd en lichaam was verbroken.

Lichaamswerk inzetten bij traumaverwerking

Met oefeningen die stapje voor stapje weer aandacht hebben voor het lichaam, kwam hij voorzichtig weer met zijn gevoel in contact. En leerde weer te vertrouwen op zijn gevoelens en mocht zijn emoties er laten zijn. Het was alsof zijn lichaam langzaam weer begon te smelten. Er kwam letterlijk weer leven in. Dit is belangrijk, want als je door blijft gaan op de automatische piloot, dan kan het lichaam zich niet ontladen en uiteindelijk kan dit leiden tot ersntige klachten en ziekten.

Ervaring Peter, zijn verhaal

Na 25 jaar samen weer alleen Na 3, wel intense en zwaar emotionele jaren, vond ik dat het wel tijd was om even op ontdekking te gaan in mezelf. Ik wou mijn ware persoonlijkheid wel eens ontdekken, hoe ver ik stond met verwerken van traumatische gebeurtenissen en terug intens leren voelen. Ik was 25 jaar samen met mijn vrouw toen zij plots door een ongeval overleed, we waren 16 jaar samen en zowel privé als op het werk altijd samen. Dit als gevolg dat het niet meer wij was maar ik. Ik had ondertussen al veel antwoorden gevonden maar bleef toch met bepaalde gevoelens gewrongen zitten en had nood aan meer tools om verder te kunnen. Toen kwam het gevoel en de drang om even alleen op vakantie te vertrekken.

Op zoek

De zoektocht op het internet kon beginnen en zo kwam ik op de site terecht van Sunny Mind Travel. Bij het lezen van Monique haar visie over de eerste keer alleen op vakantie te gaan, wist ik dat zij de juiste persoon was om mij te begeleiden in mijn zoektocht. De beslissing was dus snel gemaakt en het bleek ook de juiste.

Merkwaardige methode

Monique is een vrouw die er op een merkwaardige manier in slaagt, met behulp van verschillende technieken, dat je veel uit jezelf kan halen. En dit op een heldere, niet zweverige manier. Elke dag was er wel een verwondering van de intense beleving tijdens verschillende oefeningen. De mix van yogaoefeningen, mindfulness, Qigong en meditatie was de juiste combinatie om lichaam en geest beter te leren kennen. De Qigong lessen hebben me bewuster gemaakt en tijdens de ademhalingslessen heb ik geleerd mijn lichaam beter te voelen. De mindfulness heeft mijn ogen terug geopend. Nu geniet ik meer van al de mooie dingen rond mij. De meditatie is voor mij de meest verwonderlijke ervaring geweest. Het heeft me laten zien wat er allemaal te vinden is in de stilte. Die stilte die je altijd bij je hebt wanneer je je ogen sluit. Als je naar je ademhaling gaat en kan genieten.

Cliche

Het is een Cliché dat we altijd zeggen dat we onze oplossingen soms te ver gaan zoeken. Ik heb nu inderdaad geleerd en gevoeld dat je heel veel oplossingen in jezelf kan vinden. Dit is beknopt geschreven wat ik beleefd heb. Er is zoveel geweest in die 6 dagen. Bedankt Monique dat je me geleerd hebt om terug innerlijke rust te vinden. En me inzichten hebt gegeven waardoor ik heb kunnen loslaten. Nu is er plaats gekomen om weer intens te genieten van positieve emoties.

Traumaverwerking tijdens coaching op Sardinie

Iedereen draagt trauma met zich mee. Niet altijd ben je je hier bewust van. Soms zit trauma ver weg gestopt of denk je dat wat jij hebt meegemaakt niet zo erg is. Groot of klein trauma, het feit is dat dit zich vast zet in het lichaam. Dus alleen als je met het lichaam ga werken, kom je er achter of er spanning is opgeslagen. Hiervoor gebruik ik verschillende technieken.

Wil jij ook jouw trauma aanpakken op effectieve wijze bij mij op Sardinie?

Dan is een 6 daagse intensieve individuele coaching retraite iets voor jou!

Share

Zoeken

Opkomende Retraites & Cursussen

Gratis Ebook

Wil je leren hoe jij je in 5 minuten tijd weer ontspannen voelt en volledig gefocused? 

Download mijn E book : De kracht van AA

Aanmelden voor deze cursus

Aanmelden voor deze retraite

Aanmelden voltooid!

Je kunt nu ontspannen!

Het is nu mijn beurt. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.