Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bodymind lessen | Als lichaam en geest weer samenvloeien ontstaat magie!

Bodymind lessen geef ik tijdens jouw yoga vakantie in mijn yogahut op Sardinie. Dit zijn actieve lessen die in eerste plaats leuk zijn. Je krijgt er energie van, laat spanningen los en werkt tevens aan het versterken van je lichaam.

Ik heb deze Bodymind lessen zo genoemd omdat het wat mij betreft een verzamelnaam is voor alle technieken, vormen en methoden die ik gebruik om geest en lichaam weer samen te brengen.

Wat doe ik tijdens deze lessen

Hier een Bodymind les van 90 minuten zoals ik die geef hier op Sardinie in het Italiaans.

Ik gebruik mindfulness als basis, omdat alles in mijn beleving begint met aandachtig aanwezig zijn. Ook gebruik ik Qigong op verschillende manieren. Zo kan ik qigong met ademhaling samen voegen op een bepaald muziekstuk waardoor de adem meer gaat stromen. Natuurlijk ontbreekt yoga niet. Ik houd van de afwisseling van sterke, vloeiende Vinyasa met de passieve, verstillende kracht van yin yoga. Natuurlijk is er aandacht voor ontspanning aan het einde van de les.

Bodymind

Deze term wordt steeds bekender gelukkig, want het idee dat lichaam en geest gescheiden zijn, is inmiddels niet meer van deze tijd. Ik ben iemand die van afwisseling houd en ik merk dat ik niet altijd behoefte heb aan dezelfde oefeningen of routines. Ook houd ik erg van muziek en dans en vind ik dat de juiste muziek een oefening kan versterken. Muziek raakt, voert je mee en kan je helpen het doel van de oefening beter te bereiken.

Het gebruik van muziek

Muziek is voor mij heel belangrijk. Ook al is stilte heel krachtig en sterk en nodig om weer tot jezelf te komen, muziek kan ook bijdragen tot ontspanning of verandering van gemoedstoestand. Ik zet muziek dan ook veelvuldig in. In de bodymind les heeft muziek een prominente plek en ben ik altijd op zoek naar de juiste nummers voor oefeningen die ik wil creeeren. Stilte is onderdeel van muziek wat mij betreft. Als je inademt en uitademt is er aan het einde stilte, tot je weer inademt. Als je OM chant, dan is er ook de vervorming van de AOUM klank tot er stilte is voor de inademing begint. Zonder stilte geen geluid en dus muziek en zonder muziek en geluid geen ervaring van stilte.

Soundhealing is gebruik maken van klank, geluid, als helende kracht. de trillingen van geluid hebben een helend effect op ons lichaam. Dit kun je op verschillende manieren doen. Ik gebruik hiervoor mijn Jambe, of andere trommels of percussie instrumenten. Ook kan het met eigen stemgeluid. Maar het uitkiezen van een bijzonder muziekstuk kan ook heel helend werken. En in mijn beleving geldt dit voor alle genre’s van klassiek tot smartlap, van flamenco tot afrikaans, van disco tot groove!

Bodygroove tijdens mijn Bodymind lessen

Uit Amerika komt een nieuwe workout overwaaien die Bodygroove heet. En dit lijkt ook een beetje op wat ik doe tijdens mijn lessen. Een lekker muziekje, een paar makkelijke danspassen en bewegen maar. Dit is superleuk om te doen, je kunt meteen meedoen en er zit ook een improvisatie element in. Het komt niet zo nauw of je de passen goed uitvoert, ze dienen vaak alleen ter inspiratie. Links of rechts maakt ook helemaal niet uit, het gaat om de “feel”van de muziek met de bewegingen van je lichaam. Dit is heerlijk om te doen, mede omdat het ook heel fijn aanvoelt in je lichaam. Tegelijkertijd ben je wel je lichaam aan het trainen. Je conditie verbetert, je spieren worden krachtiger en je gewrichten mobieler.

Bodymind oefening om je sterker te voelen

Dit is een oefening die ik bedacht heb om het derde chakra te activeren. dus het bovenbuikgebied en de ribben worden in deze oefening veel gebruikt en gerekt. Je gaat je zo weer krachtiger voelen en het helpt je te voelen wie je bent.

Bodymind lessen op Sardinie

Lijkt het je ook leuk eens Bodymind lessen van mij te volgen?

En wil je ervaren hoe muziek je meevoert en je humeur verbetert?

En wil je je weer energieker voelen?

Kom dan naar Sardinie voor een Yoga retreat!

Share

Zoek

Opkomende Retraites & Cursussen

Gratis Ebook

Wil je leren hoe jij je in 5 minuten tijd weer ontspannen voelt en volledig gefocused? 

Download mijn E book : De kracht van AA

Aanmelden voor deze cursus

Aanmelden voor deze retraite

Aanmelden voltooid!

Je kunt nu ontspannen!

Het is nu mijn beurt. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.