Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mindfulness reis | wat is het verschil met een yoga retreat?

Mindfulness reis is dat hetzelfde als een yoga retreat en wat kun je dan verwachten?


Mindfulness is een mentale staat van bewustzijn waarin je je aandacht richt op het huidige moment, zonder oordeel. Het houdt in dat je je bewust bent van je gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties. En de omgeving om je heen. Zonder erover te oordelen of erop te reageren.

Mindfulness wordt vaak beoefend door middel van meditatie en ademhaling. En andere technieken die gericht zijn op in het moment te leven en volledig aanwezig te zijn. Het wordt vaak gebruikt als een middel om stress te verminderen. En tevens emotionele veerkracht op te bouwen, angst te verminderen en het welzijn te bevorderen.

Een mindfulness reis in stilte

Zo kun je bij ons op stilte retraite komen. Dit doe je individueel of samen met anderen. Je verblijft bij ons en ervaart hoe helend het is om even niet te hoeven praten of doen. Het enige wat je doet is alles wat er is, aandacht te geven.

Je begint dan van buiten naar binnen. Eerst word je je gewaar van al je zintuigen en merk je op wat er allemaal via de zintuigen binnen komt. Dan is er aandacht voor het voelen van fysieke sensaties. Zodat je lichaam weer de aandacht krijgt die het verdient.

Zolang je in stilte bent, ga je steeds subtieler voelen en ook steeds scherper je zintuigen een voor een inzetten. Dit heeft even tijd nodig totdat je ook weer bij je gedachten kunt komen. En steeds beter kunt ontleden wat er nu allemaal in je hoofd omgaat. Door de drukte en de chaos van ons hectische leven si hier steeds minder ruimte voor. Stilte en verblijven in de natuur herstelt dit voor je.

Coaching tijdens je verblijf in stilte

Het is aan te raden tijdens je stilte retraite ook aan coaching te denken. Juist door de stilte komt er van alles naar boven en soms kan dit ook overweldigend zijn. Dan is het fijn om iemand te hebben waar je even mee kunt sparren. Die wat orde in de chaos kan scheppen en je helpt je pad weer helder voor je te zien. Ik ben een Bodymind coach en ik ben er voor je als je een klankbord nodig hebt. Je kunt ook kiezen voor een coaching retraite waarbij je juist gecoacht wordt en tevens bij ons verblijft in rust en stilte.


Mindfulness reis en yoga

Mindfulness en yoga zijn gerelateerd maar verschillen in benadering en focus.

Yoga omvat fysieke houdingen (asana’s), ademhalingsoefeningen (pranayama), meditatie en ook ethische richtlijnen. Het doel van yoga is niet alleen om fysieke fitheid te bevorderen, maar ook om mentale helderheid, emotioneel evenwicht en spirituele groei te bereiken. Terwijl yoga zich richt op het verbinden van lichaam, geest en ziel, kan het beoefenen ervan ook mindfulness bevorderen. Vooral wanneer je je bewust bent van je ademhaling en lichaamsbewegingen tijdens de yogabeoefening.

Mindfulness daarentegen is een bredere benadering die gericht is op het cultiveren van bewuste aandacht in het huidige moment, zonder oordeel. Hoewel mindfulness-technieken zoals meditatie en ademhalingsoefeningen vaak worden geïntegreerd in yogalessen, is mindfulness op zichzelf niet beperkt tot fysieke oefeningen. Het kan worden beoefend in allerlei situaties, zowel tijdens formele meditatie als in het dagelijks leven, zoals tijdens het eten, wandelen of werken. Zo is het ook heel belangrijk als middel tijdens de coaching op traumaverwerking.

Dus, terwijl mindfulness en yoga elkaar zeker kunnen aanvullen en vaak samen worden beoefend, zijn het twee verschillende benaderingen. Met elk hun eigen focus en methoden.

De mindfulness en yoga reizen op Sardinie

Als je kiest voor een mindfulness en yoga reis dan kun je er ook voor kiezen om je rust te pakken en veel in stilte te verblijven. Wel is het zo dat aan tafel geen stilte wordt geoefend. Bij de mindfulness en yoga reizen kiezen we ervoor je ook te laten verbinden met andere lieve mensen die net als jij graag even tot rust willen komen en tevens ook genieten van elkaars gezelschap aan tafel. De gesprekken aan tafel zijn zeker ook heel waardevol te noemen en samen met de met zorg bereide gerechten van Toni vormen zij een belangrijk onderdeel van deze reizen.

Tijdens deze reizen kom je tot rust en ervaar je hoe het is in de natuur te zijn. Dit is helend voor geest en lichaam. Dankzij de mindfulness zal je tevens ook goede handvatten van ons ontvangen om ook thuis meer de kalmte en rust in jezelf te blijven ervaren.

Nieuwsgierig naar deze reizen en wil je meer weten?

Share

Zoek

Opkomende Retraites & Cursussen

Gratis Ebook

Wil je leren hoe jij je in 5 minuten tijd weer ontspannen voelt en volledig gefocused? 

Download mijn E book : De kracht van AA

Aanmelden voor deze cursus

Aanmelden voor deze retraite

Aanmelden voltooid!

Je kunt nu ontspannen!

Het is nu mijn beurt. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.