Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Stoppen en stilstaan | Als je echt wilt ontspannen!

Stoppen en stilstaan is noodzakelijk om bij te komen en weer te komen en te ontspannen.

And now….relax! zag ik op een kaartje staan toen ik een paar jaar geleden een hotelkamer binnen stapte. Ik las dit en dacht meteen ja inderdaad nu stoppen en stilstaan. Loslaten, achterover leunen en ontspannen. Dat is wat je wilt als je op vakantie bent.

Terwijl je vaak op vakantie gaat en doorgaat met je dagelijkse patroon. Er moet van alles gedaan, boodschappen, excursies, leuke dingen met de kinderen. De dagen moeten van te voren al vol gepland zijn. En dit zorgt weer voor nieuwe stress, vakantiestress.

Stoppen en stilstaan

Stoppen en stilstaan zijn de magische woorden. Gewoon stoppen met wat je aan het doen bent en stilstaan. Breng dan de aandacht weer terug naar jezelf, wat betekent dat je je weer bewust wordt van jezelf. Voelen dat je niet alleen in je hoofd leeft maar ook in je lichaam. En voel je voeten op de ondergrond en voel dat de aarde je ondersteund. Opmerken dat je een hartslag hebt en dat je ademt. En je aandacht even laten rusten bij deze bewustwording.

Het lijkt zo simpel en in principe is dat het ook .Het is alleen zo dat je dit zo vaak vergeet en dan maar door blijft denderen, zelfs op vakantie. Dit is een van de grootste redenen dat een ontspanningsreis aan te raden is. Dan heb je echt even de tijd om te stoppen en stil te staan. En tijd voor jezelf te nemen. Het is zeker aan te raden om een keer per jaar een reis voor jezelf te maken. Waar je alleen rekening met jezelf hoeft te houden.

Bezinning

Neem af en toe de afgelopen maanden door met jezelf. En geef jezelf een groot compliment voor alle goede dingen die je hebt bereikt. En wees dankbaar voor alle fouten die je hebt gemaakt. Van waaruit jouw levenslessen zijn voortgekomen. Dit kan je bijvoorbeeld aan het begin van je meditatie doen.

Stoppen en stilstaan op Sardinie

Lijkt het je fijn om eens te stoppen en stilstaan bij ons op Sardinie?

Vraag ons gerust naar de beschikbaarheid en mogelijkheden voor een yoga retreat of coaching retreat!

Share

Zoeken

Opkomende Retraites & Cursussen

Gratis Ebook

Wil je leren hoe jij je in 5 minuten tijd weer ontspannen voelt en volledig gefocused? 

Download mijn E book : De kracht van AA

Aanmelden voor deze cursus

Aanmelden voor deze retraite

Aanmelden voltooid!

Je kunt nu ontspannen!

Het is nu mijn beurt. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.