Zoek
Sluit dit zoekvak.

Trauma coaching | Wanneer zet jij als man deze stap?

Trauma coaching is dat ook iets voor mannen?

En is dit dan hetzelfde als voor vrouwen?

Of is de aanpak heel anders?

In principe is trauma coaching voor iedereen hetzelfde. Het grote verschil is dat mannen trauma niet direct (h)erkennen. Vaak moet er eerst iets ergs gebeuren zodat de wake-up call in gang gezet wordt.

Een hartaanval

Giel is 44 jaar als hij bij mij komt voor een retreat. Hij heeft een paar maanden geleden een hartaanval gehad. In eerste instantie dacht hij dat het een paniekaanval was. Dit had hij al eens ervaren en daar leek het dit keer ook weer op. Maar het bleek een hartaanval te zijn. In het ziekenhuis werd hem gezegd dat hij buiten de nodige medicatie het beste ook advies kon opvolgen van een dietist, kinestetist en een psycholoog.

Hij moest eerlijk toegeven dat hij er best een beetje op los leefde. Hij genoot van de lange, wilde avonden die maar niet eindigden. Vaak bleef hij alleen over tot diep in de ochtend en had hij het wel weer helemaal top gehad. Natuurlijk wist hij ook dat dit niet echt gezond voor hem was. Maar ja, gezelligheid kent geen tijd.

Na een aantal sessies met de psycholoog begon hij zich af te vragen hoe hij zijn toekomst voor zich zag?

En kwamen de grote vragen als :

wat wil ik eigenlijk met mijn leven

en wie ben ik diep van binnen

naar boven.

Jeugd trauma coaching

Door het praten over zijn verleden werd hem duidelijk dat hij last had van jeugdtrauma. Zelf deed hij hier een beetje nonchalant over. Ach er zijn zoveel kinderen met moeilijke ouders, dat wat ik heb meegemaakt mag je nauwelijks trauma noemen.

Maar de psycholoog pakte nu door. Hij zei dat Giel maar eens een retraite moest boeken. Misschien was er wel een retraite dat gericht was op het verwerken van trauma. Hij legde uit dat het verwerken van jeugdtrauma een grote stap kon zijn naar meer rust en ontspanning in zijn leven.

Giel heeft een psycholoog die verder kijkt dan alleen zijn eigen vakgebied en dat is heel effectief. Want juist mannen nemen deze stap niet zomaar. Omdat ze vaak niet door hebben dat wat zij hebben meegemaakt, de oorzaak is voor een diepe leegte. Waardoor ze niet vanuit hun hart leven.

Trauma coaching voor mannen

Als trauma expert help ik mannen echt leiderschap over hun leven te nemen.

Trauma coaching is wat mij betreft voor iedereen een must, want allemaal dragen we het nodige mee vanuit onze jeugd, dat op ons een bepaalde indruk heeft gemaakt. Waardoor we onze jeugd op een bepaalde manier hebben ervaren. Het gaat hierbij niet om het aanwijzen van een schuldige of het aanspreken hierop naar de ouders toe. Het gaat alleen om begrip en acceptatie verkrijgen voor je eigen gevoelens. Pas als jij jezelf kunt accepteren met jouw manier van denken en alles wat jou jou maakt, kan heling in jezelf in gang gezet worden.

Trauma coaching op Sardinie

Heb jij vragen of wil je graag een week op Sardinie aan de slag om te ontdekken wat jou tegenhoudt om vrij en onbezorgd te genieten van je leven?

Maar denk je, poeh de hele tijd bezig zijn met mijn problemen dat kan toch niet fijn zijn. Heb ik daar wel zin in?

Nee, natuurlijk heb je daar geen zin in. Dat heeft niemand. Toch levert het je uiteindelijk heel veel op. En er zijn ook leuke dingen voor je. Je hebt vrije tijd waarin je zelf bepaalt wat je gaat doen. Wil je lekker slapen of luieren en helemaal niets doen, dan kan dat. Of wil je actief zijn en iets ondernemen dan kan dat ook.

Een coachingtraject op Sardinie is een vakantie met als grote bonus dat je nu eindelijk wat gaat doen aan wat jou beperkt in het leven om echt plezier te hebben.

Thuis zal je hier de rest van je leven alleen maar voordeel van hebben. Je maakt een stevige basis zodat je altijd hierop terug kunt vallen.

Het is even doorpakken maar dan heb je ook iets!

Share

Zoek

Opkomende Retraites & Cursussen

Gratis Ebook

Wil je leren hoe jij je in 5 minuten tijd weer ontspannen voelt en volledig gefocused? 

Download mijn E book : De kracht van AA

Aanmelden voor deze cursus

Aanmelden voor deze retraite

Aanmelden voltooid!

Je kunt nu ontspannen!

Het is nu mijn beurt. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.