Zoek
Sluit dit zoekvak.

Herfst energie | Werken met bezinning tijdens een individuele herfst retraite.

Herfst energie staat voor naar binnen keren. Je richt al je energie naar binnen, naar jezelf.

Als de zomer is afgelopen en gaan we gaan het herfstseizoen is. Vaak wordt dit voor mensen niet als positief gezien. Elk seizoen heeft zijn waarde heeft en zeker de herfst mag er ook zijn.

Als de herfst zich meldt mag je het rustig aan gaan doen. Je bekijkt het afgelopen jaar en evalueert alles wat je geleerd hebt en wat goed heeft uitgepakt voor je. Hier mag je best even van genieten, wees trots op het resultaat.

Stel jezelf vragen als :

wat heb ik geleerd dit jaar ?

hoe ben ik gegroeid?

Is er iets veranderd en ben ik veranderd?

Je hebt geoogst en mag nu even uitrusten. Je keert je in jezelf en laat alles even rusten. Als vanzelf komt uiteindelijk jouw creativiteit voor het nieuwe jaar tot stand op het moment dat het weer nodig is.

Herfst energie staat voor bezinning

In de laatste maanden van het jaar worden de dagen steeds korter, zodat je ook meer tijd hebt om te rusten. Zodra het winter wordt en de dagen weer langer worden komt ook jouw creativiteit weer op gang. Wees niet bang het even wat rustiger aan te doen. Als je hier tegenin gaat zal je alleen maar op weerstand stuiten. Wat al je energie opslurpt en je niet verder brengt. Vaak wordt de herfst in verband gebracht met depressie door het vallen van de blaadjes. Maar het heeft er meer mee te maken dat we in een prestatie gerichte maatschappij leven. En dat het van belang is altijd maar op onze top te presteren. Maar dat is tegennatuurlijk. De blaadjes vallen pas als ze klaar zijn om los gelaten te worden. Dat geldt ook voor jou. Geef jezelf de tijd tot je voelt dat het kan.

Meebewegen met de natuur

Als je meer met de natuur meebeweegt en het najaar als een rustpauze van je creativiteit ziet, zal je merken dat in het seizoen waar je actief wordt, ook je creativiteit weer op volle toeren gaat draaien. Dan hoef je je ook niet oververmoeid en down te voelen. De bezinning is nodig om te kunnen bezien wat je meeneemt naar het nieuwe jaar en wat je mag los laten. Aanvaarden en los laten zijn twee lastige zaken die ik ook lastig vind. Door te proberen hier geen druk op te zetten en de herfst periode de tijd te geven, zal je merken dat los laten makkelijker wordt.

Herfst energie goed gebruiken

Je kunt de herfst energie gebruiken om te zorgen dat je je goed voorbereid op een nieuwe uitdaging of plan dat je gaat uitzetten. Als je in de winter hiervoor de basis gaat leggen, is het belangrijk dat je eerst hebt bekeken wat goed ging en en wat niet van je afgelopen jaar. In de creatiespiraal horen de stappen ontvangen, waarderen en ontspannen hierbij. Leren bezinnen en te evalueren lukt beter als je kunt ontvangen, waardeert wat dit je heeft gebracht en dan kunt ontspannen. Ontspannen is nodig om energie op te doen voor een nieuw jaar.

Verlies en herfst energie

Soms heb je te maken met een groot verlies. Ook dan is het belangrijk met deze energie te werken en die niet over te slaan. Misschien vind je het fijner door te gaan om zo het gemis niet zo sterk te voelen. Maar uiteindelijk is het goed even stil te staan bij je verlies. Te voelen en te ervaren wat het jou brengt en hoe je hier plaats voor kunt maken in jezelf. de herfst energie helpt je hierbij als je jouw energie naar binnen keert.

Ook leren hoe je jouw herfst energie kunt inzetten?

Gebruik dus de herfst om tot rust te komen en je weer op te laden voor het nieuwe jaar. Kom naar Sardinie waar het in de herfst nog zomers weer is met temperaturen rond de 25 graden en leer te werken met de herfst energie tijdens het herfst retreat.

Share

Zoek

Opkomende Retraites & Cursussen

Gratis Ebook

Wil je leren hoe jij je in 5 minuten tijd weer ontspannen voelt en volledig gefocused? 

Download mijn E book : De kracht van AA

Aanmelden voor deze cursus

Aanmelden voor deze retraite

Aanmelden voltooid!

Je kunt nu ontspannen!

Het is nu mijn beurt. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.