Zoek
Sluit dit zoekvak.

Verbinding | Voel je weer verbonden in de stilte.

Verbinding maken met jezelf komt eerst. Daarna gaat het verbinding maken met anderen vanzelf zonder dat het extra energie kost. Druk, druk, druk is niet meer van deze tijd! Je hebt geen verbinding meer met jezelf en anderen als je altijd maar druk bent.

Altijd maar druk zijn

Was je vroeger nog helemaal hip and happening als in snelle pas je al telefonerend een weg baande over het trottoir, nu kan dat echt niet meer. Als je werd gevraagd hoe het gaat dan antwoordde je natuurlijk druk, drukker, drukst. En als deze persoon dan ook nog het lef had om even stil te blijven staan, tja dan zat er niets anders op dan in een minuut zo snel mogelijk te praten om zo min mogelijk tijd te verliezen bij dit onzinnige en nutteloze tijd verspillende gesprek. In de tiende versnelling ratelde je dan honderduit over je drukke en vooral interessante bestaan. Hier geweest, daar naartoe, volgende week seminar daar en tussen door ook nog de kinderen opvoeden.

Verbinding vanuit stilte

Steeds meer kom ik tot het besef dat dit geen luxe en hoge status is. Ik begrijp inmiddels dat om dit leven vol te kunnen houden, je van titanium gemaakt moet zijn. Zonder gevoel en zonder emoties. Als ik me afvragen wanneer ik me het meest gelukkig voel, dan kom ik al snel tot de conclusie dat dit om kleine dingen gaat. Dingen die al binnen handbereik zijn. Ik geniet volop als de zon schijnt en ik naar buiten kan. Als ik de natuur weer wakker zie worden en alles in volle bloei staat. Zo kun je misschien voor jezelf nog wel meer dingen bedenken waar jij blij van wordt, terwijl dit nog geen cent heeft gekost.

Zoals bijvoorbeeld de wilde orchidee. Die had ik nooit zien bloeien als ik altijd maar door zou razen en geen tijd nam om in het nu te landen en te genieten van alles wat ik direct om me heen zie. Deze is namelijk erg klein en groeit een beetje verdekt langs wilde paden. Tijdens het wandelen ontdek je deze alleen als je in aandacht loopt.

Verbinding

Geluk zit hem niet in bucketlists, verlangen naar en groter dan.

Maar in het verbinden met anderen. Contact te maken met anderen. Echt even aandacht te hebben voor anderen en je directe omgeving. Leven in het nu wordt dit genoemd en dat klopt, want leven kan alleen in het nu. Het verleden is al heb je al geleefd en de toekomst moet nog komen.

Wil je meer leren in het nu te leven zodat je je weer kunt verbinden met jezelf en daardoor ook weer meer met anderen?

Stilte retreat

Dan is het goed om af en toe eens een stilte retreat te doen. Ik weet dit voelt niet meteen als verbinding en zeker niet met anderen. maar het gaat erom dat je eerst weer de verbinding met jezelf herstelt. Zodat je daarna weer oprecht en zonder al teveel energiebelasting je met anderen kunt verbinden. Stilte, rust is nodig om je weer in je kracht te zetten. De kracht die je diep van binnen met je meedraagt. Om hier weer bij te kunnen en het gevoel te hebben dat het leven door je heen stroomt in plaats van er tegen in te vechten, is het goed om af en toe de rust en stilte op te zoeken.

Ook is stilte nodig om stress weer beter aan te kunnen. Of angst aan te pakken zonder dat dit je leven gaat domineren. Regelmatig de stilte opzoeken zorgt ervoor dat je weer in verbinding komt met jezelf. En kun een burn out voorkomen.

Onze retraite plek

Ons kleine retreat center is hiervoor geschikt. Je kunt zelf bepalen hoeveel stilte je wilt door je programma aan te vullen met Bodymind lessen, of coaching sessies. Of wat dacht je van een boottocht langs de kust of zelf op avontuur gaan met een E-Bike?

Weer in verbinding komen op Sardinie?

Herken je jezelf in het bovenstaande en zou je graag weer in verbinding komen?

Dan is een yoga retreat of een coaching retreat echt iets voor jou!

Share

Zoek

Opkomende Retraites & Cursussen

Gratis Ebook

Wil je leren hoe jij je in 5 minuten tijd weer ontspannen voelt en volledig gefocused? 

Download mijn E book : De kracht van AA

Aanmelden voor deze cursus

Aanmelden voor deze retraite

Aanmelden voltooid!

Je kunt nu ontspannen!

Het is nu mijn beurt. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.