Zelfinzicht

zelfinzicht met Sunny mind travel sardinie

Zelfinzicht, wat is dat eigenlijk en waar heb je het voor nodig?En hoe verkrijg je het? Bekijk eerst eens deze vragen.

Wat is je levensdoel?

Wat zou je nu nog doen als je morgen dood zou gaan?

Hoe zou je willen leven als niemand je zou beoordelen?

Waar word je gelukkig van?

Welke levensles heb je tot nu toe geleerd?

Dit zijn allemaal vragen die je laten zien of je jezelf goed kent. Want hoe goed ken jij jezelf nu eigenlijk?

Ben je wel echt een gezelschapsmens of wil je gewoon niet asociaal overkomen?

Ga je graag laat naar bed of doe je dit om niet saai te willen worden gevonden?

Hou je van katten of doe je alsof om je vriend gelukkig te maken?

Zou kan ik nog wel een paar uur doorgaan met invullingen die we maken voor een ander. Hoe zit dat met jou?

Wie ben jij?

Er komt ergens in ons leven een moment een zogenaamde wake up call en die zegt ons, waar zijn we nou helemaal mee bezig?

Dat is het begin van het spirituele pad dat je kunt gaan.Spiritueel klinkt meteen weer wat zweverig vinden veel mensen, maar niets is minder waar. Het leert je jezelf echt kennen en dat willen we toch allemaal? Zou jij niet willen weten wat je nou echt wil om zo meer energie voor jezelf over te houden in plaats van weg te geven?

Zelfinzicht om echt te veranderen

zelfinzicht sunny mind travel sardinie

Wil je ophouden met die verslaving of echt iets aan een vervelende kant van je doen? Dan begint dit met onderzoek naar jezelf. Door zelfinzicht te verkrijgen, leer je wat je echt wilt en wie je echt bent. Je kunt je masker laten vallen en je hoeft niet meer te doen alsof en dit leeft zoveel lichter.

Hoe doe je dit?

Dat is de hamvraag natuurlijk. Het is niet moeilijk, maar het vereist wel dedicatie. Je zal ook de minder leuke kanten van je leren kennen. En je zal soms moeilijke momenten kennen waarin je twijfelt. Maar dit hoort er ook bij en zolang je weet dat dit erbij hoort, sterkt je dit weer om door te gaan. Want als je eruit komt ben je weer gegroeid en voel je je gelukkiger.

Hieronder stapsgewijs hoe ik dit aanpak.

1- lichaamsbewustzijn

Alles begint met lichaamsbewustzijn. Eerst weer bewust worden van je lichaam. Dan leer je meer over jezelf door middel van het leren waarnemen van spanningen die je maakt in je lichaam.

2- ademhaling

Ook leer je kennis maken met je ademhaling De ademhaling geeft je veel inzicht in jezelf. Ik noem de ademhaling ook weleens de poort naar binnen toe.

3- meditatie

Dan gaan we steeds meer naar binnen keren door te mediteren. Dit kan dynamisch zijn zoals bijv. met Qigung en loopmeditatie en vervolgens ook in stilte zijn. Zo komt ons brein steeds meer tot rust.

4- zelfreflectie

En dan zijn we klaar om een stukje inzicht te vergaren. We hebben nu genoeg kennis en moed verzameld om eerlijk in de spiegel te kijken. Dit doe ik door bepaalde begeleide visualisatie’s in te zetten. Zoals bijvoorbeeld Ho’opono opono.

Hierna is het prettig om al je ervaringen te noteren zodat je deze thuis nog eens rustig kunt doorlezen.

Wanneer?

Om meer zelfinzicht te krijgen, kun je kiezen om de verdiepingsreis mee te doen. Dan werk je in een groep aan jezelf. Het voordeel hiervan is, dat je ook meningen en ervaringen van de anderen hoort en dit geeft een gevoel van niet alleen staan.

Ook kun je prive met mij werken. Dat kan tijdens een verblijf met anderen hier of je kunt ook alleen komen en bij ons verblijven.

Talentencoach

Ook kun je in Nederland bij Panda van Proosdij het talentenspel doen. Dit is ook een hele doeltreffende manier om helder te krijgen wie je bent en wat je kunt. Lees hier meer over dit talentenspel.