Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Dualiteit | De andere kant van de medaille.

Dualiteit, alles in de wereld heeft altijd 2 kanten, zwart of wit, dag of nacht, goed of slecht. Dat lijkt heel overzichtelijk, maar nu merk ik dat dit juist problemen veroorzaakt. Altijd maar die keuzes.

Dat zorgt bij mij voor onrust. Het maken van keuzes is niet altijd makkelijk en de vraag is, moet er wel altijd een keuze gemaakt worden.

Dualiteit geeft het gevoel dat je altijd een keuze moet maken

En precies daar gaat het mis. Bij het moeten maken van een keuze. Dan mag de andere kant niet meer bestaan en wordt deze onderdrukt. Juist door het onderdrukken of negeren van dit gevoel, deze kant, wordt dit gevoel nog sterker.

Beide kanten horen bij elkaar, want de nacht kan nooit nacht zijn zonder de dag. En wit kan nooit wit zijn zonder zwart. Maar ook goed kan alleen bestaan naast slecht. Ying en Yang. Samen vormen ze een geheel. En in yang bevindt zich een beetje yin en in yin een beetje yang. Als yang meer wordt neemt yin af en als yin meer wordt, neemt yang af. Ze houden elkaar in balans

Niet het een of het ander, maar juist het een en het ander; samen door 1 deur.

Dualiteit in je hoofd

Misschien herken je het wel dat je soms een gedachte hebt waarvoor je je eigenlijk schaamt. Een gedachte die niet past bij wie je denkt te zijn, maar die toch bij je op komt. In plaats van deze gedachte met veel boosheid en verachting weg te drukken, zou je deze gedachte ook eens kunnen onderzoeken. Wat denk ik nu precies, wat houdt deze gedachte in en wat voel ik hierbij? Kan ik deze gedachte toch in mezelf laten bestaan als onderdeel van wie ik nu op dit moment ben?

Op het moment dat je ook deze gedachte deel laat zijn van jou, merk je ook dat de intensiteit van de gedachte en het bijbehorende gevoel uiteindelijk afneemt.

De lat te hoog leggen

Vaak ben je veel te streng voor jezelf en leg je jezelf teveel regels op. Daardoor leg je de lat voor te hoog en dit zorgt dan weer voor stressAngst en schaamte zijn de emoties die de ware gevoelens in jou bedekken. En vaak laat je je door deze sterke emoties leiden. Liefdevolle aandacht, compassie voor jezelf, zorgt ervoor dat je onder deze emoties jouw ware gevoelens weer ontdekt.

Kijk jezelf recht in de ogen en durf jezelf te accepteren zoals je bent met al je mooie maar ook al je slechte kanten. Wees moedig en weet dat je uniek bent. Zowel je lichte, als je donkere kanten vormen samen een prachtig mens, namelijk JIJ!

Dualiteit loslaten op Sardinie

Wil jij ook meer van jezelf te weten komen?

Zowel je lichte als je donkere kanten leren kennen?

Misschien is een individueel coaching retraite dan iets voor jou!

Dan ga je samen met mij op Sardinie bekijken wat bij jou hoort.

Share

Zoeken

Opkomende Retraites & Cursussen

Gratis Ebook

Wil je leren hoe jij je in 5 minuten tijd weer ontspannen voelt en volledig gefocused? 

Download mijn E book : De kracht van AA

Aanmelden voor deze cursus

Aanmelden voor deze retraite

Aanmelden voltooid!

Je kunt nu ontspannen!

Het is nu mijn beurt. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.