Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ontspanningsreis | Wat is het resultaat van een retraite?

Een ontspanningsreis is een investering in jezelf. Maar wat is het resultaat? Het is fijn om te weten of het een goede investering is. Tegenwoordig is er zoveel aanbod en je wilt graag weten welke reis bij jou past. Hier kun je lezen wat bij voorgaande deelnemers hebben ervaren tijdens hun gekozen ontspanningsreis en wat het resultaat was van hun retraite bij ons.

Als je hebt deelgenomen aan een van de retraites, ontvang je na drie maanden een mail van mij, waarin ik je vraag of iets anders is of veranderd na je deelname. Ik ben benieuwd of je bepaalde dingen hebt kunnen inpassen in jouw leven. Of dat je merkt dat er weer wat is weggezakt, wat je graag weer wat meer wilt gaan toepassen. Zo hoor ik ook van je hoe je resultaat op de langere termijn is, als je weer terug bent in jouw dagelijks leven.

Corrie

Zij was 56 jaar toen ze bij ons haar eerste retraite deed. En ze is nog een paar keer geweest. Ze vertelt over haar terugkomst het volgende:

Er komt steeds meer “binnen”. Toen ik net terug was, steunde ik op mijn ervaringen die ik had beleefd bij jou.  Nadien rol je weer even in je zogenaamde werk/alledaagse-patroon tot je zelf voelt en zegt ‘kom, even stilstaan en terugdenken en voelen wat ik in Sardinië beleefde’ en vooral de ademhalingstechnieken en positief denken toepassen.

Het boek Sunny mind up

Ik neem regelmatig het handboek en lees er in. Het is niet een handleiding die je in 1 keer van voor naar achter doorleest, maar de ene keer heb je dit nodig en de andere keer weer iets anders. Zoals ik bij jou had ervaren, staan de onderwerpen Qigong en Ho’oponopono prioritair op mijn lijstje.  Hier wil ik echt meer mee doen en van weten. De oefeningen in het Sunny mind up hoofdstuk vind ik ook heel fijn om te doen. Ik kan alleen maar concluderen dat, als ik bij jou geweest ben, alles fijner verloopt, in mij en rondom mij.  Ik overzie alles veel rustiger en positiever.

Je kunt kiezen voor een yoga retreat als ontspanningsreis als je vooral toe bent aan rust en ontspanning. Ook yoga leert je veel over jezelf en ik geef dit graag aan mijn deelnemers mee. Je lichaam is je beste coach!

Sabrina

Zij was 42 jaar toen ze bij ons een yoga retreat heeft ervaren. Zij zegt hierover het volgende:

De yoga en mindfulnessreis heeft bij mij wel een verandering teweeg gebracht. In het hele proces van waar ik in zat heeft dit mij zo’n enorme positieve boost gegeven. Ik kwam echt wel een beetje herboren terug. Voelde me beter, en langzaam aan merk ik ook dat ik groei in mijn gevoel en meer in balans kom. Bij terugkomst ben ik meteen op zoek gegaan naar plekken aan het strand waar er yoga wordt gegeven. Ik merk dat ik er sterker van word, zowel fysiek als mentaal. Nu kom ik altijd heel blij bij zo’n les vandaan. Verder doe ik veel Vinyasa flow yoga, maar soms ook een les yin yoga, of yin/yang.

Meer energie dankzij deze ontspanningsreis

Ik merk ook dat ik hierdoor weer meer energie heb gekregen, waardoor ik weer iets meer kan werken, maar ook meer energie  heb om vrienden te zien. Ik heb ook geleerd en dat gaat steeds beter om minder te oordelen en de dingen te accepteren zoals ze zijn, ook mezelf en het leven dat ik leid. Kortom, ik heb heel veel gehad aan de reis, en ik denk er nog vaak aan terug. En ik ben ervan overtuigd dat de reis naar Sardinie en in het bijzonder de dagen bij jou me echt veranderd hebben.

Joyce

deed toen ze 26 jaar was mee aan een ademretraite. Het helpt haar nu om beter met stress om te gaan. Dit zegt zij erover:

Het is als de dag van gister, maar inmiddels is het alweer 4 maanden geleden!
De reis in oktober heeft me een aanzet gegeven om meer in het nu te zitten en niet te veel controle op dingen uit te oefenen. Het werd me duidelijk dat ik daar meer mee bezig ben dan ik had verwacht. Door dat stapje voor stapje wat meer los te laten, kan ik ook steeds iets meer genieten en toe te geven aan hetgeen er nu gebeurt. Soms ook best onwennig en eng, maar ik krijg er ook weer meer en nieuwe energie van.

Ademhaling

Ook mediteer ik regelmatig en let ik meer op mijn ademhaling en gedachten. Het helpt echt om meer naar mezelf te luisteren. Hiervoor gebruik ik een aantal van jouw oefeningen (zoals de stilte wandeling en ademhalingsoefening) en ook van een mindfulness app van VGZ. Heel handig met verschillende soorten oefeningen en een alarmbelletje voor de oefening. Normaal beleef ik de maand januari als een lange en sombere maand, maar ik ben positiever en energieker dan ooit ervoor.
Dus ja, de reis heeft mij een zetje in de rug gegeven en al wat inzichten gegeven. Ik overweeg om ook dit jaar zo’n reis weer te maken, want het was een mooie, bijzondere ervaring!

 Annelies

was 21 jaar en deed mee aan de Bodymind lessen tijdens een retraite vakantie.

Toen ik in april bij je was, was ik al deels bekend met yoga. Maar ik moet zeggen dat jij de ‘yoga’ vlam weer in mij hebt doen oplaaien. Je gaf informatie bij de oefeningen, waardoor ik beter begreep wat yoga met je lichaam doet en waar het voor dient. Dit heeft er ook voor gezorgd dat ik nu in Leiden de yoga weer heb opgepakt. Ik heb de reis als een groot cadeau ervaren. Het zo aandachtig met je lichaam bezig zijn, brengt je heel dicht bij jezelf.

Joyce

deed een stilte retraite en toen ik haar 3 maanden later vroeg of ze er nog iets aan heeft gehad, zei ze het volgende:

Mijn man had me buitengesloten en ik kon hem niet bereiken. Voorheen zou ik me  opvreten hoe hij dat nu heeft kunnen doen. Nu maak ik het beste van het moment. Ik merk dat ik dat er in elk geval aan heb overgehouden. Dat ik niet op ga in tegenslag, maar dat sneller loslaat. In m’n werk merk ik dat ik me in drukke tijden beter focus op een ding waar ik me voorheen al druk aan het maken was om al het andere dat erna nog gedaan moest worden. Het komt niet direct door oefeningen die ik thuis doe, het is meer het besef dat je ergens over opwinden, of je opgejaagd voelen niks brengt.

Aandacht voor mezelf tijdens een ontspanningsreis

Elke zaterdagochtend doe ik aan holistische yoga en dat is ook iets waar ik veel aan heb. Even helemaal in je lichaam zitten. Na de mindfulnessreis was ik er wel echt van overtuigd dat die zaterdagochtend heilig voor me is . Wanneer ik het nog wel moeilijk heb is op dagen wanneer ik met mijn dochtertje alleen ben, zij buien heeft en het buiten ook regent. Dan overvalt me een futloos en inspiratieloos gevoel. Maar ik zie ook in dat ze ontzettend snel opgroeit (iets wat je me ook op het hart hebt gedrukt). Ik doe mijn best haar echt goed in me op te nemen en haar de aandacht te geven die ze verdient. Dat is de basis waar ik wel steeds naar terugga.

Ineke

is 66 jaar als ze mee doet aan een yoga retreat. Ze had ook een hele mooie ervaring:

Wat er anders is? Nog meer bewust geworden van mijn zijn. Ik vertelde dat ik tegen een breekpunt aan zat te hikken en dat stukje is eruit gekomen afgelopen week.Het heeft even geduurd, maar dat is schijnbaar nodig, want het lijf bepaalt wat het loslaat. Geduld heb ik geleerd en nog meer voelen wat mijn lijf wil. Meditatie was er al en gaat steeds beter. Al zit er niet bij maar ben met het hout bezig.Ik ben nog steeds blij met onze reis en zou het zo weer doen. Nagenieten is ook goed en sparen voor een nieuwe reis doe ik gewoon en dan kom ik nog eens terug. Iedereen die het horen wil vertel ik hoe mooi jullie eiland is en hoop dat jullie nog veel groepen mogen ontvangen.

Josette,

38 jaar deed mee aan een yoga retreat:

Op dit moment zit mijn man in de lappenmand. Ik werk ongeveer 6 a 7 dagen per week van ’s ochtends tot ’s avonds. Dankzij de retraite van april kan ik het goed volhouden. Elke dag sta ik zeer vroeg op om genoeg tijd te hebben voor alle oefeningen die ik die ochtend graag wil doen. Vol energie begin ik dan de dag. ’s Avonds voor het naar bed gaan weer hetzelfde ritueel. Vooral de ademhalingsoefeningen en de mantra’s helpen mij daarbij, heerlijk.

Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld als nu. Dus de tijd van de babystapjes is wel voorbij. Helaas kan ik mijn man nog niet zover krijgen een heel klein beetje met me mee te doen, jammer.  Ik hoop nog steeds het najaar naar jullie toe te komen voor een korte vakantie. En ik kijk nog steeds met heel veel plezier terug op de mooie dagen bij jullie. Wat een ervaring was dat zeg!

Maranda,

Zij was 34 jaar en een van onze eerste deelnemers op een yoga retreat. Ze heeft een hele bijzondere ervaring gehad. Zelfs een yoga retreat kan veel veranderen in jou. Het gaat er vooral om of jij er klaar voor bent om een verandering in jezelf teweeg te brengen. Yoga en mindfulness helpen je dit te doen en vol te houden in jouw dagelijkse situatie.

Dit is haar verhaal:

Mijn leven is nog steeds 180 graden veranderd. Ik mediteer bijna elke ochtend en voor het slapen. Soms met oefeningen, daarnaast is er nu ook een hele leuke yoga lerares bij ons op de sportschool en soms doe ik daar ook aan mee. Verder heb ik nog een Ki training gevolgd en dit is ook heel makkelijk toe te passen in het dagelijkse leven. Verder doe ik elke maand iets wat een aanvulling is op wat wij bij jou hebben gedaan. Zo ga ik in maart weer een klankmeditatie sessie volgen. Door al deze zaken heb ik zelden nog spanning terwijl het eerder dagelijks was en mijn waakzaamheid is ook uit mijn lichaam. En als ik wat gespannen ben doe ik een ontspanningsoefening of een meditatie en het is opgelost.

Leven in het hier en nu

Ik heb ongelofelijk veel energie gekregen en het leven is voor mij heel erg mooi geworden, ik geniet nu echt van alles en leef in het hier en nu. Dat waar ik altijd naar op zoek ben geweest heb ik gevonden en het is nog mooier dan ik dacht. Vooral dat jij geen druk op de dingen legde en zei kijk maar wat goed voelt heeft mij een heel goed gevoel gegeven, daardoor voelde ik mij vrij om sommige oefeningen niet prettig te vinden en het ook niet meer te doen maar dat er uit te halen wat bij mij past.  En het allerbelangrijkste is denk ik dat mijn man en zoontje het heel duidelijk merken. Ik ben niet anders geworden maar veel ontspannender en veel minder teruggetrokken. Nu ben ik makkelijker benaderbaar en ik merk zelf ook dat ik nu veel meer sociale contacten opzoek.

Ontspanningsreis bij Sunnymind

We bieden verschillende retraites aan die je individueel kunt doen zoals bij voorbeeld het stilte retraite of met anderen zoals het yoga retreat. Je kunt ook kiezen voor een retraite met coaching zoals een adem retraitemannen retraite of vrouwen retraite. En als je echt een verandering in gang wilt brengen dan kun je kiezen voor een individueel coaching retraite op traumaverwerking.

Share

Zoeken

Opkomende Retraites & Cursussen

Gratis Ebook

Wil je leren hoe jij je in 5 minuten tijd weer ontspannen voelt en volledig gefocused? 

Download mijn E book : De kracht van AA

Aanmelden voor deze cursus

Aanmelden voor deze retraite

Aanmelden voltooid!

Je kunt nu ontspannen!

Het is nu mijn beurt. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.