Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ontvangen | Geld moet rollen en liefde stromen.

Ontvangen is iets wat voor velen van ons lastig is. Terwijl dit een belangrijke stap is als je iets wilt realiseren.

Eerst visualiseren dan ontvangen

Als je een wens of idee wilt laten uitkomen, dan kun je een heel pad volgen van stappen hoe dit te doen. Het uiteindelijke doel is dat je wens of idee een succes is. Je kunt leren hoe je dit zo effectief mogelijk doet. En je kunt visualiseren dat het al zo is. Je hebt een scheppend vermogen als mens en je kunt hier gebruik van maken door te visualiseren.

Uit onderzoek blijkt dat je prestaties met wel 20% kunnen verbeteren als je visualisatie gebruikt. Daarom gebruiken veel sporters en zakenmensen deze techniek. Alles is ooit uit je geest ontstaan. Verandering begint in je geest. Verandering is energie en deze is eerst vormloos. Zodra je deze energie gaat sturen door middel van visualisatie krijgt het vorm en kan het naar de werkelijkheid gebracht worden.

Het leven is door jou te sturen. Je hebt misschien geen invloed op wat er gebeurt maar wel hoe je er mee omgaat. Je voorstellingsvermorgen is een krachtig instrument om je leven die kant op te sturen waar je heen wilt.

Dus maak hier gebruik van en oefen dit elke dag. Stuur jouw gewenste toekomst de wereld in en maak gebruik van bijpassende affermaties die je hier bij helpen. Zelfs Einstein zei al: Inbeelding is veel sterker dan kennis.

Als je dit doet dan komen er nieuwe mogelijkheden op je levenspad. Je trekt ze aan als een magneet.

De creatiespiraal

Een wens wordt geen succes als je alleen visualiseert. Het is wel een hele belangrijke stap maar er gebeurt meer. Als je door het visualiseren en affermeren je wens of idee gaat neerzetten heb je al de eerste belangrijke stappen doorlopen. je hebt een wens voor de geest gehaald die je bent gaan verbeelden en je gelooft er in, want je gebruikt je affermaties hiervoor. Dan is het tijd om iets te gaan ondernemen, je gaat onderzoeken, plannen en beslissen.

Dit is het moment dat er een mogelijkheid op je pad komt. Je stuurt dus met je geest maar je mag ook iets doen. Want als de energie eenmaal op gang is, dan gaat de wens vorm krijgen. En dan is het tijd om door te zetten, ook al heb je tegenslagen. Blijf volhouden nu. Tot je mag gaan oogsten. Het is een succes dus het is tijd voor waarderen en ontvangen.

Ontvangen is lastig

Deze stap slaan veel mensen het liefst over. Het is makkelijker om meteen weer naar een nieuw verlangen te gaan. En daar zit meteen het probleem. Als je niet de tijd neemt om te ontvangen en hiervan te genieten, dan is de cirkel niet rond en krijg je niet goed een nieuwe wens voor de geest. Tijd om te ontvangen dus!

Ontvangen zonder iets terug te geven

Ontvangen is genieten van iets waar je naar verlangt hebt. Je hebt iets gewenst en eindelijk, na hard werken, komt die wens uit en dus mag je nu van het resultaat genieten. Als mens doe je graag iets voor een ander en het is dan ook prettig als dit gewaardeerd wordt. Maar de reactie is vaak bagatelliserend. Je maakt het compliment kleiner of je wil onmiddelijk iets terug geven. Doe dit niet. Blijf rustig en geniet van je compliment. En kijk wat er gebeurt.

Oefenen in ontvangen

Artiesten oefenen in ontvangen. Als ze een optreden hebben dan nemen ze aan het einde het applaus in ontvangst. Wat hier prettig aan is, dat je dit kunt oefenen en je ook een buiging maakt naar het publiek als teken dat je de waardering graag in ontvangst neemt. Dit is in het dagelijks leven misschien een beetje raar, maar het idee is wel fijn. Als je laat zien dat het je blij maakt, dat je waardering krijgt, dan zal je steeds meer ontvangen. Waardering zorgt ervoor dat je groeit. Het voedt je prestaties.

Ontvangen zorgt voor beter functioneren

Het ontvangen van complimenten is dus niet alleen goed voor jou maar ook voor je omgeving. Jij gaat er beter door functioneren en dat is ook beter en prettiger voor je omgeving. Als je maar vaak genoeg zegt dat het wel mee valt of het niet nodig is, dan zal je het op den duur ook niet meer ontvangen. En dan zal je je gaan beklagen dat niemand door heeft wat je allemaal wel niet doet. Straal dus uit dat je graag iets krijgt en je zal steeds meer ontvangen.

Geld moet rollen en liefde stromen

Ontvang dus van harte alles wat je krijgt en het zal steeds meer worden. Dit geldt voor alles, voor geschenken maar ook voro liefde en waardering. En vraag je niet af of die ander het wel echt meent. Jij kunt het altijd ontvangen. Want jij groeit van alles wat je krijgt.

Vraag je niet af of je iets terug moet geven. Ontvangen verplicht je tot niets. Zodra je geniet van wat je krijgt is dat het mooiste wat je de gever kunt bieden.

En vraag je ook niet af of je het wel verdiend hebt. Jij bent het altijd waard om iets te krijgen. Je bent liefde en geld waard. Want jij bent jij!

Zorg er zo voor dat je zoveel mogelijk krijgt. En als je vindt dat dit egoistisch is dan geef je het door. Geld moet rollen en als je teveel hebt, geef het dan door. Liefde moet stromen, dus geef je liefde door. Wees niet bang voor tekort. Vertrouw erop dat je altijd precies krijgt wat je nodig hebt. En zo kun je ook geven. Ontvang en geniet. Wees rijk en geef!

Coachingtraject op Sardinie

Als je meer wilt weten over hoe de creatiespiraal werkt en hoe jij die kunt inzetten, dan is het een aanrader een coaching retraite te boeken bij mij op Sardinie. Ik werk met het door Het levenspad en dat geeft je inzicht in jouw reis. Tevens geeft het je een idee hoe je jouw wens vorm kunt gaan geven.

Share

Zoeken

Opkomende Retraites & Cursussen

Gratis Ebook

Wil je leren hoe jij je in 5 minuten tijd weer ontspannen voelt en volledig gefocused? 

Download mijn E book : De kracht van AA

Aanmelden voor deze cursus

Aanmelden voor deze retraite

Aanmelden voltooid!

Je kunt nu ontspannen!

Het is nu mijn beurt. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.