Zoek
Sluit dit zoekvak.

Retraite reis | Wat verwacht jij van een retraite?

Retraite reis is een trend geworden, maar wat is de kern van een retraite en wat verwacht jij ervan?

Een retraite reis naar het buitenland

Even in retraite gaan of echt een langere periode op retraite, tegenwoordig zijn de mogelijkheden legio. Je kunt kiezen voor een retraite in eigen land. Dan kun je voor een dag retraite gaan of een weekend. Ook kun je kiezen om lekker naar het buitenland te gaan op zoek naar een retraite vakantie waarbij ook nog lekker weer treft. Maar als je naar het buitenland vliegt en een aangenaam vakantieland hebt uitgezocht voor je retraite, is het dan nog wel een retraite?

Retraite reis naar binnen

Als je op retraite gaat, dan heb je de behoefte om naar binnen te keren, in jezelf. Je even terugtrekken uit de hectiek van het leven en alleen natuur, rust en mediteren. In stilte zijn, vertragen en minder praten zorgt ervoor dat je weer bij jezelf thuis komt. En in jezelf gaat waarnemen wat er nu echt in je omgaat. Dit komt vanzelf bovendrijven als alle ruis langzaam verdwijnt. Wie al eens op een stilte retraite is geweest, zal dit zeker ervaren hebben. Misschien vind je dit best spannend om een langere periode niet te praten. Dan kun je bij ons zelf de mate van stilte bepalen. Zo kun je het langzaam opbouwen.

Verschil met een yoga vakantie

Voor mij is er geen verschil tussen een retraite reis en yoga vakantie. Yoga is voor mij het verbinden van je geest met je lichaam. En het “doen” van yoga zoals we dit kennen in het Westen is het beoefenen van houdingen en bewegingen. Hierdoor voel je je lichaam weer beter. Tijdens een retraite wil je weer jouw innerlijke stem ontdekken. Dat lukt alleen als je weer tijd maakt voor je lichaam. Yoga is een mooie vorm die je hiervoor kunt gebruiken.

Ik gebruik vele vormen van yoga maar ook qigong en andere technieken bij mijn begeleiding. Deze zal ik altijd op jou aanpassen. Een mindfulness en yoga reis is ook een heerlijke manier om je weer helemaal terug in je lichaam te voelen en thuis te komen in jezelf. In volle aandacht aanwezig zijn bij je yoga en hoe dit aanvoelt in jouw lichaam is de manier om weer dieper te ontspannen. En tevens de geest te kalmeren.

Bij ons verblijven

Kies je ervoor om een retraite reis bij ons te boeken, dan verblijf je in een van onze lodges. We nodigen je uit om even helemaal net als wij te leven. Meer in verbinding met de natuur en met minder comfort als dat je misschien gewend bent in Nederland. Misschien lijkt dat voor jou niet fijn en wil je graag luxe en comfort op je vakantie. Maar probeer maar eens hier mee om te gaan en ervaar hoe bevrijdend het is om zonder al te veel spullen alleen de basis benodigdheden te hebben. En merk dat het allemaal best wat minder kan, minder verbruiken, minder kopen, minder zorgen!

Een retraite reis is thuiskomen

Waar een retraite reis wat mij betreft omgaat, is weer thuiskomen bij jezelf. En dat lukt pas als je alles en iedereen om je heen even laat voor wat het is. En echt alleen al je aandacht op jezelf richt. Misschien luister je altijd heel goed naar anderen, maar luister je ook wel echt naar jezelf? Als je alleen bent en er even niemand is om naar te luisteren, dan moet je wel naar jezelf gaan luisteren. En dat is misschien best spannend. Misschien is dat de reden dat je het spannend vindt de stap te wagen.

Weet dan dat als je bij ons verblijft, je altijd door mij begeleid wordt. Elke retraite heeft ruimte en mogelijkheden voor coaching sessies en gesprekken. Je kunt ook kiezen voor een intensieve individuele retraite met coaching op traumaverwerking. Door de stilte en de rust kom je gemakkelijker bij onverwerkte stukken die je bij je draagt. Op een intensieve maar vooral mooie en respectvolle manier laat ik je een andere positie innemen. Zodat jouw trauma eindelijk geheeld mag worden.

Ga jij ook de uitdaging aan en kom je naar een retraite reis bij ons op Sardinie?

Ik verheug me erop je hier bij ons te ontmoeten!

Share

Zoek

Opkomende Retraites & Cursussen

Gratis Ebook

Wil je leren hoe jij je in 5 minuten tijd weer ontspannen voelt en volledig gefocused? 

Download mijn E book : De kracht van AA

Aanmelden voor deze cursus

Aanmelden voor deze retraite

Aanmelden voltooid!

Je kunt nu ontspannen!

Het is nu mijn beurt. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.