Zoek
Sluit dit zoekvak.

Retreat op Sardinie | Waarom psycholoog Lana terug blijft gaan naar dit retreat.

Op retreat gaan op het schitterende eiland Sardinie is voor psycholoog Lana een jaarlijks terugkerend evenement geworden. En steeds weer naar dezelfde plek, hetzelfde retreat center. Hieronder lees je een kort interview met haar.

Waarom keer je elk jaar weer terug naar dit retreat center?

Al vanaf de eerste keer dat ik hier aankwam, leek het alsof al mijn spanningen zo van me af gleden. Het prachtige uitzicht over de zee vanuit mijn verblijf geeft me telkens weer zo’n vrij gevoel. Daarbij opgeteld het horen van alleen natuurgeluiden en het heerlijke klimaat, maakt het voor mij compleet. Ik kom al 8 jaar bij hen en telkens is de aankomst voor mij een moment van omschakeling. Alsof ik even uit mijn wereld stap in een totaal andere wereld. Daar waar alles langzamer gaat, niet moet en ik helemaal vrij ben.

Wat maakt hen voor jou bijzonder?

Ik houd niet zo van strenge retreats en geniet van lekker eten en een goed glas wijn. De retreat op Sardinie is altijd een culinaire verrassing. Bij Toni is het elke avond weer genieten van zijn speciaal voor mij gemaakte maaltijden. En in die 8 jaar heb ik natuurlijk mijn favoriete gerechten ontdekt. En dat weet hij nog precies dus als ik kom staan die zeker op het menu. Maar ook lijkt het wel alsof er steeds weer nieuwe combinaties en gerechten door hem worden gemaakt. Dit maakt dat elke avond een verrassing is en ik kijk altijd uit naar deze verwennerijen. Heerlijk niet hoeven te koken en dan een lekker glaasje wijn erbij. Genieten van de zonsondergang voor mijn eigen huisje of samen met andere gasten vind ik ook super prettig. Niet altijd heb ik zin om te praten en is het fijn als ik alleen kan eten.

Hoe zijn de lessen en sessies?

Monique is een bijzonder mens vind ik. Ze is direct en grappig en houdt van een geintje en een grapje, maar ze is ook zeer kundig in haar vak. Elk jaar heeft ze weer iets wat mij raakt. En wat mij verder brengt. Dit is al 8 jaar het geval en dat vind ik best bijzonder. Haar Bodymind lessen zijn echt top. De combinatie van lekkere muziek, van disco tot klassiek, en de daarbij passende oefeningen, die vaak ook meteen zorgen voor een beter humeur, vind ik echt zo lekker om te doen. De afwisseling van stijlen, dan weer dansachtig, dan weer heel kalm en gericht op ademen, vind ik ook fijn. Ik ben echt fan van deze lessen en ben nog steeds op zoek naar een vergelijkbare les in Nederland maar nog niet gevonden helaas.

Heb je ook weleens een coaching sessie gehad?

Jazeker. Ik boek altijd een paar coaching sessies als ik er ben. De verschillende invalshoeken die ze gebruikt vind ik fijn en op een of andere manier geeft het mij steeds weer nieuwe input om met dat wat speelt aan de slag te gaan. Ik heb een klik met haar en ze voelt me feilloos aan. Inmiddels hebben we elkaar ook wat beter leren kennen. Het lijkt alsof ze de draad na een jaar gewoon weer verder oppakt. Ze altijd goed voorbereid en heeft veel kennis in huis. Haar humoristische manier van benadering vind ik persoonlijk heel fijn, dat maakt het allemaal wat lichter. Voor mij hoeft het niet allemaal zo serieus.

Nog iets wat je kwijt wilt ?

Wat ik zelf heel prettig vindt is de manier van omgaan met hun gasten. Ik ben helemaal vrij om te doen wat ik wil, toch zijn ze wel betrokken bij me. De aandacht die ze hebben voor al hun deelnemers, hun geduld en vooral de liefde voor hun vak. Bij het eten van Toni proef je de zorg en liefde die erin zit. En bij de lessen van Monique merk je dat ze ons allemaal in de gaten houdt. Echt begaan is met wat er speelt en meedenkt. Dat ben ik ergens anders nog niet tegen gekomen. Elk jaar denk ik weer, dit jaar ga ik eens iets anders boeken en proberen maar uiteindelijk denk ik dan waarom, als het goed is en goed voelt waarom verder zoeken?

Retreat op Sardinie

Bij ons kun je kiezen uit retreats met vaste data of je kiest voor een individueel coaching retreat.

Share

Zoek

Opkomende Retraites & Cursussen

Gratis Ebook

Wil je leren hoe jij je in 5 minuten tijd weer ontspannen voelt en volledig gefocused? 

Download mijn E book : De kracht van AA

Aanmelden voor deze cursus

Aanmelden voor deze retraite

Aanmelden voltooid!

Je kunt nu ontspannen!

Het is nu mijn beurt. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.