Zoek
Sluit dit zoekvak.

Alleen op stilte retraite | 6 redenen waarom dit goed voor je is.

Alleen op stilte retraite gaan is misschien best spannend maar het levert je ontzettend veel op. In dit blog geef ik je 6 goede redenen om dit avontuur aan te gaan.

6 Redenen om alleen op stilte retraite te gaan

1 Stap uit je omgeving

2 Sneller zelfinzicht

3 Diepere ontspanning

4 Alleen jij bepaalt

5 Je voelt je krachtiger

6 Je kunt beter alles relativeren

1 Stap uit je omgeving.

Dit is een goede reden maar tevens ook een moeilijke om te doen. Juist je veilige en vertrouwde omgeving houdt je tegen om de stap te wagen. Dat is het moment waarop je de verandering inzet. Iets in jou roept hierom maar toch zet je vaak niet door. Bedenk dat je er veel voor terug krijgt. Je kunt er weer even tegen, doet nieuwe ervaringen op en hebt weer energie.

Wat vooral bij deze reden ook belangrijk is, dat als je alleen een stilte retraite doet je ook uit de verhalen van iedereen uit je omgeving stapt. In je omgeving ben je vaak druk met allerlei problemen die niet van jou zijn. Ga je alleen op reis dan kun je dit even helemaal los laten en je echt alleen focussen op jezelf.

2 Sneller inzicht

Doordat je stilte retraite alleen doorbrengt, gaat het proces sneller. Je bent niet afgeleid door anderen en hun problemen en kunt je daardoor sneller op jezelf richten. Dit zorgt er dan weer voor dat je ook sneller tot zelfinzicht komt.

3 Diepere ontspanning

Doordat je alleen dit proces aangaat, zal je merken dat je ook beter kunt gaan ontspannen. Juist door even niets bekends om je heen te hebben, kun je ook alle daarbij horende zorgen los laten. Bovendien ben je in de ongerepte natuur. En dat helpt ook mee om je beter te ontspannen. Dan nog de heerlijke zee en zon er bovenop. Dat draagt er ook toe bij dat je je heerlijk vrij voelt.

4 Alleen jij bepaalt

Deze reden vind ik ook heel waardevol. Zodra je voor het eerst alleen weg gaat, zal je merken dat je met niemand rekening hoeft te houden. je hoeft niet te vragen wat de ander wil en kunt helemaal doen wat jij wil. En dat is genieten. Als je even helemaal niets wil, als alleen liggen en slapen dan kan dat ook. Er is niemand die je tegen houdt. En dat geeft een heel vrij en ontspannen gevoel. Het lijkt vaak niet zo uitnodigend om helemaal alleen te zijn, maar als je het eenmaal bent dan is het toch heel fijn.

5 Je voelt je krachtiger

Deze reden heeft vooral te maken met als je de stap eenmaal hebt gemaakt, dan voel je je sterk. En mag je trots op jezelf zijn dat je dat toch maar hebt gedaan. Dingen waar je tegenop ziet maar toch uiteindelijk doet, geven je een gevoel van kracht. En alleen een reis ondernemen is iets waar je misschien in eerste instantie tegen op ziet, maar als je het eenmaal hebt gedaan, dan geeft je dit zo’n krachtig gevoel. Tevens helpt het je ook om je meer onafhankelijk op te stellen. En stevig en stabiel op je eigen benen te staan.

6 Je kunt alles beter relativeren

Als je alleen op stilte retraite bent, dan hoort hier ook vaak een simpel en basis verblijf bij. Natuurlijk kun je jezelf trakteren op een grote suite in een 5 sterren hotel met zwembad en topservice maar bij het op retraite gaan hoort ook het je even terug trekken uit de wereld. verblijven in de natuur met alleen de hoogstnodige zaken is vele malen effectiever voor geestelijke rust, dan luxe met van alles erop en eraan.

Juist in het simpele en alleen de basisbehoeften schuilt vrijheid. Je hoeft je nergens druk om te maken, het is er toch niet. En je gaat ervaren dat dit bijdraagt tot meer geluk. Des te meer spullen, des te meer zorgen. Het loslaten van materiele zaken geeft ruimte en leidt tot diepere ontspanning.

En dit leidt weer tot relativeren. Als je weer thuis bent, zal je merken dat veel zaken helemaal niet nodig zijn. Dat je je vaker zorgen maakt, dan nodig is om zaken die je ook prima kunt missen.

Een stilte retraite houdt meer in

Je zoekt de stilte in de natuur niet alleen op, je verbindt je er ook mee. En dat heeft tijd nodig. Als je langer verblijft, kun je echt de tijd nemen om aan de stilte te wennen. Ook het lichaam heeft tijd nodig om zich te kunnen ontladen van alle opgebouwde spanning die het vast houdt. Met een stilte retraite ga je die tijd nemen om echt tot rust te komen. Want zodra je echt tot rust komt, merk je dat je lichaam zich ontlaadt. En zo ervaar je van binnen weer kalmte. Dan pas kom je tot jezelf. Alsof je weer thuis komt in jezelf waar al jouw antwoorden op jouw vragen al klaar liggen.

Alleen op stilte retraite voor je spirituele ontwikkeling

Tijdens het stilte retraite doe je, door niets te doen, het meest belangrijke werk. Je baant je een weg naar binnen om erachter te komen wat je echt nodig hebt en wat je echt wil. Je kunt je zo spiritueel verder ontwikkelen. Wat is jouw levensdoel en wat wil jij nu eigenlijk echt? In de stilte komt onder alle drukte van gedachten en emoties jouw antwoord op jouw vraag tevoorschijn.

Wil jij ook een keer alleen op stilte retraite?

Kom dan naar Sardinie naar ons retreat center en ervaar zelf hoe helend dit voor je geest en lichaam is.

Share

Zoek

Opkomende Retraites & Cursussen

Gratis Ebook

Wil je leren hoe jij je in 5 minuten tijd weer ontspannen voelt en volledig gefocused? 

Download mijn E book : De kracht van AA

Aanmelden voor deze cursus

Aanmelden voor deze retraite

Aanmelden voltooid!

Je kunt nu ontspannen!

Het is nu mijn beurt. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.