Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het Levenspad | Tijdens een coaching retreat leer je jezelf beter kennen.

Het Levenspad is een methode die ik heb ontwikkeld voor de individuele coaching. Ik maak gebruik van de Archetypen van Carl Jung, de Creatiespiraal van Marinus Knoope en De Reis van de held van Campbell.

Het Levenspad helpt je verder op weg.

Gedurende je leven heb je geregeld het gevoel dat je vast loopt of in cirkels ronddwaalt. Je ziet even niet meer waar je naartoe wil. Op deze momenten is het fijn om dan even een duwtje in de rug te krijgen in de juiste richting. Voor mij is dit waar coaching om gaat. Allemaal heb je soms een moment waarbij je iemand nodig hebt die je kan laten reflecteren. En met zachte druk je helpt jouw levenspad weer verder te bewandelen.

Het levenspad

Het Levenspad is ontstaan doordat ik zelf meerdere malen vastliep en op zoek ging naar methoden die mij konden helpen. En er zijn er zoveel. Ik probeerde astrologie, Human design, Het Talentenspel, Kernkwadranten en nog veel meer. Na het goed bestuderen van deze methoden kwam ik tot de conclusie dat ze teruggevoerd kunnen worden naar de archetypen. Deze archetypen zijn symbolisch opgeslagen in het onderbewuste. Het leren begrijpen van de boodschap van de archetypen is dus van belang om het onderbewuste te kunnen lezen. In het onderbewuste liggen de antwoorden opgeslagen op al je vragen met betrekking tot jouw levenspad.

Het onderbewuste

Als je geboren wordt, is er al een duidelijk levenspad voor je uitgelegd. Maar gaanderweg wordt dit pad steeds onduidelijker. Je maakt van alles mee, sluit je af en staat niet meer helemaal onbevangen open voor wat het leven je aanbiedt. Alles waar je je voor afsluit zet zich vast in je onderbewuste. Een mooie manier om hier weer bij te komen is het werken met het innerlijk Kind. Jouw kinddeel dat deze dingen heeft meegemaakt horen en voelen geeft je als volwassene een goed inzicht in jouw onderbewuste. Wat belangrijk is, dat je niet gaat praten over je innerlijk kind of wat het heeft meegemaakt. maar dat je het gaat voelen, de emoties gaat doorvoelen en aanwezig laat zijn.

De Creatiespiraal

Als jaren probeer ik zoveel mogelijk met de seizoenen en de natuur mee te gaan en mijn energie ook op dezelfde manier te laten stromen. Zo mag in de lente je plan gaan groeien en zichtbaar worden. In de zomer staat alles in volle bloei en kracht. De herfst vraagt om minder energie en gaat over bezinning. In de winter gaat het ook over in jezelf keren en brainstormen. Dit heeft tot resultaat dat ik meer in contact sta met mijn lichaam en mijzelf. En dus sneller kan aanvoelen als de balans is verstoord.

Toen ik de creatiespiraal van Knoope bestudeerde kwamen vele puzzelstukjes op zijn plaats. Deze spiraal beschrijft exact de verschillende stappen die je doorloopt als je een wens of idee wilt gaan doen uitkomen. of dit nu zakelijk is of prive. En deze stappen zijn gebonden aan de energiebewegingen van de seizoenen wat mij betreft. Belangrijk is dat er vaak sabotage plaats vindt op bepaalde stappen. Om te zorgen dat je die stap toch kunt doorlopen is het belangrijk uit te vinden wat er gebeurt en waar jij kunt ingrijpen om ervoor te zorgen dat dit niet meer gebeurt.

De Archetypen

Met de Archetypen bekijk ik die sabotage samen met jou. je komt erachter waar je weerstand voelt.In dit stadium gebruik ik ook vaak een lichte hypnose in een sessie, om erachter te komen waar de weerstand vandaan komt. Door de diepe ontspanning is dit makkelijker te voelen. Het voelen van emoties en lichamelijke sensaties geeft een eerlijk beeld wat er werkelijk speelt. Door de archetypen te koppelen aan de kwaliteiten van de Kernkwadranten en het Enneagram wordt het voor jou ook duidelijker wat jouw kwaliteiten zijn en wat niet. Het voelt ook als een opluchting als je weet wat je niet kunt en dus ook niet hoeft te doen.

De reis van de held

Dan zal ik je dmv kaarten laten ervaren op welke plek je je bevindt tijdens jouw reis. Deze reis maak je steeds weer als je ervoor gaat iets te leren in je leven. Als je ziel zich open stelt om te groeien. In dit deel van het proces voel je waar jij bent op dit moment op je reis. Ben je aan het begin en ga je vertrekken? Of ben je halverwege en weet je even niet hoe je verder moet?

Of ben je aan het einde van deze reis gekomen en kun je jouw succes niet ontvangen?

Ook dit is heel belangrijk te weten zodat je jouw reis kunt vervolgen en de obstakels tijdens de reis kunt nemen als een held. Hiervoor heb je een paar kwaliteiten nodig die we allemaal hebben. Niet altijd zijn deze al goed ontwikkeld. We hebben kracht en besluitvaardigheid nodig. Die je ontwikkelt tijdens het doorlopen van het Levenspad.

Bodymind in het levenspad

Bodymind gaat je helpen de kracht en besluitvaardigheid te ontwikkelen die je nodig hebt om je reis goed te vervolgen en vooral ook met succes af te sluiten. Ik zeg altijd dat alles moet beklijven. Dus van de “bek”naar het lijf. Je kunt er veel over praten, lezen, denken of weten maar uiteindelijk moet het lichaam het weten. En dat doet het door het te voelen, te ervaren. Anders kom je niet verder. Dit is de meest belangrijke stap van de methode en die mag niet worden overgeslagen. Ik gebruik hiervoor muziek, ritme, dans, beweging, klank, yoga, meditatie en nog meer om los te maken wat los gelaten mag worden en te versterken wat sterker mag worden. Het lichaam werkt altijd samen met de geest en dit samenspel zorgt ervoor dat jij krachtiger wordt en in evenwicht zodat je besluiten kunt nemen.

Bang voor verkeerde beslissingen?

Als je beslist vanuit je hart is het op dat moment altijd de juiste beslissing. Ook al blijkt later dat je het fout hebt gedaan, dan nog was het op dat moment de juiste beslissing. Fouten dienen om verder te groeien in het leven. Zonder fouten gebeurt dit niet. Dus trek lering van je fouten en groei verder. Met familieopstellingen en systemisch werk kan ik je helpen van slachtofferrol naar verantwoordelijke te bewegen. Zodat je het leven in een ander licht gaat zien en voelen. Dit voelt lichter en uiteindelijk alsof het vanzelf gaat, het leven stroomt door je heen.

Werken met het Levenspad op Sardinie

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Dan is een individueel coaching retreat op Sardinie iets voor jou!

Neem contact op met mij en samen bekijken we dan of het Levenspad jou verder kan helpen. Om hiermee te werken heb je geen ervaring nodig. Wel is het van belang dat je open staat om te leren en zelf verantwoordelijkheid te nemen voor jouw leven.

Share

Zoek

Opkomende Retraites & Cursussen

Gratis Ebook

Wil je leren hoe jij je in 5 minuten tijd weer ontspannen voelt en volledig gefocused? 

Download mijn E book : De kracht van AA

Aanmelden voor deze cursus

Aanmelden voor deze retraite

Aanmelden voltooid!

Je kunt nu ontspannen!

Het is nu mijn beurt. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.