Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Zelfhulp methode | Jin Shin Jyutsu is makkelijk te leren.

Zelfhulp methode Jin Shin Jyutsu is een heel oude Japanse geneeskunst. Het is gebaseerd op aanraking en ademhaling. Aanraking is misschien wel de oudste manier van genezen. Intuïtief leggen we vaak onze handen daar waar we pijn voelen of bij anderen waar ze pijn voelen. Wanneer je je stoot, wrijf je automatisch over de pijnlijke plek. Bij iemand die het moeilijk heeft, leg je een arm om de schouder. We kunnen dit ook bewust doen.

Energie

Wij leven dankzij de energie die ons lichaam doorstroomt en ons voortdurend oplaadt. Deze energie houdt ons energiek en gezond. Moeheid kan komen doordat de energie niet meer gemakkelijk door ons lichaam stroomt. Het lichaam raakt uit balans en kwaaltjes en ziekte ontstaan, zowel van lichaam als geest.
Jin Shin Jyutsu is een eenvoudige methode om jezelf te helpen de energie weer gemakkelijk door je lichaam te doen stromen.
Door je handen stroomt energie. Door het aanraken van specifieke lichaamspunten worden de disharmonie in ons lichaam, onze gevoelens en gedachten geharmoniseerd. We houden onze vingers vast of leggen onze handen op bepaalde energiecentra van het lichaam. We kunnen dit bij onszelf en bij elkaar doen.

Door bepaalde plekken aan te raken worden de energiebanen weer ontsloten of in de bestemde banen geleid, zodat het lichaam zichzelf met de weer vrij stromende energie kan helen. Hiermee kun je jezelf en je gezin of de mensen om je heen helpen. Te denken valt aan slaapproblemen, pijn, allergie ongelukken, wratjes, ontsteking, griep, buikpijn, enz.

Energie behandeling

Ik heb een energiebehandeling bedacht gericht op Jin shin Jyutsu, maar ook andere technieken als Holistic Pulsing en osteopathie. Het is een zachte behandeling die geen pijn provoceert. ook gebruik ik soms muziek tijdens de behandeling. Wel leer je tijdens de behandeling meer inzicht te krijgen in je lichaam en waar je blokkades hebt. ook geef ik je aan het einde tips mee om zelf hiermee verder te kunnen.

Zelfhulp methode Jin Shin Jyutsu; een brug tussen oost en west

Mary Burmeister is degene geweest die deze zelfhulp methode naar het Westen heeft gebracht. Ze heeft getracht een brug te slaan tussen de beide visies op geneeskunde. Ze is van mening dat we alle wijsheid al in ons hebben. Het is alleen zaak dit naar boven te laten komen. Voor deze methode gebruik je alleen je ademhaling en je beide handen.

Yoga retreats met zelfhulp methode Jin Shin Jyutsu

Als je bij ons komt voor een retreat, werk je aan ontspanning en meer inzicht in jezelf. Dit doe je zoveel mogelijk buiten in de natuur. Ik geef sessies aan zee of in wandelvorm langs de kust. Ook gebruik ik mijn yogahut voor sessies en behandelingen. Deze is onder een grote boom gebouwd en half open. Deze zelfhulp methode gebruik ik ook in mijn sessies. Zo leer ik je korte grepen die je kunt doen bij het wakker worden of voor het slapen gaan. Of gewoon als je even wilt ontspannen.

Zelfhulp methode Jin Shin Jyutsu op Sardinie

Lijkt het je wel iets om deze zelfhulpmethode ook te leren?

Dan is een mindfulness & yoga reis echt iets voor jou!

Share

Zoeken

Opkomende Retraites & Cursussen

Gratis Ebook

Wil je leren hoe jij je in 5 minuten tijd weer ontspannen voelt en volledig gefocused? 

Download mijn E book : De kracht van AA

Aanmelden voor deze cursus

Aanmelden voor deze retraite

Aanmelden voltooid!

Je kunt nu ontspannen!

Het is nu mijn beurt. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.