Zoek
Sluit dit zoekvak.

Burn out preventie | Voorkomen is beter dan genezen!

Burn out preventie is nodig om ervoor te zorgen dat je niet burn out raakt. Maar misschien heb je dit al een keer meegemaakt en wil je dit niet nog een keer. Ook dan is het goed aan burn out preventie te doen.

Zit je ziek thuis met burn out klachten of ben je bang dat je er tegenaan zit? Als je burn out bent, dan heb je zo weinig energie dat opstaan om naar de w.c. te gaan je al teveel moeite kost. Het geeft je een paniek gevoel. Het idee dat je geen controle meer hebt over je situatie. Je hebt geen idee hoe je hier uit komt en hoe je nu verder moet.

Herkenbaar?

Dan is het nu de hoogste tijd hier iets aan te doen. Vaak wordt geadviseerd bij burn out rust te houden en even niets te ondernemen. Dit kan helpen maar dit is een oplossing voor heftige klachten. Na een rustperiode van maximaal 2 weken is het goed te bekijken of de situatie verbeterd is. Want langer rust houden, werkt depressie in de hand.

Tijd voor Burn out preventie!

Aan de slag dus. Dat voelt misschien nog niet zo in je lijf en leden, maar het is de enige manier om hier uit te komen. Natuurlijk bouw je het rustig op in jouw eigen tempo. Belangrijk is dat je weer leert luisteren naar je lichaam dus als je nog weinig energie hebt doe je weinig. Als je maar een begin maakt.

Wat houdt burn out preventie in?

Je werkt op 3 vlakken:

  • lichaamsbewustzijn
  • ademhaling
  • cognitieve gedragstherapie

In mijn optiek zijn alledrie even belangrijk. Langzaam aan weer bewust worden van je lichaam en aanvoelen hoe het voelt, leert je je geest tot rust te laten komen en beter naar de lichaamssignalen te gaan luisteren. Zodat je de volgende keer eerder al bemerkt wanneer je weer richting overspannenheid gaat.

De ademhaling is je beste raadgever. Op je ademhaling letten en luisteren wat die je vertelt, helpt je ook meer over jezelf te ontdekken en dus sneller erachter te komen als je teveel doet. Tevens kun je met ademhalingsoefeningen leren hoe je stress kunt verwerken. Zodat je lichaam en geest weer bij kunnen komen na een stressvolle periode.

Cognitieve gedragstherapie geeft je inzicht in je gedrag en hoe dit gekoppeld is aan je gedachten. Mindfulness is een belangrijk onderdeel dat gebruikt kan worden. Het beste resultaat heb je als je met alledrie tegelijk aan de slag gaat.

Burn out preventie op Sardinie

Mijn coaching retreats zijn geschikt voor burn out preventie, omdat ik van deze 3 onderdelen gebruik maak en ze tegelijk inzet. Mijn V model maakt gebruik van deze 3 onderdelen en je zal bij mij dus met alledrie aan de slag gaan.

Sardinie is een ongerept eiland waar je nog de stilte kunt ervaren. Zo kun je in een week al merken dat je tot rust komt. Zowel fysiek als mentaal. Maar wat belangrijker is, je hebt meteen tools gekregen om dit ook thuis toe te passen. je hebt zelfinzicht verkregen en geleerd hoe je beter met stress kunt omgaan. Vraag niet om lagere lasten maar om sterkere schouders.

Resultaat

  • andere omgeving sneller tot rust
  • stilte en natuur maakt geest leeg
  • tools om thuis toe te passen
  • beter omgaan met stress
  • verhogen belastbaarheid
  • Krachtiger lichaam

Share

Zoek

Opkomende Retraites & Cursussen

Gratis Ebook

Wil je leren hoe jij je in 5 minuten tijd weer ontspannen voelt en volledig gefocused? 

Download mijn E book : De kracht van AA

Aanmelden voor deze cursus

Aanmelden voor deze retraite

Aanmelden voltooid!

Je kunt nu ontspannen!

Het is nu mijn beurt. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.