Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Yoga op Sardinie | Ik leerde hier wat yoga echt inhoudt.

Yoga op Sardinie was voor mij een eye opener. Pas toen ik hier op dit prachtige eiland kwam wonen, ontdekte ik wat yoga inhoudt.

Wat ging er aan vooraf?

Toen ik nog op school zat, wilde ik niets liever dan chirurg worden. Maar ik werd uitgeloot en moest een ander plan bedenken. Mijn tweede keus was psychologie en hoewel ik erg geïnteresseerd was in de geest van de mens, was dit niet mijn studie. Weer werden mensen in een hokje geplaatst dmv ze allerlei test en onderzoeken te laten doen. Aan de hand van de uitslag hiervan werd bepaald, welk ziektebeeld ze hadden volgens de DSM. Zodat je meteen met het behandelplan kon starten. Ik heb nog wel geprobeerd bij een ziekenhuis te gaan werken en een opleiding tot OK assistente te volgen. Maar hier vond men mij ook niet geschikt voor. Teleurgesteld ging ik werken in het café en werd daar bedrijfsleider.

Toch studeren

Uiteindelijk toch maar weer naar school. Ik vond de opleiding Mensendieck therapie. Deze opleiding trok mij vooral aan omdat er gekeken werd naar de hele mens en niet alleen het klachtgebied. Maar al tijdens de opleiding, en vooral tijdens mijn laatste stage in het academisch ziekenhuis, werd mij duidelijk dat ook deze vorm van therapie gebaseerd was op protocollen en “hokjes” en ook hier vond ik niet wat ik zocht. 

Ik ben toen helemaal uit de gezondheidszorg gestapt en heb me gericht op mijn passie voor theater. Ik ben bij Joop van de Ende gaan werken in de techniek. En ondertussen had ik mijn eigen danstheater met mijn zusje. Hier kon ik in ieder geval veel van mijn gedachtenspinsels in kwijt. En door het maken van de theaterstukken en het steeds bestuderen van de thema’s die ik had gekozen, kwam ik steeds meer in de richting die ik zocht. Alleen had ik dit zelf nog niet door.

Yoga op Sardinie

Toen ik in 2007 besloten heb om naar Sardinie te emigreren met mijn man Toni en zoon Jim, kwamen steeds meer puzzelstukjes op zijn plek terecht. Ik leerde swami Siddharta kennen,. Zij was al aardig op leeftijd en had 35 jaar in ashrams door gebracht. Zij leerde mij wat yoga echt inhoudt. Haar yoga was eigenlijk heel saai. We deden vaak niet meer dan 4 houdingen in een les van anderhalf uur. Ik leerde bij haar wat geduld betekent. En hoe belangrijk het is te vertragen, echt contact met jezelf te maken. Zodat je geest kan waarnemen wat er in je om gaat. Dit heeft tijd nodig, want de geest wil het liefst vooruit snellen. Geduldig bij het lichaam aanwezig blijven.

Mindfulness op Sardinie

Ook ik leerde wat mindfulness was en ging dit vooral zelf ervaren. Sardinie is een echt mindful eiland. Men leeft hier vaak alleen in het moment. Vooruit plannen doet hier bijna niemand. Dat vind ik niet altijd even makkelijk als echte vooruitplanner. Af en toe had ik weerstand hiertegen. Maar juist op het moment dat ik even niets meer deed, merkte ik dat over het algemeen ook prettig was niet al te veel te plannen.

Yoga op Sardinie heeft me geleerd te gaan staan voor wie ik ben

Inmiddels na vele studies en het bestuderen van verschillende therapie vormen, kom ik er steeds meer achter dat het gaat om jezelf en hoe jij in het leven wilt staan. Elke actie heeft gevolgen, en je kunt zelf kiezen voor welke actie je gaat in elke situatie. Ieder mens is uniek en heeft zijn/haar eigen weg te gaan in het leven. Het gaat erom hier achter te komen. En dit doe je vooral door naar jezelf te luisteren.

Naar jezelf luisteren, hoe doe je dat?

Door af en toe te stoppen met doen en te beginnen met zijn. Niets doen, alleen ademen en met je aandacht in je lichaam blijven. Korte meditaties als het ware. Je hiervan bewust zijn en dit meerdere keren per dag toe te passen, brengt al heel veel verlichting en prettiger leven. Belangrijk is je eigen tempo te volgen. Wees geduldig met jezelf en richt je niet op de uitkomst. Laat na elke uitademing los en rust in de pauze, hopend op een goed nieuw begin!

Yoga op Sardinie

Wil jij ook ervaren wat ik heb ervaren? Lijkt het je fijn om bij ons te verblijven op Sardinie en te genieten van bodymind en yoga lessen, mindfulness en ademhaling sessies?

Misschien is een mindfulness en yoga reis wel iets voor jou!

Share

Zoeken

Opkomende Retraites & Cursussen

Gratis Ebook

Wil je leren hoe jij je in 5 minuten tijd weer ontspannen voelt en volledig gefocused? 

Download mijn E book : De kracht van AA

Aanmelden voor deze cursus

Aanmelden voor deze retraite

Aanmelden voltooid!

Je kunt nu ontspannen!

Het is nu mijn beurt. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.