Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Trauma verwerken| Yoga hielp mij van mijn schildklierklachten af.

Trauma verwerken met yoga is zeer effectief. Eduard had dit niet direct voor ogen. Hij zag zichzelf nog niet op een yogamatje zitten. Ik legde hem uit dat yoga voor iedereen is en dat ik het zou aanpassen op zijn mogelijkheden.

Ervaring Eduard, zijn verhaal

Eduard is 58 jaar en heeft een intensieve individuele coaching retraite met trauma verwerken geboekt.

Hij vertelt: Ik had er in eerste instantie niet echt veel mee op. Ik heb 40 jaar als koelmonteur gewerkt en wist wel dat het roer om moest. Maar niet hoe. Mindfulness en yoga sprak mij ook niet echt aan. Ik zag mezelf nog niet op de grond zitten. Maar de locatie en lekker eten spraken me wel aan. Dus toch maar gebeld. Gesproken met Monique. En afgesproken dat ik zou verblijven in een lodge. Toen samen een plan bedacht in combinatie met mijn wensen. Ok, ik ga ervoor dacht ik. Ik moet zeggen het was heel anders dan ik had verwacht. Mindfulness is eigenlijk helemaal niet zo zweverig als ik voorheen dacht. Monique weet het duidelijk en helder uit te leggen. En heeft me laten ervaren hoe ik me ontspannen kan. En ook dat ik het nu sneller voel als ik gespannen ben.

Eenmaal thuis:

Ik doe elke dag trouw mijn samengestelde oefeningen. En ik mediteer, wie had dat gedacht! Maar ik voel me nu al een ander mens. Met meer energie en het lijkt wel of ik 10 jaar jonger ben. Ik heb een keer in de maand een skypesessie met Monique zodat ik weer even een steuntje in de rug heb. Hier ben ik erg blij mee. Ik vind haar aanpak prettig en precies wat ik nodig had. Niet te vergeten, en voor mij heel belangrijk, was het eten van Toni een topper en maakte het samen met de coaching tot een topweek!

Mijn aanpak voor trauma verwerken

Eduard was iemand die wist dat het roer volledig om moest. maar hij wist alleen niet hoe. Toen hij bij mij kwam was hij 20 kilo te zwaar, had schildklier problematiek en had hij niet veel zin meer in het leven. Alles zat tegen en iedereen was tegen hem volgens hem en alles overkwam steeds hem.

Ik heb bekeken wat in zijn situatie zou kunnen werken. En we zijn rustig aan begonnen met wat ontspannende oefeningen en ademhalingsoefeningen. De bedoeling was om eerst weer meer lichaamsbewustzijn te ontwikkelen. Hierdoor kwam Eduard er steeds meer achter wat hem nu echt dwars zat. En merkte hij dat hij nog veel negatieve emoties had naar zijn ouders toe. Hier hebben we naar gekeken. En via een familie opstelling kon hij hier uiteindelijk op een andere manier mee omgaan en het verleden laten rusten. Hier gebruik ik ook Ho’opono opono voor, dat is een vergevingsritueel dat je helpt alles los te laten wat je niet meer nodig hebt.

Daarna heb ik een paar yogahoudingen met hem gedaan, die krachtig zijn en hartopeners. Ook heb ik bepaalde yoga oefeningen gedaan die compressie geven op de schildklier om hiermee de werking van de schildklier weer te activeren. Ook hebben we klank gemaakt zodat in het keelgebied trilling gemaakt werd om de energie weer te laten doorstromen.

Het resultaat na een jaar trauma verwerken

Nu heeft hij geen problemen meer aan zijn schildklier,hij is 15 kilo afgevallen en vind het leven toch zo slecht nog niet!

Shake and release oefening

Deze oefening is meestal in het begin een beetje onwennig en gek, maar als je daar over heen stapt, wordt het vanzelf leuk. en dan begint de magie. Zodra je er plezier in begint te krijgen, ga je spanning en stress loslaten. Deze type oefening zet ik veel in bij trauma verwerking.

Wil je ook trauma verwerken op Sardinie?

Ben je er klaar voor om jouw trauma aan te pakken?

Of ben je benieuwd wat jou beperkt in je leven om in je volle kracht te staan en te leven?

En wil je dit wel op Sardinie doen?

Dan is een individuele retraite iets voor jou!

Share

Zoeken

Opkomende Retraites & Cursussen

Gratis Ebook

Wil je leren hoe jij je in 5 minuten tijd weer ontspannen voelt en volledig gefocused? 

Download mijn E book : De kracht van AA

Aanmelden voor deze cursus

Aanmelden voor deze retraite

Aanmelden voltooid!

Je kunt nu ontspannen!

Het is nu mijn beurt. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.