Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Verveling | Het zalige niets doen op Sardinie.

Verveling is niet direct iets wat je opzoekt. We leven in een tijd dat verveling echt niet kan, je hoort druk te zijn ,druk te doen, maar ook weer niet te druk want dan krijg je weer een ander label opgeplakt, zeker als kind. Terwijl kinderen echt uitblinken in zich vervelen. Ze vervelen zich als ze alleen in het gezelschap van volwassenen verkeren. Ze vervelen zich als ze op school zijn en ach ja ze vervelen zich ook … ja wanneer niet?

Met de komst van het digitale tijdperk is er een drastisch einde gekomen aan de verveling. Je kunt nu overal en nergens bezig gehouden worden, in de wachtkamer, op school, thuis. Waar dan ook kun je nu emails checken, social media bijhouden, googlen, surfen of zelfs werken zonder hier een vaste plek voor te hebben. Nooit meer wachten en puffen en steunen van wat duurt het wachten lang, geen spontane gesprekjes meer met medewachtenden. En nooit en dan ook nooit meer verveling. Wat vervelend nu.

Verveling op Sardinie

Op dit eiland gaat alles nog in een veel langzamer tempo en lange wachttijden zijn hier niet vreemd. Zelfs op de spoedeisende hulp is het heel normaal daar uren door te brengen. Het woordje spoed mag gerust weggelaten worden. Mensen hier zijn het gewend en er is niemand die zich druk maakt. Als er dan iemand van buitenaf komt, die in een hoger tempo leeft, valt dat meteen op. En dan merk je pas hoeveel meer stress dit met zich mee brengt.

Verveling is belangrijk

Door je te vervelen kom je dichter bij je eigen echte kern, je innerlijke bron van wijsheid. Hoe meer je hiervan wordt afgeleid hoe verder je verwijderd raakt van je eigen ik, je hart.

Vroeger ging je op vakantie om bij te komen. Je kwam gestresst van het werk en de reis aan op je bestemming. Maar na een paar dagen nietsdoen en wennen aan het vakantietempo trad dan de ontspanning in. Tot je je op een gegeven moment begon te vervelen. En dan tegen elkaar zei, zo nu is het ook wel weer fijn om naar huis te gaan. Het is goed zo. En uitgerust en opgeladen kwam je weer thuis aan. Nu is dit anders, je moet wifi heb op je vakantieadres. Want ja het kan zijn dat er toch nog even gewerkt moet worden. Tja, dat heb je als je zzper bent. Dan is de winkel eigenlijk altijd open. En je moet ook contact houden met de buitenwereld. Stel je voor dat je iets mist.

Ontspanning

Ontspanning en rust treedt pas echt in als je in de vervelingsstand terecht komt. Maar om daar te komen is het van belang dat je je zo min mogelijk laat afleiden en bezighoudt. Oftewel op zoek naar het zalige niksdoen. Of zoals de italianen het zo mooi noemen La dolce far niente!

Verveling opzoeken bij ons op Sardinie?

Lijkt je dat ook wel iets om weer eens te ervaren hoe saai verveling is?

Kom dan op stilte retraite bij ons op Sardinie. Het lijkt misschien niet direct prettig, maar als je er voor gaat zal je merken hoe fijn het is. Je ontspant helemaal en komt met een frisse geest weer thuis.

Het brengt je;

Share

Zoeken

Opkomende Retraites & Cursussen

Gratis Ebook

Wil je leren hoe jij je in 5 minuten tijd weer ontspannen voelt en volledig gefocused? 

Download mijn E book : De kracht van AA

Aanmelden voor deze cursus

Aanmelden voor deze retraite

Aanmelden voltooid!

Je kunt nu ontspannen!

Het is nu mijn beurt. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.