Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rustvakantie | Dat is juist nu een heel goed idee!

Rustvakantie is een retraite vakantie die ervoor zorgt dat je meer ontspant dan op een gewone vakantie. Tijdens een rustvakantie kun je alle stress ontladen, alle negativiteit loslaten en je weer oplaadt met nieuwe, frisse energie.

Ontspannen

Vaak denk je dat even ertussen uit je helpt om weer energie op te doen en te ontspannen. Maar zodra je weer thuis bent, is de ontspanning en het vakantiegevoel vaak snel weer weg. Tijdens een rustvakantie leer je hoe je dieper kunt ontspannen. En hoe je dit thuis ook kunt toepassen.

Reservetank

Ik vergelijk het vaak met een auto. Je kunt als de benzine bijna op is, gaan tanken. Maar vaak denk je dat je nog een reservetank vol hebt, maar dan is ook deze bijna leeg. Je denkt dat je heel veel aan kunt. En dat is ook zo, maar vaak ben je al op de reserve tank aan het rijden, terwijl je denkt dat er nog voldoende is. En de reserve tank kun je het beste alleen aanspreken als het echt noodzakelijk is. Dus op tijd bijtanken is belangrijk ook voor je gezondheid. Waarom dan?

Een rustvakantie leert je met stress omgaan

Je weet vast wel dat stress meehelpt aan het verlagen van je gezondheid. En dat is niet de stress op zich, want dat is een natuurlijke reactie die door het lichaam in gang wordt gezet als er een situatie ontstaat, waarin je moet overleven. Je lichaam maakt je klaar om te vechten of te vluchten. Maar tegenwoordig zijn er zoveel prikkels die dit proces al in gang zetten, dat je vaak niet eens meer weet of je stress hebt.

Herken je dit?

Harder en sneller praten

Sneller lopen

Mopperen

Dingen vergeten

Niets afmaken

Onrust

Veel tegelijk doen

Slecht slapen

Dit zijn allemaal kenmerken van een verhoogd stress level.

Emoties als angst, irritatie, woede, schaamte, schuld zorgen ervoor dat je gespannen raakt. Onze emoties zijn reactief en ons lichaam reageert hier op door zich klaar te maken om te vechten, vluchten of te bevriezen.

Nu hoef je je niet meteen zorgen te maken. Kijk eerlijk naar jezelf en herken deze emoties en kenmerken bij jezelf. Want dan kun je actie ondernemen. Het lichaam kan zich voorbereiden op stress, daar is het voor gemaakt. Maar het heeft wel herstel nodig om bij te komen. En dus is het belangrijk te leren sneller deze kenmerken te herkennen zodat je meteen je lichaam en je brein kunt laten uitrusten. Dus niet wachten tot je op de reserve tank rijdt en al last hebt van zware lichamelijke klachten en pijn. Dat is een teken dat je te lang gewacht hebt. En dan kost het meer tijd en energie om weer tot rust te komen. Dit kan uiteindelijk leiden tot een burn out.

Rustvakantie met yoga en mindfulness

Tijdens onze ontspanningsreis staat Bodymind centraal. Je geest weer verbinden aan je lichaam. Want juist het lichaam kan je leren sneller de signalen op te pikken. Bodymind oefeningen zorgen voor een verhoogde activiteit in die hersenstructuren die verantwoordelijk zijn voor het zelf reguleren van het lichaam. Dat betekent dat ons zelf genezend vermogen zo wordt aangesproken en er voor zorgt dat ons lichaam weer tot rust komt. Ademhaling en lichaamsbeweging zorgen voor het opheffen van blokkades in het lichaam zodat energie weer beter kan doorstromen naar alle plekken in ons lichaam

Levensenergie

In alle oosterse geneeskunde leer je dat je levensenergie nodig hebt om gezond te kunnen leven. Dit is het geheim van de Blue zone gebieden, daar waar mensen het gezondst oud worden. Deze levens energie doe je op in de natuur. Daar waar je je weer verbindt met de aarde onder je en de lucht om je heen. En als hier ook water zichtbaar is en hoorbaar, dan verbind je je ook met het element water. De zon is het element vuur. Samen zorgen ze voor de nodige levensenergie die je nodig hebt om je lichaam en brein gezond te houden.

Retraite in italie

Een retraite in Italie heeft al deze ingrediënten. En die zorgen ervoor dat als ik een Bodymind training houd op deze rotsen, dat je veel gezonde levensenergie kunt opnemen. Je kunt als je thuis bent zo’n Sunny mind moment weer voor je halen. En dan is de kracht van deze levensenergie ook weer voelbaar.

Rustvakantie op Sardinie

Ben jij toe aan ontspanning?

En wil je dat graag doen op een mooie locatie met yoga en meditatie?

Dan is een yoga retreat echt iets voor jou!

Je kunt natuurlijk ook alleen naar ons komen voor individuele coaching of een stilte retraite.

Share

Zoek

Opkomende Retraites & Cursussen

Gratis Ebook

Wil je leren hoe jij je in 5 minuten tijd weer ontspannen voelt en volledig gefocused? 

Download mijn E book : De kracht van AA

Aanmelden voor deze cursus

Aanmelden voor deze retraite

Aanmelden voltooid!

Je kunt nu ontspannen!

Het is nu mijn beurt. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.