Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tot rust komen | Diana zocht naar stilte maar vond meer.

Tot rust komen, dat was haar antwoord toen ik Diana vroeg wat ze nodig had. Ze komt inmiddels alweer 5 jaar elk jaar voor een week broodnodige rust.

Maar tot rust komen bleek anders uit te pakken.

Nadat ze een paar Bodymind lessen had gevolgd tijdens een vakantie met haar man en dochter, leek het haar een goed idee mee te doen met een groepsretreat. Ze had genoten van de lessen en via het youtube kanaal kon ze sommige oefeningen thuis blijven doen. Maar dat is toch anders als op Sardinie onder de pijnbomen aan zee. Dus ze meldde zich aan voor de adem retraite.

Zware periode in haar leven

Diana is 52 jaar en heeft een heel zwaar leven al achter zich liggen. Ze heeft heel veel meegemaakt en ook al een behoorlijk traject achter de rug. Ze heeft al het nodige gedaan om aan zichzelf te werken.

Zelf kan ze hier makkelijk overheen praten en vindt ze dat het allemaal wel meevalt. Maar tijdens de ademreis werd ze geconfronteerd met verschillende emoties en herinneringen. Ze nam het moedige besluit om zich op te geven voor een individueel coaching retreat.

De zee, de rotsen, het strand en de vriendelijke mensen zijn voor Diana vertrouwd en dat maakte dat ze uiteindelijk koos om dit avontuur aan te gaan.

Tot rust komen samen met haar man op Sardinie

Diana gaat al jaren naar Sardinie op vakantie en allebei zijn ze verliefd geworden op dit ongerepte en diverse eiland, dat vooral rust en ruimte biedt. Diana ervaart dit telkens weer als ze op vakantie is. En daarom durft ze uiteindelijk de stap te wagen om alleen op reis te gaan. Ze is inmiddels al bekend bij ons retreat center en het voelt voor haar veilig en vertrouwd om nu alleen zonder haar man bij ons te verblijven. En ze weet dat het coaching retreat haar ook zal helpen. Ook al vindt ze het ook spannend. Even twijfelde ze of ze het wel zou doorzetten, maar uiteindelijk hakt ze de knoop door en boekt een vlucht.

Tot rust komen in combinatie met coaching

Als je erg moe en uitgeput bent, omdat je behoorlijk veel op je bord hebt, dan kun je alleen nog maar verlangen naar tot rust komen. Maar als je eenmaal in de rust bent, de stilte, dan kan het ook op je afkomen. Zeker als je niet gewend bent regelmatig even in stilte te verblijven. Diana vond dit de eerste keer ook heel lastig. Ook al vond ze het fijn dat er voor haar werd gezorgd en genoot ze van de sessies en lessen, de momenten alleen waren niet altijd gemakkelijk.

Toch zette ze door en tijdens de coaching bracht ze in wat er door haar hoofd speelde. En gaandeweg merkte ze dat er meer helderheid in haar hoofd kwam. Doordat ze weer oog kreeg voor alles wat er om haar heen was. Ze genoot elke avond van de zonsondergang op zee vanaf haar eigen terras. En alle sterren die zichtbaar zijn in de nacht. En het geluid wat de vogels ’s ochtends.

Tot rust komen

Het lijkt zo heerlijk, even helemaal niets, maar als je dit niet gewend bent, dan kunnen de gedachten en emoties zich ineens sterker aan je opdringen. Dat is iets waar je even door heen moet. Om uiteindelijk echt tot rust te komen. Daarom is begeleiding hierbij wel gewenst. Als je heel druk bent en veel hebt meegemaakt in je leven, dan is het goed om de rust op te zoeken in combinatie met begeleiding.

Ik werk met lichaamsgerichte traumaverwerking en ademwerk dat je kan helpen beetje bij beetje de golf van emoties te kanaliseren. Als je last hebt van teveel stress en of angst gevoelens, dan is het goed rust te combineren met coaching sessies. Zodat je een burn out kunt voorkomen of beter kunt herstellen.

Hoe was Diana haar ervaring?

Ik ervaar de coaching van Monique als warm, liefdevol en empatisch. Monique blijft zich ontwikkelen en heeft veel kennis op veel gebieden.
Dat maakt dat je je gehoord voelt.
Ze doet haar werk met veel empathie en denkt graag met je mee.
Thuis is het fijn dat de coaching kan worden ontvangen via beeldzorg.
Monique reageert snel als je coaching oid nodig hebt.

De maaltijden van Toni zijn heerlijk, hij bereid alles vers en neemt de tijd om te koken en dat proef
je. Ondanks dat ik al vaker bent geweest, zijn er weinig dezelfde maaltijden geweest.
Je krijg meer dan genoeg en wat ik niet opkreeg at ik de andere dag als lunch. Monique en Toni zijn ontzettende lieve, warme, hardwerkende mensen.
Ze doen er alles aan om hun gasten het naar hun zin te maken.
Ik voel me er altijd erg welkom en thuis, we hebben alweer een weekje voor dit jaar geboekt.

Tot rust komen op Sardinie

Sardinie is een heerlijk ongerept en rustig eiland, perfect om even bij te komen en je weer op te laden.

Wil je graag rust en helemaal niets om je heen, alleen stilte en jijzelf?

Dan is een stilte retraite echt iets voor jou!

Wil je graag wat begeleiding of is het de eerste keer dat je dit gaat ondernemen?

Dan is een coaching retreat iets voor jou!

Share

Zoek

Opkomende Retraites & Cursussen

Gratis Ebook

Wil je leren hoe jij je in 5 minuten tijd weer ontspannen voelt en volledig gefocused? 

Download mijn E book : De kracht van AA

Aanmelden voor deze cursus

Aanmelden voor deze retraite

Aanmelden voltooid!

Je kunt nu ontspannen!

Het is nu mijn beurt. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.