Zoek
Sluit dit zoekvak.

Home / Online cursus Gezond ademen

Online cursus Gezond ademen

Gezond ademen lijkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. Steeds meer mensen ontdekken dat ze chronisch hyperventileren. daarom is het goed te ontdekken hoe het met jouw ademkwaliteit is gesteld.

Superleuk al die ademtrainingen

En wat fijn dat ademwerk een trend begint te worden

Maar waar mij het om gaat is, hoe is het met de basis ?

Hoe is het met jouw ademhaling gesteld als je ontspannen bent?

Gezond ademen is erg belangrijk voor je gezondheid. Meer dan je denkt misschien. Onze eerste voeding is de ademhaling. Wat we daarbij vaak denken is dat het belangrijker is om zuurstof in te ademen. En dat het koolzuur wat we uitademen, afval is dat we uitstoten. De kooldioxide wordt door de planten weer opgenomen en omgezet in zuurstof.

 

 

Kooldioxide

Maar juist die koolzuur is belangrijk voor jou. De kooldioxide zorgt ervoor dat zuurstof zich in het bloed aan de Hemoglobine bindt en op de juiste plaatsen en opde juiste momenten los gelaten wordt. Kooldioxide reguleert de organen. Juist als je teveel kooldioxide uitademt, komt er een disbalans in het lichaam dat klachten veroorzaakt. Klachten die je vaak niet direct linkt aan verkeerd ademen. Chronisch hyperventileren is een veelvoorkomende aandoening die zelden wordt gediagnosticeerd. Door overprikkeling, teveel stress, te weinig rust en ontspanning teveel belasting en onverwerkt trauma zal chronisch hyperventileren een normale manier van ademen worden.

Mijn advies is om eerst de ademkwaliteit te verbeteren en dan pas bij het aanhouden van klachten verder te gaan zoeken.

Wat heb je te verliezen?

Klachten ongezond ademen

 • paniekaanvallen
 • angstaanvallen
 • benauwdheid
 • astma
 • COPD
 • hoge bloeddruk
 • slecht slapen
 • verstopte neus
 • zenuwachtig
 • onrustig
 • huidaandoeningen,
 • allergieen
 • snurken/apneu

 

Resultaat na verbeteren adem

 • Betere nachtrust
 • Minder snurken/ opheffen slaapapneu
 • Verhoging immuunsysteem
 • Betere bloedcirculatie
 • Luchtwegklachten verminderen
 • Betere concentratie
 • Dieper ontspannen
 • Betere belastbaarheid
 • Verbetering conditie
 • Meer energie
 • Geen verstopte neus meer
 • Allergieen / huidaandoeningen verminderen
 • Geen angst/paniek aanval meer

Mijn ervaring

Toen ik 28 jaar was had ik een acute hyperventilatieaanval maar ik wist dit niet. Ik was druk bezig en opeens begonnen mijn handen zo erg te tintelen dat het leek of alle kracht weg begon te vallen. Ook kon ik mijn vingers niet meer bewegen en ook mijn armen begonnen slap te worden. Toen raakte ik in paniek, ik wist niet wat me ineens overkwam. Toen begonnen ook mijn voeten en armen uit te vallen en werd het steeds erger. Ik werd naar de eerste hulp gebracht en daar in een bed gelegd. Vervolgens werd mij uitgelegd dat ik een acute hyperventilatieaanval had. Ik dacht hoe kan dat? Ik was mij helemaal niet bewust dat ik slecht ademde of het benauwd had.

 

Leren gezond ademen

Daarna ben ik vele verschillende ademtechnieken gaan leren om te leren hoe ik het hyperventilatie om moest gaan. Dat heeft me veel gebracht en ik leerde een paniekaanval te herkennen en hier mee om te gaan. Toch kwam ik er recentelijk achter dat ik nog steeds chronisch teveel ademde. Dankzij de Buteyko methode heb ik geleerd hoe ik minder kan ademen. Dit heeft ervoor gezorgd dat mijn conditie verbeterde, ik weer beter kon ontspannen, mijn slaap verbeterde, mijn huid minder droog werd en ik mij minder nerveus voel.

Online ademcursus- Gezond ademen

Ik ben van mening dat het goed is eerst weer gezond te leren adem halen. Zodat je weer minder ademt en eerst leert rust in de ademhaling te creeeren. Zo leer je weer vertrouwen te krijgen in het ademen.

Tijdens deze online cursus zal ik 4 keer een coaching gesprek met je hebben. Waarbij we de ademhaling nader gaan bekijken en zal ik je inzicht geven in je ademhaling. Dan zal ik je oefeningen geven die je kunt toepassen om je ademen te verbeteren.

Deze cursus duurt in totaal 3 maanden, omdat het tijd nodig heeft om je adem te resetten. De coaching gesprekken zijn om te bekijken waar jouw manier van ademen vandaan komt. In mijn beleving is dit de onderscheiding van andere ademtrainingen. Ik begeleid je persoonlijk en je zorgt zo dat je ademkwaliteit blijvend verbetert.

Deze online cursus is een mooi vervolg als je al eens met een van onze ademreizen bent meegeweest. Op het ademretreat maak je een begin met het verbeteren van je ademhaling en met de online cursus kun je dit toepassen in jouw dagelijks leven en echt de gemeten waarden gaan verbeteren.

Maar je kunt deze online cursus ook altijd boeken als je merkt dat je het nodig hebt een betere ademkwaliteit aan te leren. 

de cursus is individueel dus altijd op jouw wensen aan te passen.

 

Ervaring van anderen

Review van Manuela Merche
Lees verder
Bellissima esperienza, posto incantevole. Monique perfetta nell’accompagnarti nel percorso di consapevolezza. Tony bravissimo, nel farti gustare piatti genuini preparati da lui. Grazie🙏
Review van Miranda Van der Ven
Lees verder
De rust en de fijne ontvangst. Toni en Monique zijn zulke lieve mensen
Review van Annemiek Godefroy
Lees verder
Geniet van zon, zee, prachtige natuur, yoga en meditatie en kom helemaal tot jezelf. genieten met hoofdletter G!
Review van Simone
Lees verder
Monique ziet haarfijn wat er nodig is en geeft dit liefdevol terug. Ik heb veel over mezelf geleerd en voel dat ik nu de keuze kan maken die ik al heel lang wilde maken.
Review van Margje
Lees verder
Spannend maar superblij dat ik het gedaan heb. Ik ben een ander mens!
Review van Teun
Lees verder
Goede, professionele begeleiding van Monique. Je merkt dat ze zeer ervaren is, ze speelt prefect in op ieders situatie. En heerlijke humor ook, daar hou ik van. Ik kom zeker weer!
Review van Wendy
Lees verder
Weer genoten van een heerlijke week bij Monique en Toni in de beach Lodge! Monique is een geweldige coach die je echt weet te raken en je met haar humor en nuchtere kijk op zaken verder weet te helpen. Een lach en een traan liggen heel dicht bij elkaar. Ik heb genoten van het geweldige gezelschap, de waardevolle coachsessies en natuurlijk het heerlijke eten van Toni. Echt een aanrader om een weekje naar toe te gaan, je doet jezelf er een enorm plezier mee. Ik kan er weer even tegenaan!
Review van Johan
Lees verder
Ik heb een prachtige retraite gehad. Veel geleerd van Monique. Super fijne coach die voor mij precies wist te vertellen waar ik aan kan werken. Lekker down to earth en niet te zweverig. Ik heb ongelooflijk veel geleerd. En Toni, wat kan hij koken zeg. Je bevindt je op loopafstand van het strand waar je rustig alles wat je die dag hebt opgedaan kan laten bezinken. Een prachtig gebied, een prima accommodatie en prettige personen om mee te werken. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit iets is wat je jaarlijks moet doen. Even aan jezelf werken op een goeie locatie met leuke mensen.
Review van Anita
Lees verder
Een geweldige mooie plek waar je alle tijd en rust hebt om tot jezelf te komen. Met Monique krijg je een pakket op maat waardoor de hobbels die je op je pad dacht te zien veranderen in een volledige focus op jezelf. Ik heb een heerlijke week gehad! Uiteraard heeft ook het heerlijke eten van Toni en het prachtige weer daar ook een bijdrage aan geleverd 🌞
Review van Loes
Lees verder
In oktober 2017 heb ik een week genoten van een individuele retraite bij Monique en Toni. Een prachtige, inspirerende ervaring. Zowel de inhoud van de 'lessen' en oefeningen als de, met liefde, bereidde maaltijden als de locatie en natuur zijn onvergetelijk, voor mij geweest. Absolute aanrader.
Review van Rosella
Lees verder
Penso che chi ha vissuto questa esperienza con Monique, non la dimenticherà mai più, è una persona che ti trasmette la magia e l'amore della vita.
Review van Fabio
Lees verder
E affascinante fare quello che Monique ci fa fare perché assumendo posizioni inimmaginate ti ritrovi in spazi mentali nuovi e diventi consapevole delle tue possibilità.

Boeking informatie

Breaking through the Barriers of Breathing Een online cursus die je leert hoe je een gezonde basisademhaling kunt ontwikkelen. Je gaat zelf oefenen en hebt 4 individuele sessies van een uur online met mij om ook buiten de ademhaling te bekijken wat er bij jou voor zorgt dat je anders gaat ademen. Het gaat erom eerst een goede basis te leggen. Zodat je weer meer vertrouwen krijgt in je ademhaling en merkt dat je conditie verbetert en je weer kunt ontspannen.
Heldere duidelijke cursus met persoonlijke begeleiding Snel resultaat en verschil verbetert de conditie ontspannen lukt weer verminderen van fysieke klachten
nvt

nvt

4 een op een sessies van een uur online

Gerelateerde blogs

Aanmelden voor deze retraite

Gratis Ebook

Wil je leren hoe jij je in 5 minuten tijd weer ontspannen voelt en volledig gefocused? 

Download mijn E book : De kracht van AA

Aanmelden voor deze cursus

Aanmelden voltooid!

Je kunt nu ontspannen!

Het is nu mijn beurt. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.